Onze favoriete glutenvrije recepten voor je diner

05 maart 2023 – Leestijd 4 minuten
2880x1160px Glutenvrije recepten voor je diner

Krijg je bezoek met een glutenintolerantie en zoek je glutenvrije recepten voor een diner? Of heb je zelf last van overgevoeligheid (coeliakie) en moet je daarom glutenvrij eten? Gelukkig is er heel veel mogelijk. Meer dan je denkt zelfs. Om je te inspireren hebben we een aantal van onze favoriete glutenvrije recepten voor je diner op een rijtje gezet. Van voor- en hoofdgerecht tot aan het toetje. Gewoon lekker avondeten voor het hele gezin of als je gasten krijgt.

Wat mag je niet … en wat wel?

Bij een glutenintolerantie of -overgevoeligheid kun je beter geen gluten eten. Je krijgt er bijvoorbeeld buikpijn van of je moet net wat vaker naar de wc dan je zou willen. Gluten is een eiwit dat voorkomt in bepaalde graanproducten als tarwe, gerst en spelt. Veel broden en bijvoorbeeld pasta moet je dus laten staan.

Maar je kunt ook heel veel dingen wél eten: vis, vlees, aardappelen, rijst, quinoa, fruit, groenten, peulvruchten, noten en ga zo maar door. We kunnen dus gewoon een heleboel lekkere glutenvrije recepten maken. Sterker nog, we kunnen er een heel diner mee vullen. Avondeten voor de hele week zelfs. Daarom laten we je graag zien wat er allemaal mogelijk is met onze favoriete glutenvrije recepten!

Het voorgerecht

Als voorgerecht heb je keuze te over. Salades zijn vaak vrij van gluten en ook soepen kun je vaak maken zonder die graanproducten. En laten dat nu net twee soorten gerechten zijn waarmee je haast eindeloos kunt variëren! Gebruik bijvoorbeeld seizoensgroenten of maak een passend voorgerecht uit dezelfde keuken als je hoofdgerecht. Wij maken bijvoorbeeld graag deze lauwwarme quinoasalade met gestoofde bimi en radijs (ook lekker als hoofdgerecht trouwens)!

Glutenvrije recepten voor het hoofdgerecht

Ook met glutenvrije recepten voor het hoofdgerecht kun je alle kanten op. Van een Italiaanse risotto tot aan een Indiase curry en van Surinaamse gerechten tot aan lekkere schotels waar ieder kind gek op is. Met kip, vis vegetarisch of zelfs vegan. Atlijd lekker, gezond en zonder gedoe op je bord. Altijd goed. Precies zoals je van ons gewend bent, maar dan glutenvrij. Laat je lekker inspireren!

Glutenvrije recepten met kip: biryani!

Deze kruidige kip-biryani met gele rijst en koriander is één van onze showstoppers. Een geurig en kleurrijk recept, bomvol verschillende smaken. Lekker met mangochutney en ideaal voor een Indiaas diner. Of gewoon als doordeweeks avondeten, want je hebt ‘m al binnen een half uur op tafel staan!

Biryani

Paella met zalm, venkel en zeekraal

Paella is vooral een lekker gezellig gerecht. Hups, grote pan op tafel en scheppen maar. En je hoeft er helemaal niet lang voor in de keuken te staan, want deze snelle paella met zalm, venkel, zeekraal en jumbo- of cocktailgarnalen is binnen een kwartiertje klaar. Heb je mooi de tijd om even te socializen met je gasten of om je kinderen in de gaten te houden!

Tip: lees alles wat je moet weten over paella maken!

Glutenvrije recepten voor een kind (kidsproef)

Bij Lassie hebben we een heleboel kidsproef recepten. Allemaal kindvriendelijke gerechten, geproefd en beoordeeld door een deskundig testpanel van de allerkleinsten. En daar zitten ook een paar lekkere glutenvrije recepten voor je diner tussen. Deze Hawaïaanse zilvervliesrijst met ham en ananas, bijvoorbeeld. Lekker zoet en met tomaatjes en broccoli toch ook weer boordevol groenten. Succes gegarandeerd!

Vegetarische & vegan glutenvrije recepten

Heb je even geen zin in vlees? Of eet je altijd al vegetarisch of vegan? Je kunt ook gewoon heerlijk glutenvrij eten, zonder vlees of andere dierlijke producten. Dat bewijst dit recept voor quinoa met appel, bleekselderij en paddenstoelen wel. En als je dan toch wat vlees erbij wilt, kun je er altijd een bakje spekreepjes bij bakken! Handig als niet ál je eters vegetarisch of vegan eten!

Vegetarische rijst

Toetjes

Zo. De tafel is weer leeg. Tijd voor een lekker nagerecht. Een glutenvrij toetje waar iedereen blij van wordt. Deze risotto dolce met amarenen en witte chocolade is er zo één. Smeuïg, zoet en net even anders-dan-anders. Echt hemels. Of ga voor onze torta di riso, één van onze glutenvrije recepten voor taart. Lekker voor bij de koffie!

Nog meer glutenvrije recepten voor je diner?

Met bovenstaande gerechten zet je in een handomdraai een heerlijk driegangendiner op tafel. Of je gebruikt ze als je even snel moet koken na een drukke werkdag. Maar zit jouw favoriet er even niet tussen? Of wil je weten wat je nog meer kunt maken? Check dan hier nog meer glutenvrij avondeten! Natuurlijk ook net zo lekker, gezond en makkelijk te bereiden!