Indonesische keuken

Bekijk onze recepten uit de Indonesische keuken en laat je verrassen door lekkere, gezonde en makkelijke gerechten die je gewoon thuis kan maken. Op smaak gebracht met de lekkerste kruiden en geserveerd met sambal en atjar. Van nasi tot soep. Nieuwsgierig? Scrol snel naar beneden en ontdek je nieuwe favoriet!

Over de Indonesische keuken

De Indonesische keuken is een keuken met een heleboel verschillende recepten. Het gaat hier om authentieke gerechten uit Indonesië, vaak op basis van rijst en geserveerd met groenten, eieren, tofu of tempeh. Deze keuken staat bekend om de hoeveelheid gebruikte kruiden en smaakmakers als sambal goreng, trassie en ketjap.

Met vlees & vis

Denk je aan de Indonesische keuken, dan denk je waarschijnlijk aan nasi. En daar kun je heel veel kanten mee op. Maak bijvoorbeeld een klassieke nasi goreng met ham en omelet, serveer je nasi met kipsaté en pindasaus of ga voor een variant met garnalen. Lekker met een lepeltje sambal en wat frisse atjar!

Of vegetarisch

Liever geen vlees of vis? Geen probleem. Je maakt die gerechten eenvoudig vegetarisch met bijvoorbeeld een gebakken ei, wat extra pinda’s en een handje taugé. Of je wokt wat blokjes tofu mee met je groenten. Kan ook. En wat dacht je van pompoensaté met ketjap-cashewnotensaus? Is een keer wat anders!

Voor een complete rijsttafel

Je favoriete nasi gevonden? Mooi! Maak er dan eens een complete rijsttafel van met bijvoorbeeld sajoer boontjes of kerrie eieren (kerrie telor). En zet dan ook meteen een schaaltje kroepoek, een potje atjar tjampoer en zelfgemaakte sambal op tafel. Oh, en vergeet die sateetjes met gebakken uitjes en seroendeng niet!

Van soep tot stoof

De Indonesische keuken bevat natuurlijk nog veel meer recepten. Zo hebben meerdere rendang recepten voor je ontwikkeld. Met zowel langzaam gestoofd rundvlees als een snelle variant met gehaktballetjes. Maar we hebben bijvoorbeeld ook een recept voor Indische rijstsoep, snelle babi ketjap en gezonde gado gado!

Geschikt voor de hele familie

Om je kleintje een likje sambal te geven is misschien niet zo’n goed idee, maar over het algemeen zijn onze Indonesische recepten best kindvriendelijk. Zo valt die snelle nasi met ham vaak wel in de smaak, maar scoor je ook punten met ons recept voor zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes. En anders worden je kids wel blij van kipsaté met groentesnackpotjes en pindadip!


Lekkere recepten vol kruiden uit de Indonesische keuken

Wat je ook maakt, onze recepten zitten vaak vol kruiden uit de Indonesische keuken. Denk aan komijn (djintan), djahe (gemberpoeder) en sereh (citroengras). Maar soms gebruiken we ook een stukje laos en kurkuma in onze gerechten. Of gewoon een boemboe. Want soms heb je niet de tijd om uitgebreid te koken!

Gezonde recepten uit de Indonesische keuken
Je wilt natuurlijk niet alleen lekker, maar ook een beetje gezond eten. Snappen we. Daarom zitten veel van onze recepten bomvol groenten. Verschillende groenten. Boontjes natuurlijk, maar we koken ook graag Indonesisch met bijvoorbeeld broccoli, paprika, wortel, prei en paksoi. Zo krijg je gewoon al je vitamientjes en mineralen binnen.

En makkelijke recepten uit de Indonesische keuken

Voor Indonesisch eten hoef je echt geen chefkok te zijn of een oud kookboek uit Bali te hebben. Met onze makkelijke recepten (en een beetje goede wil) kan ook jij Indonesisch koken. Ervaar het zelf en probeer vanavond nog één van onze gerechten. Selamat makan!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: