Plantaardige recepten

Wil je meer plantaardig eten? Of eet je al helemaal vegan en wil je wat meer inspiratie? Met onze plantaardige recepten voor het avondeten of de lunch eet je de hele week gevarieerd. Makkelijk te maken, bomvol smaak en vaak met meer dan genoeg eiwitten. Gezonde en lekkere voeding in één. Benieuwd? Bekijk ze allemaal en zet vandaag nog één van onze gerechten op tafel!

Plantaardige recepten voor het avondeten of de lunch

Met Lassie kun je de hele dag door plantaardig eten. We hebben namelijk niet alleen plantaardige recepten voor het avondeten, maar ook voor ontbijt of lunch. En met onze veganistische nagerechten maak je er ook makkelijk een heel vegan diner van. Iedere dag opnieuw.

Boordevol plantaardige eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor je lichaam. Vooral voor vegans. Daarom zorgen we ook voor eiwitrijke recepten. Lekkere gerechten vol plantaardige eiwitten uit bijvoorbeeld bonen, linzen, noten en natuurlijk onze granen. Maar we gebruiken ook graag wat tofu of vegareepjes om het aantal eiwitten wat op te krikken!

Curry’s, salades & ovenschotels

Plantaardig eten hoeft niet saai te zijn. Integendeel zelfs. We hebben een heleboel verschillende gerechten voor je ontwikkeld. Van een smaakvolle groentecurry voor op de vrijdagavond tot aan een snelle salade voor op een warme zomerdag. Of warm jezelf lekker op met een kopje pompoensoep! Het is maar net waar je zin in hebt.

Uit diverse keukens

Bij Lassie vind je plantaardige recepten uit allerlei wereldkeukens. Italiaans, Thais, Mexicaans … you name it. Met onder andere een Indiase korma curry, een Marokkaanse groentetajine met couscous of een Japanse poké bowl (zonder vis!) maak je iedere dag van de week weer iets anders. Lekker gevarieerd dus!

Klassiekers met een vegan twist

Als je vegan eet, hoef je echt niks te missen. Daarom geven we ook onze klassieke gerechten graag een vegan twist. Denk aan een chili sin carne, een nasi goreng met pompoensaté of aan een paella met gebakken tomaten in plaats van vlees of vis. Daarmee geniet je gewoon van de lekkerste gerechten … maar dan plantaardig!

Lekkere plantaardige recepten

Jij vindt plantaardig eten belangrijk. Snappen we. Maar je wilt natuurlijk ook wel een lekker gerecht op tafel zetten. Daarom gebruiken we in onze plantaardige recepten extra veel smaakmakers. Bijvoorbeeld verse kruiden, makkelijke currypasta’s of gewoon een scheutje sojasaus om het geheel af te maken. Lekker met crunchy nootjes of champignons met een stevige bite!

Gezond plantaardig eten

Onze plantaardige recepten zitten boordevol groenten. Hoe kan het ook anders. Maar daarbij zorgen we ook graag voor een gevarieerd dieet. Iedere week een menu met gezonde voeding waarbij je alle belangrijke vitamines en mineralen binnen krijgt. Want je weet het: dat is extra belangrijk als je geen dierlijke producten eet!

Makkelijke plantaardige recepten

Lekker, gezond … en simpel! We houden namelijk ook van makkelijke plantaardige recepten. Van koken zonder ingewikkelde kooktechnieken of bijzondere ingrediënten. Je hoeft dus echt geen Jamie Oliver te heten om onze vegan gerechten te kunnen bereiden. Koken zonder gedoe. En als het even kan ook lekker snel, want je hebt niet altijd zin om nog uren in de keuken te staan.

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: