Groene jambalaya

met feta en amandel

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
505 kcal
634 Groene jambalaya feta amandel

Ingrediënten

  • 1 stengel bleekselderij
  • 350 g groene asperges
  • 1 courgette
  • 2 el jalapeñopepers (plakjes, uit pot)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 300 g Lassie basmatirijst
  • 700 ml groentebouillon (van tablet)
  • 100 g doperwten (diepvries)
  • 2 el amandelschaafsel
  • 150 g feta

Optioneel:

  • 2 takjes peterselie

Bereidingswijze

  1. Snijd de bleekselderij in reepjes. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en snijd ze in stukjes van 3 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Hak de jalapeñopepers grof.
  2. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de bleekselderij 1 min. Voeg de asperges toe en bak 2 min. mee. Schep de courgette erdoor en bak de groenten nog 1 min. Schep de jalapeñopepers en het gerookt paprikapoeder erdoor.
  3. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook de rijst in zo’n 10 min. gaar. Voeg halverwege de kooktijd de bevroren erwten toe en indien nodig wat extra bouillon of water.
  4. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord.
  5. Breng de jambalaya op smaak met peper en schep op een schaal of 4 borden. Verkruimel de feta grof boven de rijst en bestrooi met het geroosterd amandelschaafsel.

Tip: Bestrooi de jambalaya met 2 fijngehakte takjes peterselie.

Bevat p.p.: 505 kcal, 16 g eiwit, 18 g vet waarvan 8 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Basmati Rijst Duurzaam 750 tekst wit
Basmati rijst duurzaam voordeel pak

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!

Lassie Basmati Rijst Duurzaam 375 tekst wit
Basmati rijst duurzaam

Basmatirijst is een langgraanrijst met een volle, verfijnde smaak en heerlijke geur.

Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!