Gojibessenrijst met pitten

Gojibessenrijst

Gojibessenrijst met pitten

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
310 kcal
Print dit recept

Ingrediënten

  • 200 g Lassie Dessertrijst
  • 1 liter rijst-, amandel- of hazelnootmelk
  • 30 g gedroogde gojibessen
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Bereidingswijze

  1. Bereid de dessertrijst met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking, samen met de gojibessen. Laat de rijst nog een paar min. staan om de gedroogde bessen verder te laten wellen.
  2. Rooster intussen de beide soorten pitten in een droge koekenpan licht gekleurd en knapperig en zet apart.
  3. Serveer de gojibessenrijst warm of koud, gegarneerd met de geroosterde pitten.

Bevat p.p: 1300 kJ/310 kcal, 7 g eiwit, 12 g vet waarvan 3 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Dessertrijst

Dessertrijst

Dessertrijst is romig, rijk en vol van smaak. Behalve voor rijstepap is deze rijst uitermate geschikt voor de bereiding van allerlei desserts.

Bekijk product

Ontdek onze recepten