12x lekkere wokgerechten met rijst - Vlees, vis & vegetarisch!
Bijna iedereen heeft er wel eentje: een wokpan. De wok is niet meer weg te denken uit onze keuken en we maken er ook in onze recepten graag gebruik van. Wokken is namelijk super makkelijk, super snel en je kunt er ook nog eens een super veel gezonde, gevarieerde gerechten mee maken. Kortom, alles waar we bij Lassie gek op zijn. En daarom laten we je graag zien wat onze favoriete wokgerechten zijn!
Maar eerst: hoe moet je wokken?
Wokgerechten maken is ontzettend simpel. Snijd eerst het vlees en de groenten in niet al te grote stukken, zodat ze ondanks de korte baktijd wel goed gaar worden. Verwarm dan de wok eerst tot hij goed heet is en doe 2 à 3 eetlepels olie in de pan. Als eerste gaar je vlees, vis of vleesvervangers als tofu. Eventueel met smaakmakers als knoflook, gember en/of een pepertje. Bak vervolgens ook de groenten beetgaar en warm eventueel een sausje mee. Lekker met noedels of mie, maar bij Lassie serveren we onze wokgerechten met rijst!
Wokken zonder wokpan
Heb je geen wokpan? Geen nood. Je kunt onderstaande wokgerechten ook gewoon in een hapjespan maken. Het gaat bij wokken om vlees of vis zo snel mogelijk dicht te schroeien, waardoor de sappen, smaak en vitamines zo goed mogelijk behouden blijven. Draai het vuur dus zo hoog mogelijk, laat je pan weer goed heet worden en voeg de ingrediënten stapsgewijs toe. Wel goed blijven omscheppen zodat er niks aanbrandt!
Wokgerechten met kip, bief & varkensvlees
Check nu onze lekkere en simpele wokgerechten met kip, biefstuk of varkensreepjes. Gebalanceerde maaltijden met alles erop en eraan. En bomvol smaak! Als je een beetje tijd over hebt is het bijvoorbeeld heerlijk om de stukken vlees even te marineren in een mengsel van sojasaus of ketjap en wat verse kruiden. Dan trekken de smaken er namelijk nóg beter in! Dit zijn onze favoriete wokrecepten met kip, rund- en varkensvlees:
- Kip met paksoi en cashewnotenrijst
- Chinese groenterijst met varkensreepjes en babi pangangsaus
- Biefstuk met broccoli, gele paprika en ui
Wokgerechten met garnalen & vis
Even geen zin in vlees? Bekijk dan eens onze populaire wokgerechten met garnalen of vis. Lekker pittig, zoet en fris of juist subtiel kruidig. Er is voor ieder wat wils. Houd er echter wel je concentratie bij! Garnalen kunnen namelijk wel wat verdragen, maar als je stukjes vis te lang roerbakt vallen ze uit elkaar. Laat je desalniettemin gewoon lekker inspireren door deze wokrecepten met garnalen of vis!
- Basmatirijst met sambal badjak, garnalen en avocado
- Zalm met gember en pandanrijst
- Nasi goreng met garnalen omelet
Vegetarische wokgerechten
Vegetarische wokgerechten liggen snel en zonder gedoe op je bord. Ideaal voor wanneer je bijvoorbeeld wat opstartproblemen hebt gehad op je meatless monday en je echt geen zin meer hebt om lang in de keuken te staan. Maar natuurlijk zijn onze vegetarische wokrecepten ook gewoon de rest van de week hartstikke lekker. Benieuwd? Laat je verrassen door de mogelijkheden en check onderstaande recepten!
- Japanse roerbak met tofu en shii-take
- Gele rijst met Shanghai paksoi en cashewnoten
- Kerrierijst met sperziebonen en een eitje
Snelle eenpans-wokgerechten
De meeste wokrecepten heb je binnen een half uurtje wel op tafel staan, maar dat kan nog sneller! Onze snelle eenpans-wokgerechten heb je namelijk in een kwartiertje al op je bord liggen. En bovendien houd je er ook maar weinig afwas aan over. Zo kun je meteen weer door naar de sportschool, bijvoorbeeld. Bekijk dus snel onze snelle recepten uit de wok en ga meteen aan de slag!
- Gewokte rijst met spekjes en spitskool
- Thaise kipcurry met sperzieboontjes
- Pittige biefstuk met paprika en ananas
Tip: Bekijk ook onze andere lekkere eenpansgerechten!