Saffraanrisotto

met pompoen en amandel

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
660 kcal
De Grote Hamersma Wijntip:
Le Verdier 2021
Gaan met die saffraan! Rhône-wit is er dol op.
Risottorijst Saffraanrisotto Met Pompoen En Amandel

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 pak Lassie Risottorijst
  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 g pompoen (met schil), in blokjes
  • 1 el verse oregano, fijngehakt
  • 100 g bruine amandelen
  • 300 g gewassen bladspinazie
  • 3 el verse basilicum

Bereidingswijze

  1. Wrijf de saffraandraadjes met 1 theelepel zeezout in een vijzel tot poeder. Doe dit mengsel over in een maatbeker en vul met kokend water aan tot 1 liter.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de risottorijst erdoor en verwarm al roerend tot de korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst pruttelen tot de wijn bijna verdampt is.
  3. Schep de blokjes pompoen door de rijst, doe de helft van de saffraan-bouillon en de oregano erbij en kook de rijst in 18 min. zachtjes gaar. Roer regelmatig en voeg tijdens het koken de resterende saffraanbouillon scheut voor scheut toe. De rijst moet lekker smeuïg blijven.
  4. Hak intussen de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan lichtbruin. Laat afkoelen.
  5. Schep de spinazie hand voor hand door de risotto en laat de blaadjes al omscheppend slinken.
  6. Serveer de risotto in diepe borden en strooi de amandelen erover. Garneer met basilicumblaadjes.

Tip: Liever met vlees? Deze risotto is ook heerlijk met gebakken kalfsschnitzel of kipdijfilet. Of met wat fijngesneden achterham erdoor.


Bevat p.p:
660 kcal. 15 g eiwit, 25 g vet waarvan 3 g verzadigd, 87 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Risotto rijst 400g tekst wit
Risotto rijst

De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.