2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 makkelijke zomerse gerechten die snel klaar zijn

3 apr. 2023 – Leestijd 3 min

Geen tijd om te koken? Te warm om lang in de keuken te staan? Check dan deze 10 makkelijke zomerse gerechten die snel klaar zijn. Daarmee zit je vaak al binnen een kwartiertje aan tafel!

83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw
549 Voorgestoomde Couscous Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

1. Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen

Welke zomerse gerechten zijn snel klaar? Juist. Salades. Logisch ook, want daarvoor hoef je meestal niet zoveel te koken. Zo is deze Franse couscoussalade met gerookte kip en pruimen al in 10 minuten klaar. En dus zonder dat je er je fornuis voor hoeft aan te zetten. Scheelt weer een paar graden in huis!

145 Toverrijst Builtje Schotel witte rijst tonijn bonen paprika nieuw

2. Rijstschotel met tonijn en paprika

Ook deze rijstschotel met tonijn en paprika ligt binnen een kwartier op je bord. Bovendien kun je dit gerecht goed mealpreppen én is het koud prima te eten. Handig dus om mee te nemen wanneer je uit je werk meteen de gym in duikt. Vooral ook omdat er met de witte bonen en tonijn heel veel eiwitten in zitten!

Tip: Bekijk ook deze 7 mealprep recepten!

675 Lassie Minuutje basmati Basmatirijst teriyaki roerbakgroenten wokstukjes

3. Snelle teriyaki roerbakgroenten en wokstukjes

Ooit gehoord van onze Minuutje Basmatirijst? Dat is voorgestoomde rijst die je alleen maar even een minuutje hoeft op te warmen in de magnetron. Daarmee maak je dus heel makkelijk zomerse gerechten die snel klaar zijn. Bijvoorbeeld deze Snelle teriyaki roerbakgroenten met wokstukjes. Zet die wokpan dus maar vast op het vuur!

535 Voorgestoomde Couscous Snelle kip ras el hanout couscous

4. Snelle kip met ras el hanout en couscous

Bij Lassie hebben we ook voorgestoomde couscous. Ook ideaal voor een zomerse gerechten die snel klaar zijn. Probeer bijvoorbeeld eens deze snelle kip met ras el hanout en couscous. Een lekker gerecht met peulen, wortels, frisse bosuitjes en ietwat zoete rozijntjes. Daarmee tover je echt een feestje op je bord … in slechts 10 tot 15 minuutjes!

565 kant en klaar poke bowl rijst Snelle Poké Bowl surimi avocado nieuw

5. Poké bowl met surimi & avocado

Lekkere poké bowls maak je tegenwoordig thuis. Daar hoef je niet meer voor naar de toko om de hoek. Bovendien is deze snelle poké bowl met surimi en avocado een stuk gezonder dan die van de take-away en meestal ook nog sneller klaar. Want met dit zomerse recept zit jij in nog geen 10 minuten al te smullen!

682 Lassie Minuutje Toverrijst Vegetarische kipsaté met pindasaus en boontjes

6. Vegetarische kipsaté met pindasaus en boontjes

Met ons recept voor vegetarische kipsaté met pindasaus en boontjes maak je in no time een halve rijsttafel. Vooral als je er wat atjar tjampoer en cassave kroepoek bij serveert (aanrader!). Bovendien maak je alles zelf. Van de marinade voor de kipsaté tot de pindasaus. Kan gewoon in een kwartiertje!

681 Lassie Orzo Orzosalade caprese

7. Salade caprese met orzo

De salade caprese met orzo is misschien wel één van de meest makkelijke zomerse gerechten die snel klaar zijn. Je hoeft namelijk alleen maar even de orzo te koken. De rest van de ingrediënten (cherrytomaatjes, mozzarella, pesto en verse basilicum) kunnen allemaal zo de schaal in. Lekker met wat pijnboompitjes en extra rucola!

Risottorijst - Paddenstoelenrisotto met spekjes

8. Snelle risotto met spek, aubergine, pecorino en tijm

Normaal gesproken duurt risotto maken best lang … maar niet met onze Rapido Risotto! Die heeft namelijk maar vier minuten nodig en dus maak je daarmee heel makkelijk zomerse gerechten die snel klaar zijn. Deze snelle risotto met spek, aubergine, pecorino en tijm, bijvoorbeeld. Die staat al in 15 minuten op tafel!

83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

9. Supersnelle rijstschotel met garnalen

Deze supersnelle rijstschotel met garnalen is een echt snel zomers gerecht. En lekker licht ook, want het bevat nog geen 400 kcal per portie. Ideaal dus als je nog even wat langer in je summer body wil blijven. Daarbij kun je ‘m op de ui en knoflook na bijna helemaal op voorraad in je vriezer hebben. Altijd handig!

Minuutje Zilvervliesrijst Paprikabonensalsa Met Zilvervliesrijst Quinoa En Granen

10. Paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen

Misschien de laatste uit deze lijst met zomerse gerechten die snel klaar zijn, maar zeker niet de minste: paprikabonensalsa met zilvervliesrijst, quinoa en granen! Een gebalanceerd en vegetarisch recept met een lekker Mexicaans tintje en klaar in amper 10 minuten. Wat wil je nog meer?