Lassie Favo’s: 7 traybake recepten

06 januari 2022 – Leestijd 3 minuten
Blog winter

Makkelijk, gezond en lekker koken? Bekijk dan onze favoriete traybake recepten! Bij deze gerechten laat je gewoon de oven het werk doen. Hoef je zelf alleen nog maar even wat couscous of rijst te koken of op te warmen. Op die manier heb je in no time een gebalanceerde maaltijd op tafel gezet. Zonder gedoe, meestal met weinig afwas en vaak ook grotendeels van tevoren te bereiden. Wat wil je nog meer?

7 makkelijke traybake recepten

Verwarm de oven maar vast voor, want dit zijn onze lekkerste traybake recepten. Met vlees, vis en vegetarisch. Voor ieder wat wils!

Traybake met kip, rode ui en dadels

Lekker Marokkaans, deze kip met rode ui en dadels uit de oven! Maar het is vooral ook lekker makkelijk. Je hoeft de kip alleen maar even in te smeren met wat zout en peper, kaneel en olijfolie en hij kan samen met de partjes rode ui, gehalveerde dadels en plakjes sinaasappels zo in de oven. Lekker op een bordje bulgur (of couscous) en met wat sperziebonen!

Traybake met groenten uit de herfst

Herfstgroenten als pompoen kun je perfect roosteren. Net als courgette en tomaten trouwens. Dat bewijst deze baking tray met herfstgroenten, walnoten en bulgur wel. Eén van die traybake recepten voor je meatless monday of voor als je natuurlijk altijd vegetarisch eet. Lekker met wat verse geitenkaas, crunchy walnootjes en eventueel nog wat rucola voor een beetje extra pit (en groente)!

Traybake met groenten uit de herfst

Voorgestoomde couscous met geroosterde spruiten en slavink

De gehalveerde spruiten en slavinken even omscheppen met wat olijfolie en hups, zo de oven in. 20 minuutjes roosteren. Ondertussen breng je de kant-en-klare couscous op smaak wat knoflook en een rood pepertje. Dan meng je nog even wat spinazieblaadjes erdoor en je kunt al bijna aan tafel. Meer is het niet. Deze couscous met geroosterde spruiten en slavinken is ook lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas!

Shiitakerijst met garam masala

Oké, technisch gezien valt deze shiitakerijst met garam masala misschien niet onder de baking tray recepten omdat we een ovenschaal gebruiken … maar dat maakt ‘m er niet minder lekker op en hij is net zo makkelijk om te maken. Je hoeft alleen maar de shiitakes eerst even te bakken met de garam masala en andere kruiden. De rijst kook je namelijk ook gaar in de oven!

Shiitakerijst met garam masala

Gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst

Gevulde groenten zijn bij uitstek makkelijke traybake recepten. Zeker als je daar kant-en-klare rijst voor gebruikt, zoals we doen met deze gevulde aubergine met gerookte tomatenrijst, geitenkaas en tijm. Dan hoef je namelijk geen pannetje op het vuur te zetten om de rijst eerst te koken, maar kun je gewoon nog sneller aan tafel. Ook lekker met courgette of vleestomaten in plaats van aubergine!

Ovenrisotto met champignons en doperwten

Ja, ook risotto kun je in de oven bereiden. Maar je hebt wel een ovenvaste pan, ovenschaal of dus bakplaat met opstaande rand nodig om deze ovenrisotto met champignons en doperwten te maken. Want je moet er natuurlijk wel bouillon bij schenken. Meng de gebakken champignons en bacon vooraf al door de risotto en je hebt nergens meer omkijken naar!

Traybake Poké met spicy tuna & avocado

Ooit gehoord van baked sushi? Maak dan kennis met onze traybake poké met spicy tuna en avocado. Eén van de nieuwste kooktrends én een makkelijk traybake recept, maar bovenal ook gewoon heel lekker en leuk om te maken. Lekker als comfort food, maar ook geschikt als partyhapje voor als je een feestje geeft en wat wilt serveren voor een grote groep. Laat je verrassen!

Nog meer inspiratie nodig?

Bekijk dan al onze ovengerechten voor nog meer traybake recepten en makkelijke ovenschotels!

Traybake Poké met spicy tuna & avocado