2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Dit zijn de lekkerste groenten op de BBQ

1 aug. 2022 – Leestijd 3 min
663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

Bij barbecueën denk je natuurlijk al gauw aan worstjes, hamburgers en andere stukken vlees. Maar soms wil je ook wat groenten op de bbq. Als groentespiesje voor erbij of omdat je liever een heel gerecht maakt. Welke groente kun je dan het beste roosteren en grillen?

7x groenten op de bbq + de lekkerste recepten

Dit zijn onze favoriete groenten op de bbq. Inclusief de lekkerste recepten!

664 Voorgestoomde Quinoa Gepofte biet BBQ feta honing quinoacrumble

1. Bieten

Bietjes kun je perfect poffen op de bbq. Je hoeft ze hiervoor alleen maar even in te pakken in aluminiumfolie en je legt ze gewoon tussen de kolen (of op het rooster als je een gasbarbecue hebt). Hierdoor worden ze lekker zacht en krijgen ze een beetje een zoete touch. Moet je eens proberen!

Recept: Gepofte biet van de bbq met feta en honing-quinoacrumble

666 Toverrijst Gevulde aubergine gerookte tomatenrijst geitenkaas tijm

2. Aubergines

Aubergines zijn misschien wel één van de meest populaire groenten op de bbq. En niet zonder reden, want je kunt ze heel goed grillen. Maar je kunt ze ook halveren en roosteren op de barbecue. Zo kun je ze vullen met allerlei lekkers en heb je in no-time een gezond en gebalanceerd gerecht!

Recept: Gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm

581 Parelcouscous Parelcouscoussalade geroosterde zoete aardappel mozzarella

3. Zoete aardappels

Zoete aardappels zijn zeer geschikt als geroosterde groenten van de bbq. In blokjes, plakjes of in hun geheel gepoft. Net als met bietjes krijgen zoete aardappels een namelijk net even een ander smaakje door ze te roosteren in plaats van de koken. Tip: de schil geeft een lekkere stevige bite!

Recept: Parelcouscoussalade met geroosterde zoete aardappel en mozzarella

669 Half Volkoren Toverrijst Gevulde Mexicaanse puntpaprikas rijst tonijn cheddarkaas

4. Paprika

Je ziet ook vaak paprika’s als groenten op de bbq. Samen met wat ui in een shaslick of als onderdeel van een complete groentespies. Maar omdat ze lekker stevig blijven tijdens het roosteren, kun je ze bijvoorbeeld ook heel goed vullen. Perfect voor een complete maaltijd!

Recept: Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddarkaas

617 BIO Couscous Geroosterde asperges beenham frisse kruidencouscous

5. Asperges

Ja, asperges kunnen ook lekker op de barbecue klaargemaakt worden! Zowel witte als groene asperges lenen zich uitstekend voor een gezonde grillsessie. Bovendien behouden ze daardoor ook nog hun lekkere bite beter. Je wilt eigenlijk nooit meer anders als je ze zo geproefd hebt!

Recept: Geroosterde asperges met beenham en frisse kruidencouscous

667 Tovrerijst Gevulde courgette garnalenrijst knoflookyoghurt

6. Courgette

Ook courgettes worden veel gebruikt als groenten op de bbq. In een groentespies of je snijdt ze in plakjes en grillt ze even. Lekker voor bij een salade. Maar wil je wat meer de focus leggen op je groente? Dan kun je ze net als aubergines en paprika’s ook vullen en roosteren op de barbecue!

Recept: Gevulde courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt

663 Parelcouscous Zalmpakketje parelcouscous venkel

7. Venkel

We hebben veel over roosteren en grillen, maar je kunt groenten op de bbq ook heel poffen of stomen in een pakketje. Probeer in dat geval eens venkel. Een lekker stevige groenten met een ietwat anijsachtige smaak. Heerlijk bij een stukje vis of worstje. Vergeet niet de witte kern eruit snijden!

Recept: Zalmpakketje met parelcouscous en venkel

En nog meer groenten op de bbq!

Natuurlijk kun je nog veel meer groenten op de bbq klaarmaken. Véél meer. Ga bijvoorbeeld ook eens voor geroosterde wortels, laat wat cherrytomaatjes poffen of snijd een witlof in vieren en laat hem lekker karameliseren. Ook bimi, bloemkool en zelfs een stevige krop sla kun je gewoon op de grill gooien. Stuk voor stuk hartstikke lekker!


Nog meer inspiratie nodig? Of komen er ineens donkere wolken voor de zon en kun je maar beter snel naar binnen? Bekijk dan 7x gevulde groente of check Lassie Favo’s: 12x geroosterde groenten uit de oven en laat je inspireren!