9x simpele recepten met weinig ingrediënten

13 september 2021 – Leestijd 5 minuten
145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

Een theelepel gedroogde pimpernel, een kleine draai roze Himalayazout en een snufje lavendelpoeder om het gerecht helemaal af te maken. Vast lekker, maar koken hoeft natuurlijk helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met deze simpele gerechten met weinig ingrediënten zet je ook gewoon iets lekkers én gezonds op tafel. En vaak zijn ze ook nog in een handomdraai klaar. Laat je dus lekker inspireren!

Nasi goreng met omelet

Plakjes ham, prei, paprika en paar preien en een pak Lassie Nasi Goreng rijst. Oh, en wat eieren voor een omelet. Meer heb je niet nodig om in amper 20 minuten een deze nasi goreng met omelet voor 2-3 personen te kunnen maken. Als je wil kun je er nog wat seroendeng, atjar tjampoer of kroepoek bij serveren, maar dat is natuurlijk volledig optioneel.

Tip: Je kunt natuurlijk ook een bak nasigroenten gebruiken. Nog makkelijker!

nasi goreng met omelet

“Om een gezond gerecht op tafel te zetten hoef je jezelf niet in allerlei bochten te wringen. Het belangrijkste waar je op moet letten is dat gevarieerd eet. Je lichaam heeft namelijk verschillende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Als je iedere dag hetzelfde eet zul je onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Kies daarom voor gevarieerde maaltijden. Vind je dat soms lastig? Dan kan dit trucje je helpen: zorg voor kleur op je bord! Met meer kleur op je bord eet je gevarieerder. Zo houd je eten leuk, lekker en gezond! Wil je graag meer praktische tips om je voedingspatroon gezonder te maken? Lees dan dit artikel eens.” - Terry Schouten, Gezondheidswetenschapper bij gezondeten.nl

Snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes

Deze snelle citroenrijst met zalm en doperwtjes is één van onze favoriete recepten met weinig ingrediënten. Niet alleen omdat het één van de meest simpele recepten is om te maken, maar vooral ook omdat je ‘m in een kwartiertje klaar hebt en je alles gewoon in één pan kunt maken. Dat scheelt tijd en een heleboel afwas. Ook niet onbelangrijk.

Bonus: Check ook eens onze andere snelle eenpansmaaltijden!

Vegareepjes met tomaat en spruitjes

In dit recept voor vegareepjes met tomaat en spruitjes brengen we spruitjes, cherrytomaatjes en gegrilde vegastukjes op smaak met knoflook en ui en serveren we alles op een bedje van luchtige zilvervliesrijst. En dat is dan ook meteen alles wat je nodig hebt. Oké, naast een scheutje olie om in te bakken dan. Maar die heb je als het goed is altijd wel in huis.

“Misschien was je vroeger niet zo’n fan van spruitjes, maar wist je dat je smaak verandert door de jaren heen? Als kind ben je gevoeliger voor een bittere smaak, dat verklaart de afkeur voor deze groene knolletjes. Maar gelukkig verdwijnt deze gevoeligheid vaak als je ouder wordt. Dus geen smoesjes meer, tijd om de confrontatie opnieuw aan te gaan. Wie weet zijn spruiten wel je nieuwe lievelingseten!” - Terry Schouten, Gezondheidswetenschapper bij gezondeten.nl

Rijstschotel met tonijn en paprika

Nog zo’n simpel recepten dat je heel snel in elkaar kunt draaien: de rijstschotel met tonijn en paprika. Terwijl je de rijst kookt, snipper je een groene paprika en een uitje en hak je een knoflook fijn. Even aanfruiten, omscheppen met de witte bonen en wat tonijn uit blik en je bent praktisch al klaar om aan tafel te gaan. Lekker met een komkommersalade!

Kip met paksoi en cashewnotenrijst

Niet mokken, lekker wokken! Zeker met dit recept voor kip met paksoi en cashewnotenrijst. Eén van de meest simpele recepten met weinig ingrediënten uit de wok. Eenvoudig op smaak gebracht met een teriyaki woksaus, dus je hebt geen extra kruiden of smaakmakers nodig om te kunnen genieten van een lekker bordje. Makkelijker wordt het niet.

