Lassie Favo’s: 8 gezonde rijst recepten

14 mrt. 2022 – Leestijd 6 min
Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

We willen allemaal wel gezonder eten. Het probleem is: dat is vaak veel gedoe. Of misschien minder lekker. Althans, dat zou je denken. Vandaag laten we je met onze favoriete gezonde rijst recepten namelijk zien dat gezonder koken helemaal niet moeilijk is én dat je er gewoon net zo lekker van kunt smullen. Let’s go!

10 gezonde rijst recepten

Dit zijn onze favoriete gezonde rijst recepten. Met vlees, vis of vegetarisch - maar altijd lekker en altijd makkelijk om te maken. Altijd goed.

Kipfilet met spitskool en cashewsaus

Deze kip met spitskool en cashewsaus past perfect in een gezond en gevarieerd eetpatroon. Het is namelijk een goed recept om ook eens een keer kool te eten. Ondertussen krijg je ook wat essentiële, gezonde vetten binnen van de cashewnoten. Twee voor de prijs van één. Ook lekker met paksoi, andijvie of spinazie trouwens!

Groentestoof met zilvervliesspeltmix (vegetarisch)

Alles wat je nodig hebt op één bord. Het kan met deze groentestoof met zilvervliesspeltmix. De groenten geven je namelijk alle belangrijke vitamines en mineralen. De mix van zilvervliesrijst, spelt en quinoa zorgt dan weer voor de benodigde eiwitten en vezels. Perfect gebalanceerd dus. Ook lekker met vlees of vis!

80 Pangasiusfilet paprikasaus nieuw 1

Pangasiusfilet in paprikasaus

Vis is gezond, maar vaak ook een beetje vet. Niet onbelangrijk, maar soms wil je liever wat meer vetarm eten. Zeker als je op de kilootjes let. En dat kan perfect met deze pangasiusfilet in paprikasaus. Boordevol eiwitten en dankzij de zilvervliesrijst ook rijk aan vezels. Daar blijf je lekker lang vol van zitten!

Tip: Check voor nog meer inspiratie onze andere gezonde recepten met rijst en vis!

Thaise Pompoensoep Pandanrijst Extra Vezels

Thaise pompoensoep met pandanrijst (vegetarisch)

Je oma wist het al: soep is gezond. Zeg je gezonde gerechten, dan zeg je dus soep. En zeg je gezonde rijst recepten, dan zeg je deze Thaise pompoensoep met pandanrijst. Laag in calorieën, hoog in gezonde voedingsstoffen. Serveer de soep over pandanrijst met extra vezels en je hebt een complete maaltijdsoep!

548 Zilvervliesrijst Quinoa Granen Italiaanse citroenkip tomaten basilicumsaus olijven

Italiaanse citroenkip, tomatenbasilicumsaus en olijven

We hebben een heleboel gezonde rijst recepten met kip, maar deze Italiaanse citroenkip met tomatensaus en olijven steekt er wel echt bovenuit. Omdat ‘ie lekker is natuurlijk, maar ook omdat je het gerecht serveert op een luchtig bedje van zilvervliesrijst, quinoa en andere granen. En hij staat in 25 minuutjes op tafel. Ook mooi meegenomen!

Lees ook: 15x rijst met kip (en groenten)

Gebakken harissa-zalm met notenrijst en spinazie

Zalm zit bomvol omega-3-vetzuren en die zijn supergoed voor je hart. Het kan dus geen kwaad om af en toe een mootje zalm te eten. Maak bijvoorbeeld eens deze harissa-zalm met notenrijst en spinazie. Niet alleen boordevol goede voedingsstoffen, maar ook een echte smaakexplosie. Terecht één van onze favoriete gezonde recepten met rijst en vis!

Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen (vegetarisch)

Ook peulvruchten maken deel uit van een gezond eetpatroon. Ze zijn namelijk rijk aan eiwitten, vezels en ijzer. Bovendien vegetarisch, dus deze paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen is perfect voor je meatless monday. Mis je niks aan. Dat beloven we je.

Pandanrijst met shoarma, aubergine en tahini-yoghurt

Soms heb je zin in een bordje comfort food. En ook daar hebben we wat gezonde rijst recepten voor. Bijvoorbeeld deze pandanrijst met shoarma, aubergine en tahini-yoghurt. Minstens net zo lekker als dat take-away broodje shoarma, maar dan wel een stukkie gezonder. Perfect voor op de vrijdagavond!

Nog meer gezonde rijst recepten?

Staat je favoriet er niet tussen? Geen zorgen. We hebben nog veel meer gezonde rijst recepten. Check bijvoorbeeld al onze zilvervliesrijst recepten of ga voor een lekkere curry uit onze verzameling gerechten met basmatirijst met extra vezels.