Romige quinoa met appel en cranberry’s

Romige quinoa

Romige quinoa met appel en cranberry’s

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
518 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 300 ml volle melk of sojamelk
  • 200 g Lassie Quinoa
  • 100 g hazelnoten
  • 2 appels
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • 1 el gemalen kaneel

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje open en schraap met een scherp mesje het merg eruit. Roer dit bij de melk. Bereid de quinoa met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quina na het doorgaren in een wijde kom snel afkoelen. Hak de hazelnoten grof. Verwijder de klokhuizen uit de appel en snijd de parten in smalle plakjes.
  2. Meng de afgekoelde quinoa luchtig met de rest van de ingrediënten en verdeel het over vier ontbijtkommen of diepe borden.


Tip: Ook erg lekker als tussendoortje.

Tip: Bereid de quinoa de avond van te voren. Schaaf of hak van te voren de hazelnoten, meng ze met kaneel en cranberry’s en bewaar ze in een afgesloten bakje. Dan hoef je ’s ochtends alleen de appel nog te snijden.


Bevat p.p: 518 kcal – 13 g eiwit – 8 g vet – 64 g koolhydraten.

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Quinoa

Quinoa

Quinoa is rijk aan vezels en een bron van eiwitten. Het heeft een volle, aardse smaak en een knapperige structuur. Perfect als basis voor een gezond gerecht! Lees meer over Quinoa.

Bekijk product
Builtjes Quinoa

Builtjes Quinoa

Heb je vaak over, of kook je juist te weinig? Neem Lassie Builtjes: de vertrouwde Lassie Quinoa, maar dan verpakt in een handig kookbuiltje.

Bekijk product

Ontdek onze recepten