2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x buiten eten (recepten)

1 mei 2023 – Leestijd 3 min

Als de zon schijnt, willen we graag lekker buiten eten. Gewoon in de tuin, op je balkon of misschien wel in het park of op het strand. Maar niet ieder gerecht is bijvoorbeeld makkelijk mee te nemen. Daarom vind je hier 10 van onze favoriete recepten voor buiten!

554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes
550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

1. Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

Onze pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas kun je eten waar je maar wil. De uien, kidneybonen en tomaten behouden namelijk allemaal hun textuur als je deze salade meeneemt. Daarbij is deze salade met een beetje harissa natuurlijk ook gewoon heel lekker.

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

2. Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

Zeg je buiten eten, dan zeg je BBQ. En ga je lekker barbecueën, maak dan eens ons zalmpakketje met parelcouscous en venkel. Een compleet gerecht dat je makkelijk een dag van tevoren al kunt maken en helemaal buiten op de grill kunt bereiden. Of in de oven als je geen BBQ hebt.

145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

3. Rijstschotel met tonijn en paprika

Ook onze rijstschotel met tonijn en paprika kun je prima buiten eten. De bonen, tonijn en de paprika blijven namelijk allemaal lekker stevig als het warm weer is. Dat maakt het makkelijk mee te nemen. Bovendien zit dit gerecht bomvol eiwitten. Perfect dus voor na je workout in het park of in de gym!

Tip: Je vindt dit recept trouwens ook terug in Koken op de camping: 10 slimme campingrecepten!

96 Risotto Risottomuffins courgette NIEUW

4. Risottomuffins met courgette

Ga je picknicken? Neem dan eens deze risottomuffins met courgette mee. Een lekkere, gezonde en goed vullende traktatie met een vleugje tijm. Bovendien een leuke manier om je kinderen stiekem nog wat groenten te laten eten. Al helemaal als je de muffins ook nog in een beetje tomatensaus dipt (wel even apart meenemen!).

554 Voorgestoomde Bulgur Libanese peterselie tabouleh en granaatappelpitjes

5. Tabouleh met peterselie en granaatappel

Tabouleh is een soort salade uit de Libanese keuken die vooral wordt gegeten als bijgerecht. Maar met kikkererwten en gegrilde halloumi maken we er bij Lassie graag een compleet gerecht van. En niet onbelangrijk: je kunt ook deze tabouleh met peterselie en granaatappel met een gerust hart meenemen naar het strand!

Tip: Bekijk voor meer inspiratie ook deze 5 bulgur salade recepten!

565 kant en klaar poke bowl rijst Snelle Poké Bowl surimi avocado nieuw

6. Snelle poké bowl met surimi en avocado

Buiten eten doe je met bowl food. Met een rice bowl, buddha bowl of deze poké bowl met surimi. Die kun je namelijk eenvoudig overal mee naartoe nemen. Maar ze zijn ook perfect voor een tuinfeestje. Geef bijvoorbeeld eens een poké bowl party waarbij je je hele tuintafel vol toppings zet. Leuk, lekker en gezellig!

Tip: Lees hier meer over de sushi bowl. Inclusief 5 recepten om zelf te proberen!

Basmatirijst Oosterse bentobox rijst ei sojadipje

7. Oosterse bentobox

Een bentobox is een Japanse lunch. Zeg maar gelijk aan de Hollandse broodtrommel, maar dan gevuld met allerlei Japanse lekkernijen. In onze Oosterse bentobox met rijst, ei en sojadip gebruiken we ook wortel julienne, zeewier, sweet peppers met verse kaas en wat little gem. Maar gebruik vooral wat je lekker vindt (of wat je nog hebt liggen)!

Quinoa Quinoasalade Met Gerookte Kip.jpg

8. Quinoasalade met gerookte kip

Crunchy nootjes. Kip met een bite. Zoete mango. En frisse sla. Deze quinoasalade met gerookte kip heeft het allemaal. Met dit recept is buiten eten op een warme zomerdag een feestje. Gewoon lekker in de tuin of op je balkon in de avondzon. Of lekker in een parkje bij jouw om de hoek!

Tip: Laat je ook inspireren door 8x de lekkerste quinoa salade van Lassie!

Rijstfritatta Spinazie Broccoli

9. Rijstfrittata met spinazie en broccoli

Wat krijg je als je een omelet, pizza en pannenkoek met elkaar combineert? Een frittata! Dat is een soort grote, gebakken omelet waarin je allerlei groenten kwijt kunt. In onze rijstfritatta met spinazie en broccoli dus spinazie en broccoli, maar ook prei, paprika, tomaat of gewoon wat Italiaanse roerbakgroenten doen het er prima in!

522 Orzo Knapperige romainsalade kip orzo ansjovisdressing

10. Orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing

In ieder lijstje met recepten voor buiten zie je ‘m verschijnen: de pastasalade. Bij Lassie maken we in plaats daarvan graag een salade met orzo, zoals deze orzo met knapperige romainesalade, kip en ansjovisdressing. Orzo is namelijk een soort pasta in rijstvorm. En die kun je dus ook heel goed buiten eten!

Tip: Check al onze orzo recepten voor nog veel meer lekkere gerechten!