Slanke recepten

Bekijk alle slanke recepten van Lassie en laat je verrassen door lekkere, gevarieerde en gezonde gerechten die soms al in 15 minuten klaar zijn. Voor het avondeten, de lunch of een gezond ontbijtje. Met kip of lekker vegetarisch met bijvoorbeeld courgette, maar altijd gebalanceerd en met net even wat minder calorieën. Dat scheelt weer!

Voor avondeten, lunch & ontbijt

Als je misschien wat kilootjes kwijt wil, dan moet je bij iedere maaltijd op de calorieën letten. Daarom hebben niet alleen slanke recepten voor het avondeten voor je ontwikkeld, maar ook voor de lunch en het ontbijt. Zo eet je de hele dag gezond, gevarieerd én caloriearm. Iedere dag van de week.

Met kip of een plakje ham

Heb je zin in vlees? Wil je wat extra eiwitten binnen krijgen voor het sporten? Of gewoon omdat je wat langer vol wil zitten? Ga dan voor gerechten een mager stukje vlees, zoals onze slanke recepten met kip of een plakje ham. Ook daar zitten weinig vetten in, dus ook minder calorieën. Geldt vaak ook voor garnalen en witvis trouwens!

Met courgette en andere groenten

Je hebt geen zin om iedere dag dezelfde groente te eten. Dat is bovendien saai en daardoor houd je dat dieet waarschijnlijk ook niet vol. Daarom hebben we slanke recepten met courgette, maar bijvoorbeeld ook met broccoli, paprika, peulvruchten en allerlei andere soorten groenten. Zo krijg je wel gewoon al die vitamines en mineralen binnen!

Koolhydraatarme gerechten

Zoek je gezonde recepten met wat minder koolhydraten? Hebben we ook voor je. Zo zijn onze quinoa recepten bijvoorbeeld vaak koolhydraatarm. Ze hebben dan wel weer wat meer eiwitten en vezels, zodat je er genoeg energie van krijgt en er lekker vol van blijft zitten. Wat ons betreft zeker het proberen waard!

Verschillende soorten

Een gevarieerd eetpatroon is belangrijk. Juist als je misschien wat wil afvallen. Om het leuk én gezond te houden, hebben we daarom ook allerlei verschillende soorten slanke recepten. Van een snelle nasi tot aan een stoofschotel die je uren op het fornuis hebt laten sudderen. Het is maar net waar je zin in hebt - of wat je nog hebt liggen.

Lekkere slanke recepten

Waar je ook voor gaat, met Lassie maak je het altijd lekker. Al onze gerechten zitten namelijk bomvol slimme smaakmakers. Denk aan (verse) kruiden of bijvoorbeeld een zelfgemaakte currypasta. Zo weet je precies wat je tot je neemt en geef je je jouw gerecht in no time een echte smaakboost. Win-win noemen we dat!

Gezonde slanke recepten

Slank is niet altijd gezond. Je moet namelijk wel alle belangrijke voedingsstoffen binnen krijgen. Vitamines, mineralen en ja, ook gezonde vetten. Daarom eet je met onze recepten lekker gevarieerd. Met verschillende groenten, magere vlees of vis en natuurlijk op een verantwoorde basis van gezonde granen!

Snelle slanke recepten

Gezond koken hoeft natuurlijk ook niet moeilijk te zijn of lang te duren. Daarom vind je bij Lassie ook allerlei snelle, slanke recepten. Makkelijke gerechten die je soms al in 15 minuten klaar kan maken. Dus geen reden meer om snel even langs de snackbar te gaan na een drukke dag werken!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: