Ovengerechten

Laat je inspireren door de heerlijke ovengerechten van Lassie! Stuk voor stuk makkelijke én gezonde recepten met kip, gehakt, vis of gewoon vegetarisch en met lekker veel extra groenten. Van winterse baking tray tot zomerse ovenschotel en alles daartussen in. Zet die oven dus maar vast op 200 graden en ga aan de slag!

Ovengerechten kip, gehakt of ander vlees

Vleesliefhebbers opgelet! We hebben namelijk een heleboel ovengerechten met kip, met gehakt of met ander vlees voor je ontwikkeld. Van dus een Italiaanse gehaktschotel tot aan Midden-Oosterse kip met geroosterde groenten en geserveerd op een bedje van luchtige couscous. Het is maar net waar je zin in hebt!

Of met vis!

Naast vlees vind je natuurlijk ook veel recepten met vis. Een mootje zalm doet het bijvoorbeeld altijd goed in de oven. Maar we leggen net zo graag een stukje kabeljauw op de bakplaat of bakken wat vissticks krokant voor de kinderen. Met Lassie wordt vrijdag visdag dus altijd een feestje!

Vegetarische ovengerechten

Eet je vega? Ook daar hebben we wat voor: vegetarische ovengerechten. Lekkere gerechten met extra veel groenten. Ga bijvoorbeeld voor een ovenschotel met een dikke laag kaas of laat je verrassen door één van onze recepten voor gevulde groenten. Lekker met quinoa of pilaf en wat crunchy nootjes!

Van traybake tot ovenschotel

De ene keer roosteren we wat groenten voor in een salade en een andere keer maken we weer een traybake en leggen we de hele bakplaat vol met lekkers. Met onze gerechten uit de oven kun je iedere dag van de week iets anders eten. Voor een lekker, gezond en gevarieerd voedingspatroon. Zonder gedoe.

Het hele jaar door

Sommige ovengerechten doen het juist goed in de herfst of met kerst. Bijvoorbeeld recepten met pompoen of geroosterde worteltjes. Maar we hebben natuurlijk ook een paar hele lekkere zomerse gerechten voor je. Gerechtjes die je op de bbq kan maken, maar die je ook binnen in de oven kunt bereiden als het toch ineens gaat regenen!

Gezonde ovengerechten

Bij Lassie houden we van gezond koken. Dus we zorgen er altijd voor dat onze recepten vol groente zitten (of minimaal wat vers fruit in het geval van sommige nagerechten). Zo weet je zeker dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ongeacht of je nu die traybake, ovenschotel of snelle borrelhap in de oven zet.

Makkelijke ovengerechten

Gezond koken vinden we belangrijk. Maar we houden ook van makkelijk koken. Van simpele recepten. Daarom zijn al onze ovengerechten makkelijk te bereiden. Ook als je geen getrainde chef bent schuif je ze zo in de oven en heb je een half uur later als een lekker bordje op tafel staan. Heb je mooi de tijd om de keuken op te ruimen!

Zonder koken!

Ovengerechten zonder koken? Ja, hoor. De meeste ovenschotels kun je bijvoorbeeld al een dag van tevoren maken. Hoef je ze op het moment suprême alleen nog maar in een voorverwarmde oven te zetten. En met onze kant-en-klare rijst, couscous of quinoa hoef je vaak ook niet eerst een pannetje op het vuur te zetten. Scheelt ook weer!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: