2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 gezonde & lekkere recepten met courgette

23 aug. 2022 – Leestijd 3 min
668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

Courgette over? Of heb je gewoon zin in een gerecht met de groene groente? Check dan deze 10 gezonde en lekkere recepten met courgette!

10x recepten met courgette

Allemaal lekkere en gezonde recepten die je in maximaal een half uurtje op tafel zet. Zonder gedoe.

525 Meergranenrijst Kruidige gehaktballetjes tomatensaus meergranenrijst

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met meergranenrijst

Courgette recepten met gehakt zijn mateloos populair. En gehaktballetjes ook. Combineer je die twee, dan krijg je deze kruidige gehaktballetjes in tomatensaus met meergranenrijst. Een lekker stoofgerecht om met de hele familie van te genieten. Bestrooi met een beetje za’atar om het helemaal af te maken!

552 Voorgestoomde Quinoa Italiaanse quinoa salade met tomaat en burrata

Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata

Op zoek naar lekkere zomerse recepten met courgette? Zoek niet verder. Want deze Italiaanse quinoasalade met tomaat en burrata is perfect voor als de temperatuur hoger is dan 30°C. De salade is namelijk lekker licht en klaar in amper 10 minuutjes. Hoef je dus niet lang voor in de keuken te staan!

Pandanrijst Extra Vezels Shoarma Bowl Met Aubergine En Tihini Yoghrt

Pandanrijst met shoarma auberginereepjes en tahini-yoghurt

Deze pandanrijst met shoarma, auberginereepjes en tahini-yoghurt is één van onze favoriete recepten met courgette en aubergine. Het zit namelijk boordevol groenten. Maar misschien nog wel belangrijker: het gerecht zit ook boordevol verschillende smaken door o.a. de shoarma, tahini en granaatappelpitjes. 100% genieten!

Couscous Groentetajine En Reuzenbonen

Groentetajine met reuzenbonen en couscous

Een tajine is een Marokkaanse stoof die je serveert met couscous. Lekker en gezond! Deze vegetarische groentetajine met reuzenbonen en couscous is dan ook één van die recepten met courgette en paprika die je vaker gaat maken als je ‘m eenmaal hebt geprobeerd. Dus waar wacht je nog op?

634 Groene jambalaya feta amandel

Groene jambalaya met feta en amandel

Van onze extra gezonde recepten met courgette is deze groene jambalaya met feta en amandel wel echt onze favoriet. Het gerecht zit namelijk vol met alles wat goed voor je is: bleekselderij, groene asperges, doperwten en natuurlijk courgette. Amandelschaafsel en feta zorgen daarbij voor de benodigde eiwitten. Lekker gebalanceerd!

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano

Lekkere recepten met courgette uit de oven? Ja, hoor. Hebben we ook. Maak bijvoorbeeld eens deze Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano. Een heerlijke ovenschotel met uien, tomaten, plakjes courgette en natuurlijk een heerlijke laag gesmolten kaas. Precies zoals het hoort. Heb je geen pasta voor nodig!

Half Volkoren Toverrijst Kipsaltimbocca Met Zomerse Salade

Kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette

Indruk maken op je date? Of zoek je recepten met courgette, rijst en kip voor na het sporten? Check dan deze kipsaltimbocca met tomaatjes en courgette. Een lekker luxe gerecht met o.a. gele courgette, maar stiekem gewoon heel makkelijk te maken. Boordevol eiwitten en met maar weinig vetten. Succes gegarandeerd!

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Orzo is een soort pasta, maar dan in de vorm van rijstkorrels. En daar kun je dus een hele lekkere gevulde courgette met orzo alla carbonara van maken. Eén van onze lekkerste slanke recepten met courgette. We gebruiken in dit recept trouwens een bolcourgette, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon die langwerpige groene jongens voor gebruiken!

26 Risottorijst Risotto primavera

Risotto primavera

Bij recepten met venkel en courgette denken we maar aan één gerecht: risotto primavera. Een klassiek risottogerecht boordevol witte en groene groente. Je kunt er naast venkel dus ook allerlei andere groenten die je over hebt in kwijt. Denk aan groene asperges, doperwtjes of dat blikje artisjokharten dat al maanden in je voorraadkast staat!

Tip: Bekijk Risotto maken doe je in deze 6 simpele stappen om te leren hoe je altijd een lekkere risotto maakt!

473 Paella gebakken tomaten

Groentepaella met gebakken tomaten

Tot slot de groentepaella met gebakken tomaten. Een heerlijke vega-paella met ook kikkererwten, wortel en paprika. Bomvol groente dus. Dat maakt dit recept niet alleen één van onze meest lekkere, maar ook meest gezonde recepten met courgette en tomaat. Zeker het proberen waard!

Lees ook: Paella maken: over rijst, kruiden & bereiding

Nog meer recepten met courgette?

Staat je favoriet er niet tussen? Geen zorgen. Je vindt hier nog veel en veel meer inspiratie!