Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Mediterrane kip
met sinaasappelcouscous
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 545 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm het sinaasappelsap al roerend tot tegen de kook aan en schep dit samen met de gemalen kaneel door de couscous.
- Meng 2 eetlepels olie, knoflook, zout en peper. Kwast de kip en courgetteplakjes in met knoflookolie. Rooster of bak ze aan beide kanten ca. 3 min. Bak in de rest van de olie de ui en paprika 5 min.
- Verdeel de couscous over 4 borden, leg de kip en courgette erbij en schep de paprika met ui erover.
Tip: Schep 2 el fijngehakte verse munt door de couscous.
Voedingswaarde p.p.: 545 kcal. 19 g eiwit, 71 g koolhydraten en 17 g vet (3 g verzadigd)
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous