2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 lichte maaltijden voor het avondeten

2 apr. 2023 – Leestijd 7 min

Geen trek? Bekijk dan onderstaande recepten en ontdek je favoriete lichte maaltijd. Ideaal voor het sporten, na een buikgriep of gewoon voor ‘s avonds op een warme zomerdag. Altijd lekker, snel klaar én licht verteerbaar!

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember
246 Nasi Goreng Nasi goreng met prei ham omelet

1. Nasi goreng met omelet

In deze nasi goreng met omelet laten we de kipsaté links liggen. Net als de sambal trouwens. Daardoor bevat deze nasi al een stuk minder vetten en calorieën. Dat scheelt al een heleboel. Je kunt deze lichte maaltijd natuurlijk wel gewoon uitbreiden met wat zoetzure groenten of gewoon wat plakjes komkommer en tomaat.

83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

2. Supersnelle rijstschotel met garnalen

Geen tijd om ‘s avonds lang in de keuken te staan? Maak dan deze supersnelle rijstschotel met garnalen. Die staat in nog geen kwartiertje op tafel. Handig als je na het sporten helemaal uitgeput thuis komt, want dit gerecht zit namelijk ook bomvol eiwitten van de licht verteerbare garnalen. Goed voor de spieren!

125 Toverrijst Romige kippensoep rijst nieuw

3. Romige kippensoep met rijst

Net een buikgriep gehad? Of zoek je een paar recepten voor als je maag van streek is? Probeer dan eens deze romige kippensoep met rijst. Met witte rijst, rode paprika, wortel en kipfilet krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt om weer te herstellen. Zonder dat je last krijgt van je buik. Wel zo fijn.

681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

4. Salade caprese met orzo (vegetarisch)

Bij een lichte avondmaaltijd denk je natuurlijk al gauw aan een salade. En terecht, want deze salade caprese met orzo is misschien wel het perfecte voorbeeld van een lichte maaltijd voor ‘s avonds. Bovendien heb je er maar weinig ingrediënten voor nodig. Met alleen orzo, cherrytomaatjes, mozzarella, blaadjes basilicum en wat pesto ben je er al!

Toverijst Rundertartaar En Gebakken Champignons

5. Rundertartaar met gebakken champignons

Ons recept voor rundertartaar met gebakken champignons, tomaatjes en Toverrijst heeft het allemaal. Met lekker veel groente, mager vlees en een basis van witte rijst zet je namelijk in no time een licht en gebalanceerd gerecht op tafel. Lekker met wat gedroogde tijm voor een extra smaakvolle touch. Beter wordt het niet.

Toverrijst Griekse tomatenrijst met souvlaki

6. Griekse rijst met souvlaki

Deze Griekse rijst met souvlaki-kip is misschien wel onze favoriete lichte maaltijd met kip. Niet te spicy en toch vol smaak. Bovendien is de tzatziki van Griekse yoghurt natuurlijk ook goed voor je darmen. Mooi meegenomen. En door de kipspiesjes te serveren met tomatenrijst krijg je ook gewoon voldoende groente binnen!

Toverrijst Kabeljauw En Broccolli

7. Toverrijst met kabeljauw en broccoli

Als we het hebben over een lichte zomerse maaltijd, dan hebben we het over deze Toverrijst met kabeljauw en broccoli. Een makkelijk gerecht waarbij je de vis bakt in de oven. Kan bijna niet mis gaan. En met een lekker fris sausje erbij is het een ideaal gerecht voor als het buiten bijna 30 graden is … of nog meer.

473 Paella gebakken tomaten

8. Groentepaella met gebakken tomaten (vegetarisch)

Niet zo’n trek, maar heb je wel een bordje comfort food verdiend? Daar hebben we wat voor: de groentepaella met gebakken tomaten. Een vegetarische paella die je perfect kunt serveren op de vrijdagavond. Echt een feestje, maar dan onder dat je de hele avond op de bank ligt uit te buiken. Guilt-free genieten dus.

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

9. Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham & gember

Een extra snelle lichte maaltijd, deze voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember! Oké toegegeven: witlof karameliseren klinkt misschien wat lastig. Maar niets is minder waar. Je bakt de witlof gewoon samen met wat gembersiroop in een koekenpan, zodat de groente goudbruin wordt en gaat plakken. Slim … en lekker!

621 Toverrijst Zoetzure kip perzik Klassieker na campagne gebruiken 1

10. Zoetzure kip met perzik

En we sluiten deze lijst met lichte maaltijden af met een echte klassieker: zoetzure kip met perzik. Lekker met een uitje, paprika en eventueel wat bimi. Allemaal licht verteerbare ingrediënten dus. Daarmee zit je altijd goed. En houd je wel van een beetje pit? Dan kun je altijd nog wat tabasco toevoegen aan de saus!

Nog meer recepten voor een lichte maaltijd?

Bekijk dan deze recepten. Allemaal nog geen 500 kcal per portie!