Healthy snacks

Let je een beetje op de lijn? Bezig met een gezond project? Of wil je gewoon iets anders dan anders snacken? Check dan onze healthy snacks. Allemaal recepten voor borrelhapjes, lekkere energybites en gezonde tussendoortjes. Vaak boordevol goede voedingsstoffen en lekker vullend, zodat je er de hele dag weer tegenaan kunt. Bekijk ze allemaal!

Wat zijn healthy snacks?

Healthy snacks zijn eigenlijk gewoon gezonde hapjes. Vol met vitamines en mineralen, goed vullend en als het even kan zonder al te veel verzadigde vetten en suiker. Denk bijvoorbeeld aan fruit, een handje noten, een bakje yoghurt en ga zo maar door. Daarmee kom je de middag of avond wel door!

Voor bij de koffie

Met onze healthy snack recepten heb je iets lekkers en gezonds voor bij de koffie. Check bijvoorbeeld onze bliss balls met dadels, quinoa en chocolade. Lekker wholesome en boordevol eiwitten. Net zo lekker als een koekje, maar dan wel een stuk gezonder. Geschikt voor ‘s ochtends en ‘s avonds!

Voor bij de borrel

Geef je een borrel, maar let je ook een beetje op je voeding? Geen zorgen. We hebben ook recepten voor lekkere en gezonde borrelhapjes voor je verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Coronaatje met mini-empanada’s vol tomaten en spinazie? Of risottomuffin met courgette? Lekker bij een glaasje wijn. Wit én rood!

Lekker ‘s avonds op de bank

We liggen allemaal wel eens languit op de bank. Serietje aan en rustig bijkomen van een drukke week werken. Een goed moment voor een healthy snack zoals onze rijstkroketjes met aubergine en zoete chilisaus, onze Thaise rijstcrackers met pindadip of een sushi bake met surimi, avocado en komkommer. Dat is genieten!

Of als tussendoortje

Je kunt die blissballs met quinoa of bulgur en fruit ook eten als tussendoortje. Ideaal voor na het sporten of als je aan het eind van de middag wel een energieboost kan gebruiken. Maar ook de Oosterse bentobox met eieren, gevulde sweetpeppers en zeewierkrokantjes kan je dan van de nodige energie voorzien. Daarmee heb je altijd iets gezonds bij de hand!

Uit diverse keukens

Met onze healthy snack recepten eet je lekker gevarieerd. De ene keer uit de Aziatische keuken en dan weer uit de Italiaanse of Mexicaanse. Op die manier krijg je niet alleen verschillende vitamines en mineralen binnen, maar het is daarmee ook een stuk leuker om bijvoorbeeld wat af te vallen!

Healthy snacks met groenten

We vullen kleine paprikaatjes of champignons met gezonde granen. We maken spicy koekjes met geraspte zoete aardappel en pastinaak. En we gebruiken sojaboontjes en radijsjes in onze bowls en bakes. Op die manier kom je met onze healthy snack recepten makkelijker aan je dagelijkse portie groenten. Scheelt ook weer calorieën!

Lekkere healthy snacks

Gezond snacken betekent niet dat je op een stengel bleekselderij hoeft te kauwen. Of dat je elke avond worteltjes met hummus moet eten. Mag natuurlijk wel (en het is ook gezond), maar bij Lassie geloven we dat snacks ook wel een beetje lekker mogen zijn. Daarom gebruiken we vaak verse kruiden en andere smaakmakers in onze snacks!

En makkelijk te maken!

De lekkerste healthy snacks maak je gewoon zelf. Dan weet je namelijk precies wat er in gaat. Nu snappen we dat je niet altijd veel tijd en zin hebt om een gezonde snack te maken. Zeker niet op vrijdagavond. Daarom kun je veel van onze recepten eenvoudig bereiden of ruim van tevoren al voorbereiden!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: