Oosterse rundvleesreepjes

met asperges en spinazie

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
760 kcal
Stazak Basmati Kokos Citroengras Oosterserundvleesreepjes Met Groene Asperges Uit De Wok

Ingrediënten

Optioneel

  • 250 g shiitake
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. Verhit 3 eetlepels olie in de wok, zorg dat hij goed heet wordt. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in 3 minuten op hoog vuur goudbruin. Schep het vlees uit de pan op een bord.
  2. Snijd 2 cm van de onderkant van de asperges, snijd ze vervolgens in schuine stukjes van 3 cm. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en voeg de ui, knoflook en asperges toe. Bak 4 minuten op hoog vuur, schep regelmatig om.
  3. Druk zachtjes op de verpakking om de rijst los te maken, scheur of knip open, voeg de rijst toe aan de asperges, bak al omscheppend 2 minuten. Voeg het gebakken vlees toe en warm nog even mee. Breng de rijst op smaak met zout, peper en teriyakisaus. Schep op het laatste moment de spinazie erdoor en roerbak nog 1 minuut.
  4. Verdeel de rijst over 2 diepe kommen en strooi de sesamzaadjes erover.

Tip: Wil je liever een vegetarisch gerecht, voeg dan reepjes shiitake toe in plaats van rundvlees en serveer met een gebakken eitje.

Bevat p.p.: 760 kcal. 35 g eiwit, 45 g vet waarvan 8 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Voorgestoomde Basmati Rijst Kokos Citroengras tekst wit
Voorgestoomde Basmatirijst Kokos - Citroengras

Deze bijzondere basmatirijst komt rechtstreeks uit de traditionele teeltgebieden aan de voet van de Himalaya. Het bergwater en de zuivere lucht zorgen voor de lange korrel en geven een heerlijke, pure geur. De basmatirijst is zachtjes gestoomd en verfijnd met kokos en citroengras.