5 parelcouscous recepten die je echt moet proberen

02 juli 2021 – Leestijd 4 minuten
581 Parelcouscous Parelcouscoussalade geroosterde zoete aardappel mozzarella

Je hebt er vast wel eens van gehoord: parelcouscous. Misschien heb je het zelfs wel in je kast staan, maar je weet niet wat je er mee moet maken. Daar helpen we je graag bij. Er zijn namelijk een heleboel lekkere parelcouscous recepten. Van koude of lauwwarme salades met verse kruiden en een frisse dressing tot schotels met geroosterde of gestoofde groenten en een stuk kaas. Nieuwsgierig? Check hieronder onze pareltjes voor een paar parelcouscous recepten die je echt moet proberen!

Hoe moet je parelcouscous bereiden?

Parelcouscous wordt gemaakt van durumtarwe. Het zijn net grote bolletjes pasta … en je bereidt ze ook zo! Je hoeft parelcouscous alleen maar even te koken. Daarvoor breng je eerst een grote pan met ruim water aan de kook. Doe de juiste hoeveelheid in de pan (bij Lassie hebben we handige builtjes!) en kook in 9 minuten gaar. Giet af of hang het builtje aan de kraan, laat uitlekken en knip het zakje open. Hierna ben je al klaar om te serveren!

Dit zijn onze lekkerste parelcouscous recepten

Lekker en eenvoudig te bereiden. Maar wat kun je er dan precies allemaal mee maken? Nou, een heleboel! Om je op weg te helpen, hebben we hier 5 lekkere, makkelijke en gezonde parelcouscous recepten voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk ook te gebruiken ter inspiratie, dus geef er gerust je eigen draai aan!

Gestoofde Marokkaanse groenten en olijven

Net als normale couscous wordt parelcouscous veel gegeten in Noord-Afrika. Geen wonder dus dat het goed smaakt met bijvoorbeeld ras el hanout. Zeker in dit recept voor gestoofde Marokkaanse groenten. Een lekker vegetarisch gerecht met uien, wortelen, tomaten, courgette en kikkererwten. En olijven natuurlijk. Ook te maken met (vegetarische) kipstukjes en wat eetlepels harissa voor een beetje extra pit!

Je vindt het recept hier.

Kruidige chopped salad met basilicum en parelcouscous

Lekkere frisse parelcouscous recepten voor op een hele hete zomerdag? Yes, please! Net als met pasta kun je ook heel goed salades maken met deze couscous. Bijvoorbeeld deze kruidige chopped salad. Met lekker frisse groenten en ingrediënten als tomaten, bospeen, (paarse) spitskool, avocado en feta. Tel daar een dressing met friszure sjalotjes bij op en je koelt lekker af. Ook dankzij de basilicum!

Bekijk hier het recept.

KRUIDIGE CHOPPED SALAD EN BASILICUM MET PARELCOUSCOUS

Parelcouscous met romige spekjes en spinazie

Niet alleen in landen als Marokko, Israël en Jordanië is de grotere couscous populair. Je vindt bijvoorbeeld ook veel parelcouscous recepten in de Mediterrane keuken! Maak dus gerust eens deze Italiaanse variant met romige spekjes, spinazie en Parmezaanse kaas. Iets lichter dan een risotto én met iets meer bite. Lekker comfort food waar je van kunt blíjven eten!

Hier vind je het recept.

Tip: Dol op de Mediterrane keuken? Check dan ook deze 15 recepten voor makkelijk Mediterraan eten!

Oosterse kerriemosselen met parelcouscous

Mosselen maar dan net even anders. Ja, er zit wortel in. En bleekselderij. Maar ook bosui en koriander in plaats van peterselie. Oh, en we stomen de mosselen niet in witte wijn, maar in kokosmelk met wat kerriepoeder. Hartstikke lekker en heel makkelijk te maken. Je kunt alles gewoon bereiden terwijl de couscousbolletjes koken. Zo zit je vaak in nog geen half uurtje al aan tafel!

Check het recept hier.

OOSTERSE KERRIE MOSSELEN EN PARELCOUSCOUS

Salade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella

Van alle parelcouscous recepten zijn salades wel het meest populair. Bij Lassi zijn we de beroerdste niet en dus doen we er gewoon nog eentje. Deze keer met geroosterde zoete aardappel, zongedroogde tomaatjes, rucola en twee zachte bollen mozzarella. Een heerlijke salade met een heleboel verschillende smaken en texturen. Zoet, zacht, fris en met een lekkere crunch van een paar geroosterde pijnboompitjes!

Ontdek hier het recept.

Nog meer lekkere ideeën

Heb je een paar builtjes parelcouscous over? Varieer er lekker op los met onze parelcouscous recepten of gebruik ze als alternatief voor normale couscous. Vervang de bulgur erdoor in één van onze bulgur recepten of roer ze door je soep om er iets meer body aan te geven, zoals in deze minestrone met pesto!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Hoe moet je parelcouscous bereiden?

Parelcouscous bereiden voor één van onze recepten is heel eenvoudig. Doe de gewenste hoeveelheid in een pan met ruim kokend water en laat de couscous 9 minuten doorkoken. Haal het builtje uit het water en laat uitlekken of giet de couscous af en doe het terug in de pan. In principe kun je het dan meteen serveren met je groenten, dressing of saus.

Is parelcouscous glutenvrij?

Nee, recepten met parelcouscous zijn niet glutenvrij. Het is namelijk een graanproduct dat bestaat uit bolletjes deeg die op hun beurt weer gemaakt worden van gemalen durumtarwe en water. En durumtarwe bevat gluten. Sterker nog, vergeleken met gewone tarwe is durumtarwe zelfs heel rijk aan gluten. Je kunt de couscous eventueel vervangen door Lassie quinoa, want die is wel glutenvrij.

Is parelcouscous gezond?

Parelcouscous is over het algemeen best gezond. De bolletjes bevatten bijvoorbeeld minder vetten, net zoveel vezels, meer koolhydraten en meer natuurlijke eiwitten dan de gezonde zilvervliesrijst. Je krijgt er lekker veel energie van. Daarom zijn onze parelcouscous recepten doorgaans ook goede maaltijden voor als je ‘s avonds nog een workout voor de boeg hebt!

Hoeveel parelcouscous per persoon?

Net als pasta en rijst neemt parelcouscous veel vocht op wanneer je het kookt. Je kunt daarom gemiddeld zo’n 75 gram (ongekookt) per persoon rekenen. Dat vormt een goede basis van onze parelcouscous recepten. Extra handig: bij Lassie hebben we de ideale hoeveelheid alvast voor je afgemeten in een builtje. Je kunt dan gewoon één builtje per persoon aanhouden!