Toetjes

Op zoek naar recepten voor toetjes om zelf te maken? Daar helpen we je graag bij. We hebben een heleboel lekkere en makkelijke desserts voor je ontwikkeld. Van rijsttaart tot nagerecht in een glas. Met fruit of met chocola. Perfect voor kerst of op een warme zomerdag. Altijd op een gezonde basis van rijst of andere granen. Bekijk ze allemaal en laat je inspireren!

Van taart tot glas

We hebben een heleboel verschillende recepten voor makkelijke desserts en luxe nagerechten. Ga bijvoorbeeld eens voor een bakje rijstepap. Maak een rijstevlaai voor bij de koffie. Of serveer één van onze toetjes in glas! Tiramisu met speculaas of kokosrijst met mango gaan bijvoorbeeld perfect in een glaasje. Ziet er ook nog eens leuk uit!

Met appel, aardbei of banaan

Bij Lassie houden we wel van een beetje zoet na het eten. Van lekker vers fruit. Daarom maken we veel van onze desserts met bananen, aardbeien of bijvoorbeeld appels. Maar ook sinaasappels, peren of rood fruit uit de diepvries maken we hele lekkere dingen. Heerlijk met een flinke dot slagroom erbij.

Of toetjes met chocola!

Zeg je toetjes, dan zeg je chocola. Daarom vind je hier ook recepten voor chocoladerijst. Bijvoorbeeld onze risotto dolce met amarenen en witte chocolade. Extra romig door de mascarpone. Maar we gebruiken net zo graag wat chocoladesnippers- of vlokken om onze dessertrijst een beetje te pimpen. Het is maar net waar je zin in hebt!

100% vegan

Veel van onze nagerechten worden gemaakt met melk, yoghurt of kwark. Maar die kun je gewoon vervangen door bijvoorbeeld amandelmelk of door kokosroom. Kan allemaal. Op die manier maak je heel makkelijk onze toetjes vegan. En heb je zin in een keer wat anders? Probeer dan eens één van onze heerlijke bliss balls!

Perfect voor kerst

Bij Lassie hebben we allerlei soorten nagerechten. Voor iedere gelegenheid. Van zomers nagerechtje tot een grand dessert voor bij je kerstdiner. Van simpele rijstepap met noten tot aan kleine Italiaanse oliebolletjes voor bij de koffie. En van glutenvrije carrot cake tot frisse citroenpudding. Daarmee geniet je altijd van de lekkerste desserts. Het hele jaar door.

Gezonde toetjes …

Oké, niet alle recepten zitten misschien in de Schijf van Vijf. Maar als het even kan, houden we ook onze nagerechten het liefst een beetje gezond. Onder andere dus met vers fruit, maar bijvoorbeeld ook met nootjes of cacaopoeder. Maar altijd op een verantwoorde basis van rijst of andere granen.

Lekkere toetjes …

Toetjes moeten natuurlijk vooral lekker zijn. Dat snappen we. Daarom geven we onze recepten graag wat extra smaak mee. Door de dessertrijst in bessensap te koken, bijvoorbeeld. Of door er wat vanille toe te voegen aan de melk. Op die manier zorgen we iedere keer opnieuw voor een extra smaakvol nagerecht. Zonder gedoe.

En makkelijke toetjes!

Je hebt niet altijd zin om urenlang in de keuken te staan. Zeker niet voor het toetje. En al helemaal niet als je al een heel diner hebt gekookt. Daarom zijn al onze toetjes makkelijk te maken. En snel. Ook als je geen keukenprins of -prinses bent. Met onze duidelijke instructies komt het altijd goed. Zeker weten.

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: