Lassie Favo’s: 15x lekkere comfort food recepten

02 november 2020 – Leestijd 4 minuten
423 Stazak basmati lime koriander Chili con carne

Als de dagen korter worden, dan mag je jezelf wel eens verwennen met eten waar je blij van wordt: comfort food. Hartverwarmende maaltijden die perfect passen bij het koude en natte weer buiten. Voedsel dat je opbeurt als het even tegenzit. Gewoon lekker eten dat ook nog snel en makkelijk te maken is. En daar helpen we je graag bij, dus check hieronder onze favoriete comfort food recepten en plof vanavond nog op de bank met een bordje om van te genieten!

Risotto’s

Zacht, smeuïg en met een volle romige smaak. Dat is precies wat recepten voor risotto’s zo’n beetje de ultieme comfort food recepten maakt. Ook omdat je er alle kanten mee op kunt. Vis, vlees én vega. En hoewel risotto maken misschien wat lastig klinkt voor mensen die geen Jamie Oliver heten, is het juist heel makkelijk om te doen. En met onze Rapido risotto ook nog eens heel snel! Dit zijn onze lekkerste comfort risotto’s:

Tip: check voor nog meer inspiratie ook deze heerlijke risotto recepten!

Curry’s

Als we het over comfort food recepten hebben, dan hebben we het natuurlijk ook over curry’s. Lekker spicy, dus perfect voor als je jezelf echt even op moet warmen. Bovendien zitten curry’s doorgaans ook boordevol groenten! Niet alleen goed voor je humeur, maar dus ook voor je lichaam. Verantwoord genieten met eten waar je je weer goed door voelt. En dat doe je het best met deze recepten:

Staat je favoriete curry er niet bij? Bekijk dan deze 15 snelle en gezonde curry recepten!

comfort food

Soepen

Soepen. Echte comfort food recepten voor als je ziek bent en je je beter wil voelen, maar natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Zeker op een koude, herfstachtige avond als je niets liever wil dan een avondje Netflixen op de bank. Daarbij zijn deze soepen ook nog eens lekker licht, dus houd je ook nog wat ruimte over voor een paar snacks (trouwens echte comfort food recepten). Schep die kommetjes dus maar vol met één van deze soepen:

Of laat je natuurlijk verrassen door één van onze andere soep recepten!

Ovenschotels

Ovenschotels zijn echte comfort food recepten ... met een heleboel voorpret! Wanneer je schotel in de oven staat op te warmen, vult je keuken zich namelijk met de lekkerste geuren waar je van gaat watertanden. Gegarandeerd. En omdat we nu toch al uitpakken met de lekkerste comfort food recepten, hebben we hieronder drie gerechten voor je verzameld met een stevige laag gesmolten kaas. Precies zoals comfort food hoort te zijn.

Comfort food tomato

Stoofgerechten

Pannetjes die lekker lang pruttelen. Vlees dat smelt op je tong. Hartverwarmend, vol van smaak en daardoor ook vaak gemaakt door comfort food guru’s als de Hairy Bikers: stoofgerechten! En ook bij Lassie hebben we een aantal heerlijke comfort food recepten waarbij je lekker kunt stoven. Maar dan wel een stuk sneller, want we hebben niet allemaal de tijd om uren in de keuken te staan. Laat je dus lekker inspireren door onze:

Wil je nog meer stoven? Check dan eens onze 10+1 stoofgerechten voor in de herfst!

Comfort food recepten als nagerecht

Soms heb je lekker gezond gegeten en mag je jezelf dus wel trakteren op een lekker uitgebreid toetje. En ook daar hebben we natuurlijk echte comfort food recepten voor! Bekijk snel onze lekkerste desserts en ontdek heerlijke taartjes, romige rijstpudding en zoete vluggort!

Veelgestelde vragen over dit onderwerp

Wat is comfort food?

Comfort food is eten waar je blij van wordt of waar je lekker van opwarmt als je helemaal doorweekt thuiskomt uit je werk. Voedsel voor de ziel dus. En soms heeft het ook sentimentele waarde. Bijvoorbeeld zo’n gerecht dat je vroeger at en alleen je oma lekker kan maken. Het gaat bij comfort recepten vooral om smaak en genieten. Op de calorieën wordt vaak even iets minder gelet.

Wat is gezond comfort food?

Natuurlijk is er ook gezond comfort food! Probeer maar eens één van onze (vegetarische) poké bowls of de limoen-rijstbowl met falafel. En anders wordt je ongetwijfeld wel blij van een romige groentecurry, een kommetje Thaise pompoensoep of een smeuïge risotto primavera met venkel, groene asperges, courgette én artisjokharten. Genoeg om uit te keizen dus!

Wat is echt comfort food als je ziek bent?

Als je ziek bent, heb je meestal niet zo’n zin in zware gerechten. Wij gaan daarom altijd voor een soepje. Het liefst kippensoep. Daarmee blijft niet alleen je vocht- en zoutgehalte op peil, maar krijg je ook de vitamines, mineralen en eiwitten binnen die je lichaam nodig heeft om te herstellen. Voeg eventueel wat pittige pepertjes voor wat extra verlichting bij je verstopte neus!

Zijn er ook vegan comfort food recepten?

Zeker! Comfort food hoeft niet altijd met vlees, vis of een overdosis aan gesmolten kaas gemaakt te worden. Ook vegan kan heel lekker zijn. We hebben bijvoorbeeld vegan sushibowls, ovenschotels, curry’s, paella’s en ga zo maar door. Altijd met lekker veel groenten en af en toe een plantaardig alternatief. Mis je helemaal niks aan!