15x inspiratie voor rijst met vis

13 februari 2023 – Leestijd 3 minuten
Stazak Basmati Naturel Pittige Kabeljauw Met Limoenen Rode Peper

15x inspiratie voor rijst met vis

We moeten eigenlijk minimaal één keer per week vis eten. En dan bij voorkeur vette vis zoals makreel, haring of zalm. Maar zeg eens eerlijk, daar komen we lang niet allemaal aan. Dat komt misschien wel omdat je misschien niet goed weet wat je er allemaal mee kan maken - terwijl er juist heel veel lekkere, verschillende visgerechten met rijst (of rijstgerechten met vis) zijn! Om je een beetje op weg te helpen, zetten we daarom onze lekkerste recepten voor rijst met vis op een rij!

Zo krijg je in ieder geval genoeg omega-3 en omega-6 vetzuren binnen en houd je je hart en bloedvaten gezond!

Rijst met vis en groente

Rijst met vis en groente is natuurlijk de meest gezonde combinatie ... maar ook gewoon een hele lekkere! De smaak van vis past namelijk heel goed bij groene groenten als broccoli, sperziebonen of spinazie. Daarmee zet je in no-time een gebalanceerde maaltijd op tafel met rijst als gezonde en verantwoorde basis. Probeer dus vooral eens één van onderstaande recepten:

Rijst met vis uit de oven (lekker makkelijk)

Een visje bakken kan op het eerste gezicht wat lastig lijken. Zeker als je niet zo’n keukenprins of -prinses bent. Maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Je kunt natuurlijk ook gewoon gaan voor rijst met vis uit de oven! Dat is nog eens koken zonder gedoe. Deze visgerechten schuif je gewoon zo in de oven:

Zalm met kruidenboter en tomaat
Zalm met kruidenboter en tomaat

Rijst met vis en saus

Vind je het lastig om rijstgerechten met vis te eten omdat je niet zo houdt van de smaak? Probeer dan eens één van onze recepten voor rijst met vis en saus. De smaak komt dan voornamelijk van andere ingrediënten waardoor de vissmaak minder sterk aanwezig is. Kortom, handige recepten om mee te beginnen als je meer vis wilt eten!

Rijst met vissticks (kidsproef!)

Rijst met vissticks eten kan een handige manier zijn om ook je kinderen te laten wennen aan het eten van vis. Lekker krokant, toegankelijk en bovendien makkelijk te maken! Bak ze gewoon even in de pan of zet ze in de oven en je hebt in no-time crunchy vissticks op je bord. Daar wordt iedereen blij van. Check deze recepten voor een gevarieerde en gezonde maaltijd:

Rijstsalades met vis

Van rijst met vis kun je ook heel eenvoudig een frisse salade maken. Denk maar aan de bekende salade Nicoise met tonijn. Niet voor niets een echte klassieker. Maar natuurlijk kun je ook gaan voor een stukje kabeljauw, zalm of makreel. En vervang de rijst ook eens door couscous of bulgur voor een gevarieerd eetpatroon!

Lees ook: 12 rijstsalade recepten om de zomer mee door te komen

Kabeljauw met bietensalade en dille-yoghurt
Kabeljauw met bietensalade en dille-yoghurt

Nog meer rijst met vis?

Zit jouw favoriet er niet bij? Geen probleem. We hebben nog meer vis recepten. Nog véél meer zelfs. Van een Thaise curry tot paella. Van gebakken rijst uit de wok tot een scholfilet met gele rijst en Marokkaanse ras el hanout. Sushi, risotto en ga zo maar door. Je kunt het zo gek niet bedenken. Check dus gauw al onze vis recepten en laat je lekker inspireren door een grote verzameling visgerechten met rijst. Er zit altijd wel iets bij waar je zin in hebt!