Wokgerechten

Snel aan tafel? Check dan onze wokgerechten! Stuk voor stuk lekkere, gezonde en simpele recepten die je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Met kip, met garnalen of lekker vega - maar natuurlijk altijd met rijst en met meer dan genoeg groenten. Altijd goed. Benieuwd? Bekijk ze allemaal en laat je verrassen. Eet smakelijk!

Wokgerechten met rijst

Lassie zou Lassie niet zijn als we niet een heleboel wokrecepten met rijst voor je hebben ontwikkeld. Laat je dus lekker inspireren door een Thaise fried rice, een kruidige nasi of door een supersnelle rijstschotel voor als je echt heel weinig tijd hebt. Gewoon met onze Toverrijst, gezonde zilvervliesrijst of geurige pandanrijst.

Wokgerechten met garnalen of kip

We houden wel van een gevarieerd bordje eten. Jij ook. Daarom maak je de ene keer één van onze wokgerechten met garnalen en een andere keer ga je weer voor dat snelle recept met kip, gehakt of biefstuk. Het is maar net waar je zin in hebt - of wat je nog in je koelkast hebt liggen!

Of vegetarisch

Geen zin in vlees of vis? Of gewoon een dagje vega? Ook daar hebben we recepten voor. Bijvoorbeeld met sojaboontjes cashewnoten of ei. Maar ook met tofu of tempeh. Die hebben die lekkere bite van vlees en bovendien krijg je er ook gewoon genoeg eiwitten mee binnen. Mis je dus helemaal niks aan!

Met lekker veel groenten

We variëren ook met lekker veel groenten. Denk aan paksoi en paprika. Broccoli. Sugarsnaps. Of bijvoorbeeld wat asperges. Eventueel met extra toppings als taugé en bosui. Zo weet je zeker dat je aan je dagelijkse portie groenten komt. Ook als je vanavond dus gaat voor dat extra snelle wokgerecht.

Van Thais tot Japans

Met wokken kun je dus alle kanten op. Qua ingrediënten, maar ook qua smaak. Probeer bijvoorbeeld eens een pittige Thaise roerbak, ga voor een Japanse teriyaki of maak eens onze versie van een Chinese babi pangang. Zo kun je iedere dag die wok op het vuur zetten en toch de hele week verschillend eten.

Lekkere wokgerechten

Met smaakmakers als ui, knoflook, gember en een pepertje weet je zeker dat onze recepten bomvol smaak zitten. Al helemaal als je er ook nog verse kruiden als koriander aan toevoegt of er een woksaus bij gebruikt. Op die manier zet je dus altijd iets lekkers op tafel. Ongeacht wat je vanavond gaat maken.

Gezonde wokgerechten

Bij Lassie houden we van lekker én gezond koken. Dat zit met onze wokgerechten wel goed, want met wokken verhit je de groenten maar kort. Daardoor blijven de voedingsstoffen beter behouden en dus krijg je extra veel vitamines en mineralen binnen. En als bonus: onze recepten zijn daardoor vaak ook snel klaar. Mooi meegenomen!

En simpele wokgerechten

Tuurlijk, lekker en gezond koken is belangrijk. Maar het is ook wel fijn als je geen chefkok hoeft te zijn om onze recepten te kunnen maken. Daarom zijn al onze wokgerechten simpel te bereiden. Zonder ingewikkelde ingrediënten of kooktechnieken. Dat maakt ze ook perfect voor als je uitgeblust thuiskomt uit je werk. Wel zo fijn.

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: