Chinese keuken

Duik in de Chinese keuken met de lekkere en gezonde recepten van Lassie! Geniet van typisch Chinees eten op een doordeweekse avond of stel je eigen menu samen voor een gezellige rijsttafel in het weekend. Makkelijk en snel. Want je hoeft namelijk helemaal geen chef kok te zijn om onze echte Chinese gerechten thuis te kunnen maken!

Over de Chinese keuken

De Chinese keuken is bijzonder uitgebreid. In elke regio vind je weer andere traditionele Chinese recepten. Logisch ook, want China is een enorm land. Toch hebben die gerechten vaak wel één ding gemeen: ze zitten met al verschillende sauzen en kruiden altijd bomvol smaak. Zeker het proberen waard dus!

Met vlees

Bij Lassie vind je allerlei recepten uit de Chinese keuken met vlees. Ga bijvoorbeeld voor een zoetzure kip met perzik. Simpel en snel. Of kook iets luxer en zet vanavond een Oosterse biefstuk met bimi op tafel. En wat dacht je van zoete rundvleesreepjes met pandanrijst? Ook altijd een succesnummer!

Met vis en zeevruchten

Naast vlees gebruikt men ook wel vis en andere zeevruchten in Chinese gerechten. Zelf maken we bijvoorbeeld graag een roerbak met garnalen, peultjes en avocado. Lekker met een flinke dot sambal. Maar ook een stukje kabeljauw gaat er altijd wel in. Gewoon uit de oven of gestoofd in een kruidige saus!

Of natuurlijk vegetarisch!

Je kunt recepten uit de Chinese keuken makkelijk vegetarisch maken. Zo gebruiken we bijvoorbeeld graag wat tofu als vleesvervanger. Lekker met zo’n krokant randje na het bakken. Maar je vindt ook veel cashewnoten en pinda’s terug in onze recepten. En anders serveer je die roerbak toch gewoon met een gebakken ei of omelet?

Van klassieke nasi tot hotpot

Zin in een klassieke nasi met ham en een spiegelei of kipsaté? Hebben we voor je. Maar je vindt bij Lassie ook de minder bekende gerechten. Ga vanavond bijvoorbeeld eens hotpotten, beter bekend als Chinees fonduen. Hierbij kook je groenten, vis en vlees aan tafel in een bouillon gaar. Lekker en gezellig!

Voor een heel menu

Moet je koken voor een grote groep? Of wil je gewoon met je gezin genieten van alles wat de Chinese cuisine te bieden heeft? Stel dan je eigen menu samen! Met onze recepten voor onder andere een kindvriendelijke babi pangang, tjap tjoy en omelet in zoetzure saus (foe yong hai) draai je in no time een complete rijsttafel in elkaar!

Gezonde recepten

In de Chinese keuken worden veel groenten gebruikt. Dus ook onze recepten zitten vol met veggies. Paksoi, paprika, sperzieboontjes, prei, broccoli en ga zo maar door. Natuurlijk mogen taugé en lente-ui daarbij niet ontbreken. En je kunt eenvoudig wat extra groenten toevoegen door je gerecht met atjar te serveren!

Lekker met verschillende kruiden en specerijen

Wat je ook maakt, met Lassie maak je het altijd lekker. We brengen onze Chinese gerechten namelijk op smaak met een groot aantal verschillende kruiden en specerijen. Ui, knoflook en gember vormen vaak de basis, vaak aangevuld met five spice, koriander of een chilipepertje. Of met een scheutje sojasaus, oestersaus of hoisinsaus!

En vooral makkelijke recepten uit de Chinese keuken

Chinees koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met Lassie maak je heel eenvoudig iets uit de Chinese keuken. Gewoon thuis en met ingrediënten die je vaak in de lokale buurtsuper kunt vinden. Zonder gedoe dus. En vaak zijn onze recepten ook nog eens klaar in 20 minuutjes of minder. Handig als je weinig tijd hebt!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: