Lekker avondeten voor iedere dag van de week

12 mei 2023 – Leestijd 3 minuten
542 Voorgestoomde Quinoa Quinoa salade appel bleekselderij paddenstoelen

Lekker avondeten. Gezond en gevarieerd. Snel klaar en makkelijk om te bereiden. Dat willen we elke dag wel, toch? Dan hebben we nu goed nieuws voor je: dat kan ook! Onderstaande recepten zijn perfect voor een gezond gevarieerd weekmenu. Met vlees, vis en vegetarisch. Inclusief lekker avondeten voor in het weekend! Bekijk ze allemaal en laat je lekker inspireren!

Maandag

Op maandag is het meatless monday bij Lassie. We gaan dus voor een vegetarisch gerecht met extra veel groenten om te compenseren voor al dat lekkere comfort food van het weekend. Zo beginnen we de week weer goed en gezond. Onze favoriet is dan ook deze groentetajine met reuzenbonen en couscous. Laag in calorieën en in 20 minuten op tafel!

Meer inspiratie: Check hier al onze andere vegetarische recepten!

Dinsdag

Zo. Je hebt net twee werkdagen erop zitten. Je bent uitgeblust. Dat vraagt om lekker avondeten met een snel en simpel gerecht. Om fried rice om precies te zijn. Deze gebakken Thaise rijst met kipballetjes is eenvoudig te maken en is in no-time klaar. Zo heb je meteen wat extra tijd over om vanavond die hardloopschoenen nog even aan te trekken. Lekker bezig!

Meer inspiratie: Laat je ook eens verrassen door onze andere recepten voor gebakken rijst met kip!

Woensdag

Woensdag = gehaktdag. Een Hollandse traditie waar we bij Lassie graag een moderne twist aan geven met deze zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes. Lekker avondeten voor de kleintjes, maar ook zeker een favoriet van veel volwassenen. En niet in de eerste plaats omdat het gerecht zonder gedoe te bereiden is en binnen 20 minuten op je bord ligt...

zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes

Meer inspiratie: Bekijk al onze recepten met gehakt voor nog meer lekkers!

Donderdag

Op donderdag kiezen we ervoor om nog even te koken met wat extra groenten voordat het weekend losbarst. En dat gaat heel goed met dit recept voor voorgestoomde quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen. Met groenten, fruit en noten heeft het alles van een gebalanceerd gerecht. En het is vegan! Al zou je er ook prima wat gebakken spekjes door kunnen doen.

Meer inspiratie: Nog meer vegan recepten vind je hier.

Vrijdag

De week zit erop! Dus heb je wel echt lekker avondeten verdiend. Kortom, een bordje risotto waar je even heerlijk van kunt genieten. Onze favoriet is de risotto met zalm en groene asperges, want vrijdag is natuurlijk ook gewoon visdag. Perfect voor een gezellig etentje met de familie, een romantisch diner met je partner of gewoon voor jezelf als je op de bank ploft met je favoriete Netflix-serie!

Meer inspiratie: Ontdek ook onze andere lekkere comfort food recepten!

Zaterdag

Op zaterdag nemen we de tijd om lekker uitgebreid te koken. Bijvoorbeeld om een paella te maken, om groenten of vlees rustig te roosteren in de oven of om een stoofschotel lekker lang te laten pruttelen. Een goed recept dat altijd in de smaak valt is deze rendang met spinazie. Lekker avondeten op z‘n best, want rendang is ooit zelfs verkozen tot lekkerste gerecht ter wereld!

rendang met spinazie


Meer inspiratie: Vrienden of familie op bezoek? Check dan deze 6 Chinese gerechten die je zelf kunt maken, maak een poké bowl buffet of ga voor een hotpot recept!

Zondag

Zeg je lekker avondeten op zondag, dan zeg je soep. En bij Lassie maken we daar dan meteen een hele maaltijdsoep van. Lekker vullend, gezond en je kunt er vaak al je restjes groenten van de week er wel in kwijt. En anders maak je gewoon deze minestrone met bulgur en pesto. Ook lekker met parelcouscous!

Meer inspiratie: Bekijk al onze soep recepten!

Nog meer lekker avondeten?

Wil je nog meer inspiratie voor lekker avondeten? Check dan al onze recepten en gebruik de filter om snel jouw favoriete gerecht te vinden!