Gevulde groenten zijn lekkere, gezonde en makkelijke gerechten om te maken. Je bereidt een beetje voor en de bbq of de oven doet de rest. En ze zijn lekker veelzijdig ook. Je maakt ze bijvoorbeeld eenvoudig vegetarisch of je maakt er eentje met gehakt. Kan allemaal. Wat ons betreft zijn gevulde groente dus dagelijkse kost. Daarom zetten we nu ook 7 van onze favoriete recepten voor je op een rijtje. Voor iedere dag één!
Veelgestelde vragen over dit onderwerp
Bij gevulde groenten denk je waarschijnlijk aan paprika. Logisch, want die kun je makkelijk uithollen en er zijn dan ook veel recepten voor te vinden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook grote tomaten, courgettes en aubergines goed vullen. En wat dacht je van een pompoen of portobello? Ook hartstikke lekker en zeer geschikt voor een lekkere vulling!
Je kunt alle kanten op met een vulling voor gevulde groenten. Populair zijn natuurlijk couscous en bulgur. Lekker met wat extra groenten en smaakmakers. Maar ook een pilaf doet het altijd goed. Uiteraard met wat gehakt erdoor. Maar je kunt natuurlijk ook een topping maken van Italiaanse tomatensaus, groenten en kaas voor een gezonde ‘pizza’ van courgette!
Gevulde groenten maken is heel eenvoudig. Verwarm eerst de oven of Airfryer even voor en bak vervolgens eerst de groenten die je gaat vullen. Belangrijk, want zo is straks alles tegelijkertijd gaar. Je wilt natuurlijk niet dat je aubergine nog half rauw is of dat je vulling helemaal droog is geworden. Vervolgens vul je de groenten en bak je alles nog een paar minuten tot alles goed gaar en warm is!
Je maakt gevulde groenten van de bbq op dezelfde manier als met een oven of Airfryer. Smeer de groenten in met olie en rooster ze even voordat je de vulling erin doet om ervoor te zorgen dat alles tegelijk gaar is. Vul de groenten vervolgens en zet ze terug op het rooster. Doe nu de deksel dicht en laat het geheel nog even bakken tot de groenten gaar zijn en eventuele kaas gesmolten is!