Gerechten voor grote groepen

Komen vrienden en familie eten met kerst? Geef je een feestje? Bekijk dan onze gerechten voor grote groepen en ontdek een heleboel verschillende recepten voor bijvoorbeeld 6 of 8 personen. Met vlees, vis of vegetarisch. Maar altijd lekker en makkelijk te maken. Met en zonder oven. Laat je verrassen!

Voor 6 of 8 personen (of meer)

Met deze recepten kun je makkelijk koken voor grote groepen van 6, 7 of 8 personen … of meer. Je hoeft dan meestal alleen maar even de ingrediënten en hoeveelheden af te stemmen op het juiste aantal eters. Fijn als je familie op bezoekt komt, als je kookt voor een huis vol studenten of als je gewoon een groot gezin hebt!

Voor verjaardagen & kerst

Onze gerechten voor grote groepen zijn perfect voor als je een feestje geeft. Zo kun je bijvoorbeeld iedereen voorzien van een bijzonder borrelhapje op je verjaardag. Maar ze zijn ook geschikt als hoofdgerecht met kerst. Of wanneer je bijvoorbeeld het héle kerstdiner moet maken. Compleet met voorgerecht en toetje!

Met vlees & vis

Ook voor een grote groep zijn er veel verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een grote pan nasi met kip. Leef je helemaal uit en zet een enorme paella met chorizo en garnalen op tafel. Of ga voor een simpele traybake met worstjes. Ovenschotels doen het namelijk altijd goed wanneer je moet koken voor veel mensen!

Vegetarische gerechten voor grote groepen

Zoveel mensen, zoveel wensen. Grote kans dat er iemand wel vega eet in een groot gezelschap. Dat is geen probleem. We hebben namelijk ook vegetarische gerechten voor grote groepen. Of recepten waarbij je eenvoudig een stukje vlees of vis er apart bij kunt serveren. Zo is er voor ieder wat wils.

Ook zonder oven

Bij gerechten voor grote groepen denk je misschien al gauw aan ovenschotels. Aan een Italiaanse lasagna, bijvoorbeeld. Maar ook zonder oven kom je een heel eind. Maak bijvoorbeeld eens een risotto. Of misschien nog beter: een grote pan soep. Eventueel met een broodje erbij. Is vaak nog lekker goedkoop ook!

Bomvol groenten!

Met Lassie kun je ook heel gezond koken voor een groot gezelschap. Veel van onze gerechten voor grote groepen zitten namelijk ook bomvol groenten. Van spinazie en tomaten tot pompoen en prei. Daarmee krijgt iedereen aan tafel gewoon de nodige vitamines en mineralen binnen. Bovendien worden het daardoor ook kleurrijke, leuke recepten!

Lekkere gerechten voor grote groepen

Ook niet onbelangrijk: lekker eten! We gebruiken daarom veel verschillende ingrediënten, verse kruiden en slimme smaakmakers om onze recepten extra smaak mee te geven. Check ons poké bowl buffet met diverse soorten vis en allemaal andere sausjes maar eens. Daarmee krijgt iedereen zijn of haar favoriete smaken op bord. Succes gegarandeerd!

Makkelijke gerechten voor grote groepen

Soms wil je indruk maken. Bijvoorbeeld met kerst, als je schoonfamilie komt eten. Maar we hebben natuurlijk ook veel makkelijke gerechten voor grote groepen. Simpele en snelle recepten voor wanneer het allemaal niet zo fancy hoeft en je gewoon iets lekkers wilt serveren. Bekijk ze allemaal en laat je dus lekker inspireren!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: