Verjaardagshapjes

Laat je verleiden door de verrassende verjaardagshapjes van Lassie! Allemaal makkelijke, lekkere en soms ook gezonde hapjes voor bij een kopje koffie of een borrel. Simpel of luxe. Warm of koud. En met vlees, vis of vegan. Met deze recepten wordt het altijd gezellig!

Als snack of bij de borrel

We hebben allerlei verschillende hapjes voor je ontwikkeld. Handige recepten die je kunt serveren als snack tussendoor of gewoon voor bij de borrel. Ga bijvoorbeeld even rond met een schaaltje vol Thaise crabcakes of risottomuffins. Gaan perfect samen met een fris biertje of een lekker wijntje!

Warme verjaardagshapjes of koud

Met warme bites scoor je altijd punten. Denk maar aan ons recept voor arancini. Dat zijn een soort Italiaanse bitterballen, maar dan gevuld met risotto. Altijd een succes. Zeker als het buiten koud is. Maar je vindt hier ook koude hapjes voor in de zomer. Maak bijvoorbeeld eens wat blissballs met chocolade. Lekker voor bij de koffie en thee!

Vegetarisch & vegan

Veel van onze verjaardagshapjes zijn vegetarisch of zelfs vegan. We maken bijvoorbeeld rijstkroketjes met kaas of aubergine. We vullen kastanchampignons met truffelrisotto of roosteren een paar mini-paprikaatjes in de oven en vullen ze met kruidige couscous. Zo krijgen je gasten meteen wat extra vitamientjes binnen!

Of met vlees!
Liever hartige hapjes met vlees of vis? Hebben we ook wat voor. Maak dan bijvoorbeeld onze rijstempenada’s met gehakt of ga voor een sushi bake met kop of tonijn. Dat is een soort suhsi uit de oven, maar dan open. Eenvoudig vooraf te maken en dus ook geschikt voor grote groepen. Misschien wel de ultieme partysnack!

Van luxe tot eenvoudig

We hebben luxe én simpele verjaardagshapjes voor je ontwikkeld. Denk aan kleine gevulde groenten of spannende spicy toverkoekjes met een pittige chilisaus. Maar ook aan een eenvoudige carrot cake, plaattaart met blauwe bessen of wat rijstcrackers met een pindadip. In ieder geval altijd net even anders dan je gewend bent!

Altijd origineel

Met Lassie zorg je altijd voor originele hapjes op je verjaardag. Geen Hollandse borrelplank met kaas en worst, maar snacks en kleine gerechtjes uit bijvoorbeeld Italië, Thailand of Mexico. Goed voor de gespreksstof en kun je mooi indruk mee maken. Daarmee weet je zeker dat het een onvergetelijk feestje wordt.

Lekkere verjaardagshapjes

Misschien wel het belangrijkste: lekkere verjaardagshapjes. Daarom zitten onze recepten bomvol smaak. We gebruiken bijvoorbeeld rode currypasta of sojasaus om de hapjes op smaak te brengen. Gerookt paprikapoeder, koriander of ras el hanout. En dan hebben we het nog niet eens gehad over een pittige tomatensalsa, sesamdressing of yoghurtsaus!

Gezonde verjaardagshapjes

Van gezonde verjaardagshapjes voel je je goed. Bovendien geven ze je vaak langer een verzadigd gevoel. Daarom gebruiken we soms ook lekker veel groenten in onze hapjes. Tomaten, spinazie, paprika, courgette en ga zo maar door. Allemaal met een verantwoorde basis van bijvoorbeeld rijst, quinoa of couscous!

En makkelijke verjaardagshapjes!

Het organiseren van een verjaardagsfeestje is vaak al hectisch genoeg en dus hebben we ook een heleboel makkelijke verjaardagshapjes voor je ontwikkeld. Dingen die je vooraf kan maken en je alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven of in de frituurpan hoeft te gooien. Hoef je niet de hele tijd zelf in de keuken te staan!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: