Gezonde salades

Zin in iets lichts vandaag? Check dan onze gezonde salades. Met kip, met tonijn of lekker vega met ei, kaas of nootjes. Geschikt als maaltijdsalade voor het avondeten of als lunch op je werk. Maar altijd lekker, makkelijk te maken en vaak ook nog met weinig calorieën. Wat wil je nog meer?

Recepten voor lunch & avondeten

We hebben zowel gezonde salades voor de lunch als voor het avondeten. Lekkere recepten waarvan je de leftovers makkelijk in een bakje mee kunt nemen naar je werk de volgende dag én complete maaltijdsalades die perfect zijn voor het sporten. Zo kun je altijd genieten van iets gezonds. De hele dag door.

Met kip

Veruit het meest populair: gezonde salades met kip. En daar hebben we er dan ook een heleboel van. Bijvoorbeeld met gegrilde en gerookte kip. Ga daarbij voor een frisse salade met mango, avocado of appel. Kies voor een kruidige couscoussalade. Of ga voor die bowl met krokante kip. Het is maar net waar je zin in hebt!

Met vis

Liever vis dan een stukje kipfilet? Daar hebben we ook wat voor. Een klassieke salade Niçoise met tonijn en ei, bijvoorbeeld. Gewoon uit een blikje. Of een extra groene salade met bulgur en gerookte zalm. Lekker met spinazie of veldsla. Hoef je verder ook geen pannetje voor op het vuur te zetten. Dat scheelt weer als het buiten 30 graden is!

Of vegetarisch

En natuurlijk hebben we ook recepten voor als je een dagje geen vlees eet. Ga bijvoorbeeld voor een vegetarische salade met kikkererwten of kidneybonen. Voor een quinoasalade met halloumi, burrata of verkruimelde feta. Of voor een vega salade met krokante nootjes. Daarmee geniet je gewoon van een verantwoorde maaltijd met meer dan genoeg eiwitten!

Van maaltijdsalade tot bijgerecht bij de bbq

Veel van onze gezonde salades zijn echte maaltijdsalades. Gebalanceerde gerechten waarmee je de middag of avond eenvoudig doorkomt. Maar je kunt ze natuurlijk ook perfect serveren als bijgerecht. Als frisse salade voor bij de bbq. Lekker met komkommer en wat luchtige couscous. Perfect voor bij een stukje vlees!

Met weinig calorieën

Onze gezonde salades zitten bomvol groenten en zijn vaak lekker licht. Met weinig calorieën dus. En maak je ze met quinoa in plaats van rijst? Dan zijn ze ook nog een beetje koolhydraatarm. Ideaal voor als je wat wilt afvallen. Of voor die warme zomerdagen waarop je gewoon niet zoveel trek hebt. Kan natuurlijk ook!

Lekkere gezonde salades

Tuurlijk, gezond eten is belangrijk. Maar het moet natuurlijk ook wel lekker zijn. Je moet er wel van kunnen genieten. Daarom maken we van onze recepten echte smaakbommetjes. Met veel verschillende ingrediënten en een heleboel verse kruiden, bijvoorbeeld. Maar we mengen er net zo graag een heerlijke dressing door. Vooral handig als je weinig tijd hebt!

Makkelijke gezonde salades

Lekker en gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Sterker nog, we maken bij Lassie juist graag hele makkelijke recepten. Vooral voor onze gezonde salades hoef je namelijk niet goed te kunnen koken of lang in de keuken te staan. Je zet ze meestal zo op tafel. Binnen maximaal een half uurtje, maar vaak ook al in 10 minuten. Let’s go!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: