Oosterse rundvleesreepjes

met asperges en spinazie

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
760 kcal
Stazak Basmati Kokos Citroengras Oosterserundvleesreepjes Met Groene Asperges Uit De Wok

Ingrediënten

  • 5 el olie
  • 250 g rundvleesreepjes
  • 1 bos groene asperges (ca. 200 g)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 bakjes Lassie Basmati Minuutje
  • 3 el teriyakisaus
  • 150 g babyspinazie
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

Optioneel

  • 250 g shiitake
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. Verhit 2 eetlepels olie in de wok, zorg dat hij goed heet wordt. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 3 minuten op hoog vuur goudbruin. Schep het vlees uit de pan op een bord.
  2. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges, snijd ze vervolgens in schuine stukjes van 3 cm. Verhit 1 eetlepels olie in de wok en voeg de ui, knoflook en asperges toe. Bak 4 minuten op hoog vuur, schep regelmatig om.
  3. Verwarm intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Voeg de rijst toe aan de asperges, bak al omscheppend 2 minuten. Voeg het gebakken vlees toe en warm nog even mee. Breng de rijst op smaak met zout, peper en teriyakisaus. Schep op het laatste moment de spinazie erdoor en roerbak nog 1 minuut.
  5. Verdeel de rijst over 2 diepe kommen en strooi de sesamzaadjes erover.

Tip: Wil je liever een vegetarisch gerecht, voeg dan reepjes shiitake toe in plaats van rundvlees en serveer met een gebakken eitje.

Bevat p.p.: 760 kcal. 35 g eiwit, 45 g vet waarvan 8 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Basmatirijst Minuutje 250g tekst wit
Minuutje Basmatirijst

Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.