2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10x gezond comfort food

3 nov. 2023 – Leestijd 3 min

Zit je in een herfstdip? Of heb je wel wat lekkers verdiend na een week hard werken, maar wil je ook wel een beetje healthy blijven eten? Check dan deze 10 recepten voor gezond comfort food. Daarmee zet je altijd iets makkelijks, gezonds én lekkers op tafel!

Basmatirijst Pittige Linzencurry
166 Rapido Risotto Paprikarisotto garnalen nieuw

1. Paprikarisotto met garnalen

Verwen jezelf eens met een bordje paprikarisotto met garnalen! Een lekker smeuïge risotto met ook gele paprika en groene asperges. Die helpen je gewoon aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten te komen en houden het aantal calorieën ook wat lager. Met minder dan 500 kcal per portie is ‘ie perfect voor een cheat day!

694 Lassie Orzo Pompoenstoof rozemarijn en kikkererwten

2. Orzo met pompoenstoof, rozemarijn en krokante kikkererwten

Next up: een stoofschotel. En niet zomaar een. Deze orzo met pompoenstoof, rozemarijn en krokante kikkererwten zit namelijk boordevol lekkers. Zachte pompoen in een kruidige saus, geroosterde kikkererwten met een fijne crunch en lichte orzo. Meer heb je soms ook gewoon niet nodig.

Thaise Kippensoep Pandanrijst

3. Pittige Thaise kippensoep

Voel je je niet zo lekker? Of ben je helemaal koud en natgeregend thuis gekomen uit het werk? Dan is een kom warme soep misschien wel het beste gezonde comfortfood. Wij zouden dan gaan voor deze pittige Thaise kippensoep met paprika, wortel en bosuitjes. Daar knap je gegarandeerd weer van op!

Tip: Bekijk voor meer inspiratie ook onze favoriete herfstsoep recepten!

537 Voorgestoomde Bulgur Baking tray herfstgroente walnoten bulgur

4. Baking tray met herfstgroenten, walnoten en bulgur

Van een goede traybake wordt iedereen blij. Zeker omdat je als kok er niet veel voor hoeft te doen. Je kunt bijna alle ingrediënten gewoon op een bakplaat gooien en de oven het werk laten doen. Probeer dus vooral eens onze baking tray met herfstgroenten, walnoten en bulgur. Lekker met wat extra geitenkaas en rucola!

Tip: Check ook onze andere traybake recepten!

Halfvolkoren Toverrijst Italiaanse Ovenschotel Met Tomaat

5. Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano

Laat die oven nog maar even aan staan, want we vervolgen deze lijst met gezond comfort food met een ovenschotel. Onze Italiaanse ovenschotel met tomaat, kaas en oregano welteverstaan. Een vegetarisch gerecht waar ook de kids dol op zijn en die je makkelijk van tevoren kunt bereiden. Dat is ook wat waard!

Basmatirijst Pittige Linzencurry

6. Pittige linzencurry

Lekker romig, kruidig en bomvol groenten. Ook curry’s zijn vaak echt gezond comfort food. Neem bijvoorbeeld deze pittige linzencurry. Helemaal vegan en met de madras kerriepoeder, citroengras en een halve rode peper ook boordevol smaak. Bovendien staat ‘ie binnen een half uur op tafel!

668 Orzo Gevulde courgette orzo alla carbonara

7. Gevulde courgette met orzo alla carbonara

Gevulde groenten zijn al gezond comfort food op zich. Maar vul je die ook nog met de ultieme comfort pasta, dan wordt het helemaal een feestje. En dat is dus precies wat we doen in dit recept voor gevulde courgette met orzo alla carbonara. Zowel te maken in de oven als op de bbq!

619 Toverrijst Kip kerrie ananas Klassier na campagne gebruiken

8. Kip kerrie met ananas

Kip kerrie. Wie is er niet mee opgegroeid? Deze kip kerrie met ananas brengt je terug naar je childhood. Een echte klassieker dus, maar dan wel met een gezonde touch. Zeker als je kookt met light kookroom en ‘m serveert met wat extra broccoli on the side. Bord op schoot en dan lekker op de bank met een serietje!

512 Toverrijst Mexicaanse burritobowl

9. Mexicaanse burritobowl met Toverrijst

Ook van deze burritobowl met Toverrijst gaat ons hart sneller kloppen. Dit kindvriendelijke gerecht heeft wel wat weg van een chili con carne, maar dan zonder de pittige chilipepers (mag wele natuurlijk) én zonder vlees. Daarbij gebruiken een mooie bonenmix om toch zoveel mogelijk belangrijke voedingsstoffen binnen te krijgen. Verantwoord genieten!

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

10. Poké bowl met tonijn, edamame en sushigember

En als laatste: onze poké bowl met tonijn, edamame en sushigember. Een heerlijke bowl met weinig calorieën en die in 10 (!) minuten al voor je op tafel staat. Dat is dus sneller dan iets thuis laten bezorgen door die toko verderop. Misschien wel het lekkerste en makkelijkste gezonde comfort food voor op de vrijdagavond!