Makkelijke mealprep recepten

Makkelijke mealprep recepten

Vermoeiende dag gehad? Laat thuis omdat je weer eens lang in de file hebt gestaan? Grote kans dat je geen zin meer hebt om te koken en maar even langs de winkel rijdt voor een kant-en-klare magnetronmaaltijd of een ovenpizza. Wel makkelijk, maar niet echt gezond. Gelukkig hoeft gezond koken niet moeilijk te zijn en veel tijd te kosten. Je moet het gewoon even goed plannen. En daarom hebben we een aantal handige én lekkere mealprep recepten voor je geselecteerd!

Maar eerst … wat is mealpreppen?

Bij mealprepping bereiden mensen 1 à 2 keer per week een grote portie eten waarmee ze een paar dagen vooruit kunnen of om te bewaren. Omdat ze vervolgens niet iedere dag hoeven te koken besparen ze flink wat tijd. Bovendien eten mealpreppers vaak gezonder en kunnen ze heel precies hun inname van koolhydraten, vetten en eiwitten controleren. Niet gek dus dat ook veel sporters aan mealpreppen doen!

Tips voor beginners

Ben je nieuw in de wereld van mealpreppen? Geen probleem. Het is makkelijker dan je denkt. We helpen je graag op weg met wat praktische tips:

  • Plan alles
    Een goede voorbereiding is het halve werk. Kijk dus van tevoren wanneer je de tijd hebt om alles klaar te maken en bedenk voor die tijd wat je wilt gaan eten. Maak vervolgens een lijstje met wat je daar allemaal voor nodig hebt (je vindt de ingrediënten en benodigdheden natuurlijk gewoon bij onze mealprep recepten).

  • Zorg voor genoeg bakjes
    Je hebt natuurlijk wel wat nodig om je gerechten in te bewaren. Zorg daarom voor genoeg bakjes van voldoende grootte om te vullen. Voor sommige gerechten kun je ook zakjes of zelfs schone glazen potten gebruiken. Let wel op, want niet iedere bak of zak kun je ook invriezen. Even checken dus.

  • Maak ruimte in je koelkast
    Mealpreppen vraagt om veel ruimte in je koelkast. En in je vriezer. Om ingrediënten te bewaren, maar ook om je gevulde bakjes in op te slaan voor later. Label alles met wat het is en wanneer je het gemaakt hebt, zodat je altijd terug kunt vinden wat je nog hebt. Op die manier kun je gevarieerd blijven eten!

Extra tip: lees hier hoe je het best je rijst kunt bewaren, invriezen en opwarmen!

Makkelijke mealprep recepten

Bij Lassie houden we van lekker, gezond en gevarieerd koken. Maar we houden ook van koken zonder gedoe. Van makkelijk te bereiden maaltijden. Daarom inspireren we je graag met gebalanceerde gerechten die je goed kunt bewaren en die ook nog eens eenvoudig te bereiden zijn. Makkelijke mealprep recepten dus! Dit zijn ze:

Quinoasalade met gerookte kip

De quinoasalade met gerookte kip is één van de meest ideale mealprep recepten. Het is namelijk een gerecht met groenten, fruit, noten en kip. Je krijgt daarmee een groot deel van je dagelijkse behoefte aan belangrijke voedingsstoffen binnen. En het mooiste? Het is in nog geen kwartiertje klaar!

Basmatirijst met garnalen en avocado

Deze handige wokschotel prijkt bovenaan het lijstje van veel mealpreppers. En terecht, want het is een lekkere hap vol gezonde vetten en belangrijke vitamines en mineralen. Bovendien kun je gemakkelijk wat extra groenten toevoegen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smaak! Je vindt het recept hier.

Gele rijst met Shanghai paksoi en cashewnoten (vegetarisch)

Mealprep recepten en roerbakken gaan vaak uitstekend samen. Zo ook in deze gele rijst met Shanghai paksoi en cashewnoten. Een smaakvol en kleurrijk gerecht waar je vrolijk van wordt. En ook nog vegetarisch waardoor je het over het algemeen wat langer in de koelkast kunt bewaren.

Varkensreepjes met sperzieboontjes

Varkensreepjes met sperzieboontjes, sojasaus en rijst zijn in een handomdraai klaar. De ingrediënten heb je altijd wel in huis of kun je relatief goedkoop in grote getalen in huis halen, waardoor het ook nog eens een budgetvriendelijk gerecht is. En daar kun je er nooit genoeg van hebben. Hier vind je het recept!

Mexicaanse bowl

De Mexicaanse bowl met half volkorenrijst is één van onze favoriete mealprep recepten omdat-ie zo ontzettend veelzijdig is. Je kunt de het dus maken met rijst voor een heerlijk diner, maar je kunt de vulling die je over hebt ook gebruiken in een taco of wrap. Ook lekker als gezonde lunch voor naar je werk!

Recente blogs

Ontdek onze recepten