Lees ook: 12x lekkere wokgerechten met rijst

Gehaktballetjes in champignonsaus en broccolirijst

Rijst, broccoli en gehaktballetjes. Dat is vaak al genoeg om heerlijk te kunnen eten, maar bij Lassie doen we er graag nog een schepje bovenop: we serveren de balletjes met een snelle zelfgemaakte champignonsaus. Alleen even roerbakken met een uitje, water toevoegen, binden met bloem en even laten pruttelen. Een kind kan de was doen.

Biefstuk met tomaat en sperzieboontjes

Bij biefstuk denk je niet snel aan simpele recepten. Toch kan het heel makkelijk zijn om te maken en past dit recept voor biefstuk met tomaat en sperzieboontjes ook heel goed tussen deze recepten met weinig ingrediënten. Je hebt in principe alleen rijst, sperzieboontjes, tomaatjes, biefstuk en plakjes gerookt ontbijtspek nodig. 5 or less dus!

Simpele recepten met weinig ingrediënten voor het toetje

Nog een 5 or less recept, maar dan voor het toetje: kokosrijst met mango. Met slechts onze dessertrijst, kokosmelk, wat geraspte kokos en mangoblokjes zet je zelf een heerlijk en uniek dessert op tafel. Maar je kunt natuurlijk ook één van onze andere recepten voor nagerechten bekijken. Die zijn ook allemaal heel simpel om te maken … en lekker!

En simpele recepten met weinig ingrediënten voor tussendoor

Gezond en lekker snacken. Het kan met onze simpele recepten voor bliss balls. Oké, je hebt er wel een keukenmachine of staafmixer met hakmolen voor nodig, maar het zijn stuk voor stuk recepten met weinig ingrediënten. Zeker deze bliss balls met dadels, quinoa en chocolade, want dat is ook meteen zo’n beetje alles wat er in gaat.

Nog meer recepten met weinig ingrediënten?
Bekijk dan snel al onze recepten en gebruik de filter om al onze simpele recepten met weinig ingrediënten te vinden. Er is voor iedereen wat wils!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat zijn makkelijke recepten met weinig ingrediënten?

Er zijn heel veel makkelijke recepten met weinig ingrediënten. Fried rice of gerechten met gebakken rijst zijn bijvoorbeeld heel simpel om te maken. Je wokt daarbij wat gekookte rijst samen met een groentemix, vlees of vis en wat smaakmakers. Heb je meteen een lekker bordje op tafel staan. Dat geldt vaak ook voor salades en andere rijstschotels zoals pilav!

Wat zijn gezonde recepten met weinig ingrediënten?

Ook met weinig ingrediënten kun je heel gezond koken. Het is daarbij in ieder geval belangrijk dat je zorgt voor een goede balans in je gerecht; voldoende koolhydraten, eiwitten en (gezonde) vetten. Dat krijg je door gevarieerd te koken met iedere dag verschillende groenten. Daar kun je dan vervolgens een nasi, frittata, salade of soep mee maken!

Wat zijn recepten om te maken met wat je in huis hebt?

Met een goed gevulde voorraadkast kun je altijd wat recepten maken. Gewoon met de dingen die je in huis hebt. Denk bijvoorbeeld aan een rijstschotel met bonen en tonijn uit blik. Aan een chili con carne. Aan zoetzure kip (uit de diepvries) met gedroogd fruit of aan een risotto met doperwten, spinazie of tuinbonen. Blikken en potten zijn je beste vriend!

Zijn er ook vegetarische recepten met weinig ingrediënten?

Zeker! Je hoeft niet altijd vlees (of vis) te eten. Met peulvruchten een eitje kom je ook al een heel eind. En maak bijvoorbeeld ook eens een nasi met tofu en sperziebonen of een curry van broccoli, bloemkool en feta. En wat dacht je van geroosterde groenten uit de oven? Heb je ook niet veel voor nodig en je kunt er alle kanten mee op. Lekker met nootjes of kaas!