Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Oosterse rundvleesreepjes
met asperges en spinazie
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 760 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit 2 eetlepels olie in de wok, zorg dat hij goed heet wordt. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 3 minuten op hoog vuur goudbruin. Schep het vlees uit de pan op een bord.
- Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges, snijd ze vervolgens in schuine stukjes van 3 cm. Verhit 1 eetlepels olie in de wok en voeg de ui, knoflook en asperges toe. Bak 4 minuten op hoog vuur, schep regelmatig om.
- Verwarm intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de rijst toe aan de asperges, bak al omscheppend 2 minuten. Voeg het gebakken vlees toe en warm nog even mee. Breng de rijst op smaak met zout, peper en teriyakisaus. Schep op het laatste moment de spinazie erdoor en roerbak nog 1 minuut.
- Verdeel de rijst over 2 diepe kommen en strooi de sesamzaadjes erover.
Tip: Wil je liever een vegetarisch gerecht, voeg dan reepjes shiitake toe in plaats van rundvlees en serveer met een gebakken eitje.
Bevat p.p.: 760 kcal. 35 g eiwit, 45 g vet waarvan 8 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Basmatirijst