10 snelle en makkelijke recepten voor het avondeten

13 september 2021 – Leestijd 5 minuten
593 Voorgestoomde quinoa Linzenquinoa champignons avocado eitje

Ideaal voor beginnende koks of voor als je geen tijd of zin hebt om te koken: snelle en makkelijke recepten voor het avondeten. Gerechten met maar weinig ingrediënten of die je kunt maken met dingen die je toch al in huis hebt. Recepten die je kunt bereiden zonder ingewikkelde kooktechnieken én die ook nog lekker snel op tafel staan. Wij zetten onze favorieten voor je op een rijtje.

Snelle en makkelijke recepten met rijst: fried rice!

We zouden Lassie niet zijn als we deze lijst met snelle en makkelijke recepten voor het avondeten niet zouden beginnen met rijst. Want met name deze Thaise gebakken rijst is makkelijk om te maken en snel klaar. Zeker als je onze kant-en-klare rijst gebruikt. Bovendien heb je vaak aan één grote (wok)pan genoeg. Scheelt weer afwas.
Tip: Check ook onze andere favoriete fried rice recepten!

Kip met paksoi en cashewnotenrijst

Deze kip met paksoi en cashewnotenrijst is een van de meest snelle en meest makkelijke recepten met kip. Kook de rijst en roerbak ondertussen de kipfilet, paksoi en uitjes in een wok of hapjespan bruin en gaar. Meng de rijst met een handje cashewnoten en breng het kip-groentemengsel nog even op smaak met teriyaki en je kunt binnen 15 minuten aan tafel!

Snelle en makkelijke recepten met gehakt: gehaktballetjes in tomatensaus!

Gehaktballetjes in tomatensaus zijn altijd een succes. Zeker dit recept met champignons. Die kun je namelijk ook van tevoren klaarzetten en hoef je op het moment suprême alleen nog maar even in de oven te schuiven. We maken hier onze gehaktballetjes wel zelf, maar je kunt natuurlijk ook gewoon kant-en-klare balletjes kopen. We don’t judge.

recepten avondeten

"Een snelle hap wordt vaak geassocieerd met een ongezonde maaltijd. Dit is onterecht, want een snelle en makkelijke maaltijd kan ook heel gezond zijn. Als je eens goed in je provisiekast kijkt, zie je dat je waarschijnlijk dat al heel ver komt met de producten die daarin staan. Gebruik bijvoorbeeld ingeblikte peulvruchten voor koolhydraten en plantaardige eiwitten in je gerecht. Dat blikje tomatenblokjes achter in je kast voorziet je van een goede portie vezels en vitamine C. Open je koelkast en voeg nog wat verse groenten toe. Combineer dit met je favoriete Lassie-rijst en je hebt binnen no-time een complete en gezonde maaltijd voor je neus!" - gezondeten.nl

Tip: Wil je je provisiekast vullen met gezonde houdbare ingrediënten? Kijk dan voor aankoop goed op het etiket. Kies zoveel mogelijk voor producten zonder toegevoegd zout en/of suiker.

Groentetajine met couscous (vegetarisch)

Zeg Lassie, hebben jullie ook snelle en makkelijke recepten die vegetarisch zijn? Zeker! Deze groentetajine met couscous, bijvoorbeeld. Lekker met ui, paprika, wortel en sperziebonen. Bovendien maken we hier gebruik van onze voorgekruide couscous Maroc. Daar hoef je niks meer aan te doen. Dat is pas makkelijk.

Simpele koolhydraatarme recepten

En hoe zit het dan met makkelijke recepten die koolhydraatarm zijn? Hebben we ook! We zorgen voor een heleboel simpele gerechten met quinoa. Die bevatten doorgaans minder koolhydraten, maar meer eiwitten en vezels dan bijvoorbeeld rijst. Gezond, lekker en vaak lekker snel klaar. Check deze linzenquinoa met champignons, avocado en ‘n eitje maar eens!

Snelle en makkelijke recepten om indruk te maken

Soms wil je uitpakken. Indruk maken. Letterlijk en figuurlijk een beetje opscheppen. Dat kan perfect met echt comfort food als een risotto. Ook daar hebben we een paar hele eenvoudige recepten voor ontwikkeld. Deze paddenstoelenrisotto met broccoli en Parmaham is bijvoorbeeld een echte showstopper en staat al in een kwartier op tafel!

Tip: Lees ook alles over welke wijn bij risotto je gebruikt om te koken en te drinken!

Simpel & family friendly

Snelle, makkelijke recepten én kindvriendelijk? Ja, hoor! Deze zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes heeft maar weinig ingrediënten, staat binnen 20 minuten op tafel én is door ons testpanel van kids heel goed beoordeeld. Typisch zo’n gerecht dat je bijna iedere week wel een keer maakt. In ieder geval wel als het aan je kinderen ligt.

zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes

Voor grote groepen

Bij makkelijke recepten voor grote groepen kun je het best kiezen voor ovenschotels of eenpansmaaltijden. Dan hoef je namelijk niet allerlei dingen apart op te warmen. Je maakt alles gewoon van tevoren en warmt het op in een paar pannen op het fornuis of bakt het af in de oven. Wij zouden zelf voor deze Italiaanse ovenschotel met balletjes en mozzarella gaan!

Makkelijke recepten voor 1 of 2 personen

Kook je voor jezelf? Of alleen voor jezelf en je partner? Maak dan eens deze Thaise kippensoep. Een snelle, lekkere en goed vullende maaltijdsoep die in je in een kwartiertje klaar kan hebben. Het recept is voor 1 persoon, maar je kunt het natuurlijk eenvoudig verdubbelen voor 2 personen, verdriedubbelen voor 3 personen en ga zo maar door.

Makkelijke recepten voor toetjes

Met al die snelle recepten heb je vast wat tijd over om te genieten van een lekker toetje. Van een heerlijk zoet dessert of van een fris nagerecht. En daar hebben we het perfecte recept voor: kokosrijst met gebakken banaan. Ook klaar in een minuut of 15 en vaak gewoon te maken met ingrediënten uit je voorraadkast. Makkelijker wordt het niet.

Wat eten we vandaag? Veel mensen starten met vlees of vis als ze gaan bedenken wat ze ‘s avonds op tafel zetten. Maar wist je dat je ook gezond kunt eten zonder vlees of vis? Wel is het belangrijk - ongeacht of je vegetarisch eet of niet - dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

" Als vegetariër is het essentieel dat je de nutriënten uit vlees en vis goed vervangt, zodat je geen tekorten opbouwt. Je moet dan extra letten op de volgende voedingsstoffen: vitamine B12, zink, selenium, jodium en ijzer. Twijfel je of je voldoende van deze nutriënten binnenkrijgt? Dan kan het zinvol zijn om eens een bezoekje te brengen aan je huisarts of om contact te zoeken met een diëtist of voedingscoach." - gezondeten.nl

Staat je favoriet er niet tussen?
Geen zorgen. We hebben nog honderden andere recepten. Stuk voor stuk gezond, lekker en simpel te bereiden. Bekijk al dus gauw al onze recepten, gebruik de filters en vind snel jouw ideale gerecht voor vanavond!