2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Lassie Favo’s: 7 herfstsoep recepten

12 jul. 2023 – Leestijd 3 min

Check hier de 7 favoriete herfstsoep recepten van Lassie! Stuk voor stuk goed gevulde soepen voor als het buiten hard regent en waait. Van een lichte kippensoep tot een vegetarische soep met pompoen. Voor ieder wat wils. Laat je verrassen!

576 Zilvervliesrijst Indische rijstsoep zilvervliesrijst seroendeng eitjes
589 Orzo Pompoensoep orzo rozemarijn

1. Herfstsoep met pompoen, orzo en rozemarijn

De ultieme soep voor als het buiten koud en guur is? Herfstsoep met pompoen. Deze pompoensoep met orzo en rozemarijn om precies te zijn. Met cherrytomaten, een pompoen en wat orzo (pasta in rijstvorm) maken we er namelijk een lekkere, goed gevulde soep van. De rozemarijn geeft het daarbij een kruidige smaak die perfect past bij het seizoen. 100% genieten dus. Zeker als je de soep met mascarpone nog extra romig maakt!

579 Bulgur Minestrone bulgur pesto

2. Minestrone met bulgur en pesto

Minestrone is een Italiaanse groentesoep die doorgaans gemaakt wordt met restjes groente of wat je maar hebt liggen. In ons recept voor minestrone met bulgur en pesto vullen we de soep bijvoorbeeld met paprika en cannellinibonen voor een Toscaanse touch. En door ook bulgur (of parelcouscous) aan de tomatensoep toe te voegen, maken we er een echte maaltijdsoep van. Daar kom je de avond dus wel mee door. Zeker weten.

576 Zilvervliesrijst Indische rijstsoep zilvervliesrijst seroendeng eitjes

3. Indische ‘rijstsoep’

Misschien niet je standaard herfstsoep, maar deze Indische ‘rijstsoep’ met seroendeng-eitjes van Vanja van der Leeden is er zeker eentje om eens te maken als het buiten regent en waait met windkracht 10! Deze vegetarische soep zit namelijk bomvol groenten en maakt je met gember, steranijs en ketjap van binnen ook weer helemaal warm. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de crispy seroendeng-eitjes!

693 Lassie Orzo Goulashsoep Orzo en peterselieroom

4. Goulashsoep met orzo en peterselieroom

Nog zo’n recept waar je weer lekker van opwarmt als je helemaal doorweekt thuiskomt van je werk: Hongaarse goulash. En daar kun je dus ook een hele goede herfstsoep van maken. Compleet met rundvlees dat smelt op je tong door urenlang sudderen in een smaakvolle bouillon met tomaten, paprikapoeder en laurierblad. Voeg orzo toe om deze goulashsoep.

wat meer body te geven en serveer met een lepel zure room voor een frisse tegenhanger!

125 Toverrijst Romige kippensoep rijst nieuw

5. Romige kippensoep met rijst

Een lekker lichte herfstsoep! Want soms heb je gewoon niet zo’n zin in een complete maaltijdsoep en wil je even lekker wat lichts en gezonds eten. Zonder veel poespas. In dat geval is deze romige kippensoep met rijst perfect. De prei, winterpeen en paprika voorzien je van de nodige vitamientjes terwijl je met een mager stukje vlees ook genoeg eiwitten binnenkrijgt. En dat allemaal tegen ongeveer 250 kcal per kommetje.

Zilvervliesrijst Verse Tomatensoep Met Zilvervliesrijst

6. Verse tomatensoep met zilvervliesrijst

Tomatensoep. Een good old classic tussen de herfstsoep recepten. En terecht, want je kunt alle kanten op met deze veelzijdige soep. Serveer ‘m bijvoorbeeld met balletjes of houd het vegetarisch zoals wij doen in ons recept voor verse tomatensoep met zilvervliesrijst. Lekker met verse basilicum en een fris bosuitje. Serveer met een stukje brood om te dippen of een tosti en je kunt er weer helemaal tegenaan. Zeker weten.

Thaise Pompoensoep Pandanrijst Extra Vezels

7. Thaise pompoensoep met pandanrijst

Met het gure herfstweer kun je vaak wel wat gebruiken om weer even op te warmen. En daarvoor is deze Thaise pompoensoep met pandanrijst misschien wel ons favoriete herfstsoep recept. Met Thaise rode currykruiden en een rood pepertje ben je namelijk in no time weer op temperatuur. Echt een bordje comfort food voor als het even tegenzit … of om gewoon van te genieten op de vrijdagavond!

Nog meer herfstsoepen zien?

Staat je favoriet er niet tussen en heb je nog wat extra inspiratie nodig voor vanavond? Check dan al onze soep recepten en ontdek nog meer echte herfstsoepen als een romige kerrie-rijstsoep of een pittige Thaise kippensoep. Er is genoeg om uit te kiezen!