2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

7 originele zomerse bbq recepten

6 apr. 2023 – Leestijd 3 min

De zon schijnt volop. Dus je trekt je barbecue eindelijk weer uit de schuur voor een gezellige middag of avond. Snappen we. Maar wat maak je dan? Weer een worstje en een kipsateetje? Of laat ga je deze keer voor een compleet gerecht? Met deze 7 zomerse bbq recepten maak je sowieso indruk. Lekker, gezond én makkelijk!

664 Voorgestoomde Quinoa Gepofte biet BBQ feta honing quinoacrumble
665 Voorgestoomde Quinoa Quinoa gehaktburger oregano

1. Quinoa-gehaktburger met oregano

We trappen deze lijst met zomerse bbq recepten af met een burgertje. En niet zomaar één. Wij maken namelijk graag deze quinoa-gehaktburger met oregano. Heerlijk op een broodje met sla, uienringen en wat extra barbecuesaus. Dat is nog eens wat anders dan die standaard hamburger met een plakje cheddar. Bovendien eet je zo ook wat minder vlees. En dat is dan weer een beetje beter voor de planeet!

669 Half Volkoren Toverrijst Gevulde Mexicaanse puntpaprikas rijst tonijn cheddarkaas

2. Mexicaanse puntpaprika's met rijst, tonijn en cheddar

Next up, de gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddar. Een lekker en gezond gerecht dat er bovendien ook heel feestelijk uitziet. Ook perfect als hapjes voor op je bbq party dus. Let wel even op: volgens de instructies maak je dit recept in de oven, maar het kan ook gewoon op de barbecue. Daar heb je dan wel eentje met een deksel voor nodig!

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

3. Courgette met orzo alla carbonara

Maak indruk op vrienden of familie en toon je culinaire skills met deze gevulde courgette met orzo alla carbonara! Oké, het vergt wat voorbereiding in de keuken (of in een pannetje op je bbq), maar het eindresultaat is echt top. Bovendien kun je het ook al iets van tevoren voorbereiden. Dat scheelt weer als je straks lekker in de tuin staat met een biertje in je hand!

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

4. Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

Houd je van vis? Check dan eens ons recept voor een zalmpakketje met parelcouscous en venkel. Misschien wel één van de makkelijkste zomerse bbq recepten. Je doet namelijk de couscous, venkel, zalmfilet én een scheutje wijn in een pakketje van aluminiumfolie en vervolgens stoof je alles zo in een kwartiertje of 20 minuutjes gaar op de bbq. Kun je ondertussen lekker genieten van de zon!

666 Toverrijst Gevulde aubergine gerookte tomatenrijst geitenkaas tijm

5. Aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm

Nog een gevulde groente? Zeker! Dit keer maken we namelijk gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm. Wat ons betreft het perfecte zomerse bbq gerecht voor als je vegetarisch eet. Met groente, rijst én kaas is het namelijk een mooie en gebalanceerde maaltijd. Serveer eventueel met een geroosterde maïskolf om het helemaal af te maken.

Tip: Je kunt de tomatenrijst van tevoren bereiden. Bijvoorbeeld met het recept uit Tomatenrijst maken: zo doe je dat!

664 Voorgestoomde Quinoa Gepofte biet BBQ feta honing quinoacrumble

6. Gepofte biet met feta en honing-quinoacrumble

Een ander vegetarisch recept is deze gepofte biet met feta en honing-quinoacurmble. Hierbij poffen we de groenten (in dit geval bieten) op de bqq. Verpak ze goed in aluminiumfolie en leg ze gerust tussen de kolen. Als ze zacht zijn, vouw je de folie open en bestrooi je het met wat feta en de zelfgemaakte quinoacrumble. Ziet er heel indrukwekkend uit, maar is best makkelijk te maken. Lekker met een salade!

667 Tovrerijst Gevulde courgette garnalenrijst knoflookyoghurt

7. Courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt

Last but not least, onze courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt. Een zomers bbq gerecht met kruidige én frisse touch dankzij de combinatie van ras el hanout, yoghurt en granaatappelpitjes (optioneel). Die gaan perfect samen op zo’n warme zomerdag. En houd je niet van courgette, dan maak je ‘m gewoon met aubergine, paprika of zelfs tomaat. Kan allemaal!

Nog meer zomerse bbq recepten zien?

Check dan bijvoorbeeld ook 7x gevulde groente of laat je inspireren door Dit zijn de lekkerste groenten op de bbq. Kom je een heel eind mee!