2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x eten met warm weer

2 mei 2023 – Leestijd 3 min

Buiten is het heet. Tropisch. Je zweet je een ongeluk. Je moet nog wat eten vanavond, maar je hebt absoluut geen zin om lang in de keuken te staan. Geen zorgen. Hieronder vind je namelijk 10 makkelijke, snelle en lichte recepten die je perfect kunt eten met warm weer. Altijd goed.

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel
681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

1. Salades

Een salade is natuurlijk het ideale eten bij warm weer. Lekker fris, lekker licht en meestal in een handomdraai op je tuintafel. Zonder dat je er veel ingrediënten voor hoeft te koken en te bakken. Onze favoriet? Deze salade caprese met orzo.

Niet jouw favoriet? Check dan ook deze 12 rijstsalades!

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

2. BBQ-gerechten

Je kunt natuurlijk ook gewoon de BBQ aanslingeren. Hoef je bijna helemaal niet binnen in die hete keuken te komen. Het is dan wel belangrijk dat je er een compleet gerecht met voldoende op maakt. Deze zalmpakketjes met couscous en venkel bijvoorbeeld.

En bekijk ook eens onze andere zomerse bbq recepten!

Rijke Roerbakrijst Wit Kip Met Paksoi En Cashewnotenrijst

3. Snelle wokschotels

Een wokgerecht is ook prima eten met warm weer. Daarmee maak je namelijk extreem snelle recepten klaar en hoef je dus niet zo lang achter je fornuis te staan. Dat scheelt weer. Wij zouden gaan voor deze kip met paksoi en cashewnotenrijst.

Maar je kunt natuurlijk ook één van deze wokgerechten pakken. Met vlees, vis en vegetarisch!

Thaise Kippensoep Rijst

4. Soepen

Bij een hete zomer denk je nu niet meteen aan een kom dampende soep voor je neus. Toch is een lichte soep als deze Thaise kippensoep heel fijn om te eten met warm weer. Die zit namelijk boordevol vocht en sodium. Kun je wel gebruiken bij tropische temperaturen!

Meer inspiratie? Bekijk dan ook deze soep recepten.

Lassie Recept231 Pittige Thaise rijst gehakt

5. Pittig eten

Pittig eten met warm weer? Juist doen! Door de pepertjes ga je vaak wat extra zweten en daardoor koel je af. Trek dus vooral dat potje currypasta uit het schap en maak vanavond eens deze pittige Thaise rijst met gehakt.

Of één van onze andere gerechten met pittige rijst natuurlijk!

Pandanrijst Bief Met Muntsalsa Pandanrijst En Sugarsnaps

6. Fruit

Ook fruit is heel erg lekker tijdens een hittegolf. En dan vooral citrusfruit, meloenen en mango. De vitamine C daarin is goed voor je uit en ze bevatten lekker veel vocht. Bij Lassie maken we daarom graag deze bief met muntsalsa en sugarsnaps in de zomer.

Maar onze andere mango recepten zijn ook heel lekker!

Halfvolkoren Toverrijst Shoarma Met Kk Fetasaus Campagne

7. Komkommers

Er zijn ook veel groentes die barsten van het vocht. Zo bestaat de komkommer bijna helemaal uit water. En dit recept voor kruidige shoarmareepjes met komkommer-fetasaus komt die lange groene jongen helemaal tot z’n recht!

Liever iets anders? Laat je dan gerust inspireren door al onze andere komkommer recepten.

473 Paella gebakken tomaten

8. Vegetarisch eten

Je lichaam heeft het al zwaar genoeg. Het verteren van vlees vraagt nog wat extra van je lijf. Daardoor krijg je het vaak nóg warmer. Je kunt in die hitte dus het best vegetarisch of in ieder geval minder vlees eten. Probeer eens deze groentepaella met gebakken tomaten!

Bekijk ook deze 7 mealprep recepten voor nog meer inspiratie!

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

9. Poké bowls

Poké bowls kun je lauwwarm eten. Of zelfs een beetje koud. En ze zijn snel klaar. Dat maakt ze perfect om te eten met warm weer. En voor deze poké bowl met tonijn, edamame en sushigember heb je niet eens een fornuis nodig. Laat staan een magnetron of oven!

Nog meer poké bowls vind je hier.

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

10. Ovengerechten

Ook ovengerechten zijn heel handig in de zomer. Terwijl de oven het werk doet, kun jij namelijk gewoon even lekker in de tuin of op je balkon tot rust komen. Zet bijvoorbeeld vanavond nog eens deze Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano op tafel!

Of check één van deze ovengerechten!

Nog meer recepten om te eten met warm weer?

Hebben we voor je! Bekijk bijvoorbeeld deze 10 makkelijke zomerse gerechten die snel klaar zijn. Of laat je lekker inspireren door deze 10 lichte maaltijden voor het avondeten. Allemaal lekkere, gezonde en makkelijke recepten om te eten bij warm weer!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat kun je het best eten bij warm weer?

Er zijn verschillende dingen die je goed kunt eten met warm weer. Voor een frisse salade hoef je bijvoorbeeld niet lang in de keuken te staan. Soms zelfs helemaal niet. Van pittig eten ga je zweten en koel je ook af. En wat dacht je van soep? Daarmee houd je ook tijdens de warmste dagen je vochtbalans goed op peil!

Moet je koud eten met warm weer?

Niet per se. Van koud eten koel je wel een klein beetje af, maar meestal moet je lichaam meer moeite doen om de hitte vervolgens nog kwijt te raken. Gevolg? Je krijgt het juist warmer. Zeker als dat koude eten ook nog een beetje calorierijk is. Je kunt daarom gewoon prima lauw of warm blijven eten en drinken als het buiten 30+ graden is!

Wat is makkelijk te maken met warm weer?

Met warm weer heb je geen zin om lang in de keuken te staan. Of misschien heb je helemaal geen zin om het gasfornuis aan te zetten en het binnen nóg warmer te maken. Ga dan voor een salade waarvoor je niks hoeft te koken of slinger gewoon de bbq aan. En ga anders voor een snelle wokschotel of warm een soepje op. Zo klaar!

Kun je soep eten met warm weer?

Zeker! Zowel koud als warm zorgt het eten van soep ervoor dat je vochtbalans op peil blijft. Met een bordje soep krijg je namelijk niet alleen meer vocht binnen (belangrijk!), maar houd je het vocht door het zoutgehalte vaak ook beter vast. Win-win. Zo blijf je dus ook in tropische temperaturen goed gehydrateerd.