Erwtensoep met boerenkool

Erwtensoep

Erwtensoep met boerenkool

Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
445 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 150 g panklare boerenkool
  • 1 pak Lassie kortkokende spliterwten voor soep (300 g)
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 1½ liter groentebouillon
  • 1 pastinaak
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep hand voor hand de boerenkool erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Schep de spliterwten en tijm erdoor en bak al omscheppend 1 minuut.
  2. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat soep 15 - 20 min. zachtjes koken tot de erwten gaar zijn. Roer regelmatig, zodat de erwten uit elkaar vallen en de soep bindt. Pureer de erwten eventueel nog met een stamper.
  3. Schil intussen de pastinaak met een dunschiller en schaaf de pastinaak daarna met de dunschiller in dunne, lange linten. Verwarm 1 eetlepel olijfolie en schep de pastinaaklinten erdoor. Sprenkel het citroensap en 2 eetlepels water erover en bestrooi met zout en peper. Smoor de pastinaak afgedekt in 2 - 3 min. zachtjes beetgaar.
  4. Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze afkoelen. Schep de erwtensoep met boerenkool in wijde kommen en verdeel de pastinaakrepen in het midden. Bestrooi met de amandelen. Lekker met meergranenbolletjes.

Tip: Ook een leuke topping: gebakken gemengde paddenstoelen in plaats van pastinaak. Snijd hiervoor 250 g paddenstoelen (bijvoorbeeld kastanjechampignons, shiitakes en cantharellen) in grove stukken en bak ze in een koekenpan met olijfolie op hoog vuur bruin. Besprenkel met citroensap en laat het vocht verdampen.

Bevat p.p: 445 kcal, 22 g eiwit, 16 g vet waarvan 3 g verzadigd, 45 g koolhydraten en 15 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Kortkokende Spliterwten voor soep

Kortkokende Spliterwten voor soep

Zelf erwtensoep maken vergt een flinke portie geduld. Met deze kortkokende groene spliterwten staat jouw huisgemaakte erwtensoep binnen een half uur al op tafel.

Bekijk product

Ontdek onze recepten