2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

7x gevulde groente (ook van de bbq

5 mei 2022 – Leestijd 8 min
666 Toverrijst Gevulde aubergine gerookte tomatenrijst geitenkaas tijm

Gevulde groenten zijn lekkere, gezonde en makkelijke gerechten om te maken. Je bereidt een beetje voor en de bbq of de oven doet de rest. En ze zijn lekker veelzijdig ook. Je maakt ze bijvoorbeeld eenvoudig vegetarisch of je maakt er eentje met gehakt. Kan allemaal. Wat ons betreft zijn gevulde groente dus dagelijkse kost. Daarom zetten we nu ook 7 van onze favoriete recepten voor je op een rijtje. Voor iedere dag één!

7 recepten voor gevulde groente

Lekker, gezond en makkelijk te bereiden in de oven of op de bbq. Bekijk al onze recepten voor gevulde groente en laat je inspireren!

667 Tovrerijst Gevulde courgette garnalenrijst knoflookyoghurt

Gevulde courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt

Zeg je gevulde groente, dan zeg je courgette. Je holt deze lange groene jongen namelijk eenvoudig uit, hij laat zich lekker roosteren en met zijn neutrale smaak kun je heel veel kanten op. Maak bijvoorbeeld eens deze gevulde courgette met garnalenrijst en knoflookyoghurt. Lekker met verse dille en wat granaatappelpitjes!

237 Aubergine gevuld pilav

Aubergine gevuld met pilav

Een andere groente die zich goed laat vullen: aubergine. Deze is net wat groter dus je maakt er eenvoudig een complete maaltijd mee. Het vruchtvlees kun je ook gewoon gebruiken. Bijvoorbeeld in deze aubergine gevuld met pilav. Een Midden-Oosters gerecht met bulgur, pistachenootjes en feta. Met die dingen weet je één ding zeker: dat wordt smullen!

Leestip: Je kunt de aubergine natuurlijk ook vullen met een andere pilav. Check hier hoe je je eigen pilav kunt maken!

669 Half Volkoren Toverrijst Gevulde Mexicaanse puntpaprikas rijst tonijn cheddarkaas

Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddarkaas

Iedereen kent wel de met bulgur gevulde paprika’s. Maar je kunt er ook er ook iets anders mee maken: deze gevulde Mexicaanse puntpaprika’s met rijst, tonijn en cheddarkaas. Een soort ‘tuna melt edition’ van gevulde groente. Ook lekker met kidneybonen in plaats van tonijn. Serveer met guacamole en een fris biertje in de zomer. Steek die bbq maar aan!

659 Rapido Risotto Gevulde kastanjechampignons truffelrisotto magor

Gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor

Met risotto gevulde groente is altijd een succes. Zo ook onze gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto en magor. Misschien een beetje een klein hoofdgerecht, maar je kunt ze prima serveren als borrelhapje of als voorgerecht wanneer je indruk wilt maken op je gasten (bijvoorbeeld met Kerst). Tip: vervang de magor door gorgonzola voor wat meer pit!

Zilvervliesrijst Portobello Met Tomaten Zilvervliesrijst

Portobello met tomaten-zilvervliesrijst

En we blijven even bij de gevulde paddenstoelen. Want ook deze portobello met tomaten-zilvervliesrijst is een makkelijk én lekker recept voor gevulde groente. Opmerkelijk: we maken dit vegan gerecht niet in de oven of op de bbq, maar gewoon in de grillpan. Lekker met een groene salade erbij en wat feta erover (al is het gerecht dan natuurlijk niet meer vegan).

666 Toverrijst Gevulde aubergine gerookte tomatenrijst geitenkaas tijm

Gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm

Nog een recept met aubergine, nog een recept met tomatenrijst. Gewoon omdat het zo lekker is. Maar je maakt deze gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm ook net zo makkelijk met een courgette, vleestomaat of paprika. Lekker veelzijdig dus. Grill ‘m op de bbq en serveer met geroosterde maïs voor een zomerse touch!
Bonus: Meer weten over tomatenrijst? Check Tomatenrijst maken: zo doe je dat (+3 recepten)!

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

Gevulde courgette met orzo alla carbonara

We sluiten dit lijstje gevulde groente af zoals we ‘m begonnen zijn; met courgette. Maar wel een bolcourgette deze keer. Net even anders, maar even leuk en lekker om te vullen. En dat doen we deze keer met orzo: een soort pasta in rijstvorm. Dat geeft deze gevulde courgette met orzo alla carbonara een extra Italiaans tintje. Zeker als je ‘m serveert met een rucolasalade!

Nog meer gevulde groente?

Gebruik dan eens een paprika in plaats van een courgette of aubergine. Pak er eens een grote vleestomaat bij of ga voor een loaded sweet potato. Je kunt er alle kanten mee op. Check voor meer inspiratie ook onze geroosterde groenten uit de oven en bbq recepten!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Welke groenten kun je vullen?

Bij gevulde groenten denk je waarschijnlijk aan paprika. Logisch, want die kun je makkelijk uithollen en er zijn dan ook veel recepten voor te vinden. Maar je kunt bijvoorbeeld ook grote tomaten, courgettes en aubergines goed vullen. En wat dacht je van een pompoen of portobello? Ook hartstikke lekker en zeer geschikt voor een lekkere vulling!

Wat gebruik je als vulling?

Je kunt alle kanten op met een vulling voor gevulde groenten. Populair zijn natuurlijk couscous en bulgur. Lekker met wat extra groenten en smaakmakers. Maar ook een pilaf doet het altijd goed. Uiteraard met wat gehakt erdoor. Maar je kunt natuurlijk ook een topping maken van Italiaanse tomatensaus, groenten en kaas voor een gezonde ‘pizza’ van courgette!

Hoe maak je gevulde groenten uit de oven of Airfryer?

Gevulde groenten maken is heel eenvoudig. Verwarm eerst de oven of Airfryer even voor en bak vervolgens eerst de groenten die je gaat vullen. Belangrijk, want zo is straks alles tegelijkertijd gaar. Je wilt natuurlijk niet dat je aubergine nog half rauw is of dat je vulling helemaal droog is geworden. Vervolgens vul je de groenten en bak je alles nog een paar minuten tot alles goed gaar en warm is!

Hoe maak je gevulde groenten van de bbq?

Je maakt gevulde groenten van de bbq op dezelfde manier als met een oven of Airfryer. Smeer de groenten in met olie en rooster ze even voordat je de vulling erin doet om ervoor te zorgen dat alles tegelijk gaar is. Vul de groenten vervolgens en zet ze terug op het rooster. Doe nu de deksel dicht en laat het geheel nog even bakken tot de groenten gaar zijn en eventuele kaas gesmolten is!