2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x zomerse gerechten met gehakt

7 apr. 2023 – Leestijd 3 min

Van een makkelijke ovenschotel tot aan een snelle fried rice - dit zijn onze favoriete zomerse gerechten met gehakt. Altijd lekker, gezond en simpel te maken. Laat je inspireren!

Halfvolkoren Toverrijst Bowl Met Mexicaanse Half Volkorenrijst Insta
519 Pandanrijst Zoete ketjaprijst rullig gebakken gehakt boontjes met seroendeng

1. Zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes

Deze zoete ketjaprijst met kerriegehakt en boontjes is misschien wel het ideale zomerse gerecht met gehakt. In ieder geval voor gezinnen, want dit recept is helemaal kidsproof. Maak het voor jezelf wat pittiger met sambal en serveer er frisse zoetzure groenten bij voor als het echt warm is. Een echt feestje op tafel!

Halfvolkoren Toverrijst Gehaktballetjes En Champignong In Tomatensaus

2. Gehaktballetjes met champignons in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus doen het natuurlijk altijd goed. Ook in de zomer. En wij zouden dan gaan voor gehaktballetjes met champignons in tomatensaus. Die kun je namelijk zowel in de pan als in de oven bereiden. Handig als straks geen zin hebt om lang in die hete keuken te staan!

Tip: Lees ook Lassie Favo’s: 7x rijst met gehaktballetjes voor nog meer inspiratie!

Bulgur Pistisch Kofte En Aubergine

3. Pistacheköfte met bulgur en aubergine

Köfte zijn een soort platte gehaktballetjes of -worstjes uit Turkije. Je kunt het eten met wat flatbread en yoghurtsaus, maar wij maken er met ons recept voor pistacheköfte met bulgur en aubergine graag een complete en gebalanceerde maaltijd van. Lekker met feta en wat granaatappelpitjes. Zo kom je de avond wel door!

Nasi Goreng Pittige Nasi Goreng Met Broccoli

4. Pittige nasi goreng met broccoli

Deze pittige nasi goreng met broccoli is één van die zomerse gerechten met gehakt waar je maar geen genoeg van krijgt. Met broccoli, wortel en paprika zit dit recept vol groenten. Heerlijk gezond dus. Bovendien is het lekker licht verteerbaar én snel klaar. In amper 20 minuutjes kun je al aan tafel!

Tip: Lees ook Zelf nasi maken: simpel & snel en ontdek hoe je altijd een lekkere nasi kookt!

Rijke Roerbakrijst Wit Italiaanse Gehaktschotel Met Spinazie

5. Italiaanse gehaktschotel met spinazie

Denk je aan de zomer, dan denk je ook aan Italiaanse gerechten. Ongetwijfeld. Wij ook. En daarom maken we in de zomermaanden graag deze Italiaanse gehaktschotel met spinazie. Makkelijk, snel en dankzij de risottorijst lekker smeuïg. Een echt bordje comfort food. Heb je wel verdiend na een weekje hard werken!

633 Jambalaya gehakt maïs

6. Jambalaya met gehakt en maïs

We steken ‘s zomers graag even de Atlantische Oceaan over en maken dan deze jambalaya met gehakt en maïs. Een lekker recept uit Amerika. Uit Louisiana welteverstaan. Net als bij een paella garen we de rijst hierbij langzaam in bouillon. Voor een echte smaakexplosie. En dat maakt deze jambalaya één van onze favoriete zomerse gerechten met gehakt!

Halfvolkoren Toverrijst Bowl Met Mexicaanse Half Volkorenrijst Insta

7. Mexicaanse bowl met half volkorenrijst

En we blijven nog even aan de andere kant van de wereld, want ook deze Mexicaanse bowl met half volkorenrijst is een heerlijk zomers gerecht met gehakt. Een soort chili con carne, maar dan zonder de tomatensaus en zonder het urenlang sudderen. Daardoor houden de ingrediënten lekker hun bite. Makkelijk én lekker dus!

99 Gele rijst Bobotie van kipgehakt met wortelsalade nieuw

8. Bobotie van kipgehakt met wortelsalade

Misschien minder bekend, maar net zo lekker: bobotie! Dat is een Zuid-Afrikaanse ovenschotel met gehakt, ei en specerijen. Denk aan kerrie en/of kurkuma. Wij maken graag deze bobotie van kipgehakt en wortelsalade. Daarmee geef je namelijk een lekker fris en gezond tintje aan je avondeten. Perfect voor als het buiten tropisch warm is!

Lassie Recept231 Pittige Thaise rijst gehakt

9. Pittige Thaise rijst met gehakt

Houd je wel van een beetje spicy? Maak dan eens deze pittige Thaise rijst met gehakt. Als je door de temperatuur nog niet zweet, dan doe je dat wel van dit recept met een rode of groene peper én een paar eetlepels rode currypasta. Lekker met roergebakken paksoi of verse spinazie. Oh, en vergeet niet een grote kan ijskoud water op tafel te zetten!

Tip: Fan van fried rice? Bekijk dan ook onze lekkerste gebakken rijst recepten!

545 Couscous Maroc Couscous met gehaktworstjes en harira ui en tomaat

10. Gekruide couscous met harissa-gehaktworstjes (cevapcici)

En we sluiten deze lijst vol zomerse gerechten met gehakt af met cevapcici. Dat zijn gehaktworstjes uit de Balkan. Vaak gegeten in een pitabroodje, maar ook heel lekker met rijst of couscous. In dit cevapcici recept serveren we de worstjes met uien en wortels in een kruidige tomatensaus. Moet je eens geprobeerd hebben!