15x rijst met kip (en groenten)

15x rijst met kip (en groenten)

Rijst met kip 1

Rijst met kip. Een erg lekkere combinatie die iedereen wel lust. Maar het is niet alleen lekker, je kunt het vaak relatief eenvoudig maken, het is snel klaar en je kan er haast eindeloos mee variëren. Kortom, alles waar we bij Lassie gek op zijn. En daarom hebben we hieronder een aantal van onze beste recepten voor rijst met kip en groenten (want we houden natuurlijk ook van gezond eten!) voor je op een rijtje gezet. Altijd lekker en gezond. Koken zonder gedoe. Altijd goed!

Rijst met kip en paprika

Rijst met kip en paprika is een combinatie die we vooral in de Aziatische keuken tegenkomen. Je kunt paprika’s namelijk ontzettend goed wokken en ze zijn perfect voor in je roerbakschotel. De bekende kip siam is hier een goed voorbeeld van. Maar ook in een maaltijdsoep, een knapperige salade of een kruidige curry passen ze goed. En wat dacht je van een Spaanse paella met kip en garnalen? Ook heel lekker, maar dit zijn onze favorieten:


Rijst met kip en boontjes

Nog zo’n combinatie waar je alle kanten mee uit kan! En niet in de eerste plaats omdat er heel veel verschillende soorten boontjes zijn die allemaal heel goed samengaan met een mals stukje kip. Sperzieboontjes, peultjes, sugarsnaps … you name it. En omdat we bij Lassie dol zijn op gevarieerd koken, hebben we drie lekkere recepten voor je geselecteerd. Elk met een ander soort boon. Kun je zelf kiezen waar je vanavond zin in hebt.

Rijst met kip en broccoli

Rijst met kip en broccoli heeft een cultstatus verworven bij de sportfanaten onder ons. Bij zo’n beetje iedereen die aan fitness of bodybuilding doet. Het is de ideale basis voor als je je eens lekker uit wilt leven in de sportschool (en ook als je met tegenzin gaat trouwens). Deze recepten bevatten dan ook een mooie hoeveelheid eiwitten en koolhydraten waarmee je het uiterste uit jezelf kunt halen. Heb je vanavond dus een stevige workout gepland? Check dan onze:

Nog meer populaire gerechten?

Zo. Genoeg inspiratie voor rijst met kip en groenten zou je zeggen. Lekker, gezond en ook een aantal slimme mealprep recepten waarmee je jezelf een hoop gedoe bespaart in de rest van de week. Maar stond er nou geen gerecht tussen waar je van ging watertanden? Geen probleem. We geven je graag nog wat extra inspiratie in de vorm van andere populaire recepten voor rijst met kip en groenten!

  Rijst met kip


  Rijst met kip kerrie

  In Nederland zijn we gek op kerrie. Zoveel zelfs dat we er hier een speciale vermelding van maken. Maar er is zoveel meer dan een kerriesausje bij je AGV’tje met bloemkool en een stuk kipfilet. Je kunt er bijvoorbeeld heerlijke curry’s mee maken. Soepen. Roerbakschotels. En nog een heleboel andere dingen. Lekker variëren dus. En met deze recepten helpen we je vast op weg:

  En tot slot...

  Er zijn nog veel meer lekkere recepten voor rijst met kip en groenten. Te veel om op te noemen eigenlijk. Toch hebben we nog drie populaire combinaties voor je uitgelicht: zoete kip, Surinaamse kip en kip met ketjap. Allemaal lekkere combinaties waar je verliefd op wordt. Althans, wij wel. En dit zijn onze lekkerste varianten daarvan:

  Nog meer inspiratie nodig? Check dan al onze kip recepten!

  Recente blogs

  Ontdek onze recepten