Seafood recepten

Ontdek de lekkerste seafood recepten bij Lassie! We hebben allemaal verschillende gerechten met vis, garnalen en andere zeevruchten voor je ontwikkeld. Van cajun jambalaya tot Spaanse paella en Japanse poké bowl. Altijd lekker, gezond en makkelijk te maken. Daarmee kom je zeker weten aan die ene keer vis per week. Check ze allemaal en laat je verrassen!

Met vis

We hebben een heleboel verschillende seafood recepten met vis voor je. Wat dacht je bijvoorbeeld van zalm uit de oven? Van kleurige quinoa met kabeljauw in een pittige Braziliaanse tomatensaus? Of van een groene curry met courgette, citroen en tilapia? Het is maar net waar je zin in hebt!

Met krab en garnalen

Bij seafood recepten denk je natuurlijk ook aan schelpdieren. En ook daar maken we hele lekkere gerechten mee. Een risotto met paprika en garnalen, bijvoorbeeld. Thaise crabcakes of een snelle Japanse roerbakschotel. Of ga eens voor onze Oosterse mosselen met kerrie en parelcouscous. Weer een keer wat anders!

Van poké bowl …

Lekker gevarieerd koken. Daar houden we bij Lassie van. Ook als het aankomt op recepten met seafood. Daarom maken we bijvoorbeeld graag een klassieke poké bowl met rauwe zalm. Maar we zetten net zo graag snelle varianten met surimi of tonijn uit blik op tafel. Sneller klaar dan er eentje huis laten bezorgen!

Tot paella …

Spaans paella’s zijn echte seafood gerechten vol met lekkerste uit de Middellandse Zee. Ideaal om van te genieten vanaf een terrasje aan de Costa del Sol. Maar je maakt die paella natuurlijk ook gewoon thuis. Met onze recepten voor klassiekers met kip en garnalen of kabeljauw en mosselen kom je een heel eind!

En meer!

Tuurlijk, die poké bowls en paella’s zijn lekker. Maar er is nog veel meer seafood te ontdekken. Verwen jezelf vanavond bijvoorbeeld eens met een jambalaya met zeevruchten of rivierkreeftjes. Lekker met cajunkruiden en een drupje tabasco. Of trakteer jezelf eens op een nasi met garnalenomelet.

Lekker uit diverse keukens

Je merkt het al. Onze seafood recepten komen uit keukens over de hele wereld. Van een jambalaya uit de Amerikaanse cajun keuken tot een Italiaanse risotto met spinazie en garnalen. En van een Hollands vispotje of een Gentse waterzooi tot Thaise khao phad kung. Daarmee eet je iedere keer weer iets heel anders!

Gezonde seafood recepten

Onze seafood recepten zitten niet alleen vol met vis of schelpdieren. We zorgen er ook altijd voor dat er meer dan voldoende groenten in zitten. Zo serveren we die paella bijvoorbeeld met zeekraal of die poké bowl met wakame (zeewiersalade). Maar ook gerechten met gewoon wat spinazie, peultjes of broccoli komen voorbij!

Lekkere seafood recepten

Gezond en gevarieerd eten is belangrijk. Maar je wilt natuurlijk ook wel een beetje lekker avondeten na een drukke dag werken. Dat snappen we. Daarom zitten onze gerechten vol met verse kruiden en smaakmakers als knoflook, ui en gember. Eventueel met een lepeltje currypasta of scheutje sojasaus voor een extra smaakboost!

En makkelijke seafood recepten!

Gezond en lekker koken hoeft niet moeilijk te zijn. Met onze seafood recepten en handige producten draait iedereen een lekker gerecht met vis of andere zeevruchten in elkaar. Zonder gedoe. En vaak nog snel ook. Veel van onze gerechten liggen namelijk al binnen een half uur op je bord. Soms zelfs al in 10 minuten!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: