10x makkelijke & snelle risotto

5 jan. 2023 – Leestijd 3 min

Je wilt wel genieten van zo’n smeuïg bordje comfort food, maar je hebt niet altijd de tijd (of zin) om uitgebreid te koken. Daarom zetten we hier 10 makkelijke en snelle risotto recepten voor je op een rijtje!

Rapido Risotto Romige Risotto Met Champignons

Voordat we beginnen…

Risottorijst heeft vaak best even een tijdje nodig om te garen. In deze recepten gebruiken we dan ook Lassie Rapido Risotto. Die is namelijk al klaar in 4-5 minuutjes. Perfect voor een snelle risotto!

1. Romige risotto met kip

Ook voor een romige risotto met kip hoef je niet lang te wachten. Je zet dit gerecht met ook sjalotjes, worteltjes en selderij namelijk al binnen 20 minuten op tafel. Het meeste werk is het bakken van de kip en die is met een paar minuutjes wel klaar als je het vlees in kleine stukjes snijdt. Lekker met oregano of basilicum!

2. Paprikarisotto met garnalen

Een bakje Hollandse garnalen roer je zo door je gerecht heen. Dat maakt ze perfect voor een snelle risotto met garnalen. In ons recept voor paprikarisotto met garnalen voegen we daar nog een gele paprika en wat groene asperges aan toe, zodat je in 20 minuutjes een complete maaltijd op tafel hebt staan. Ook lekker met andere zeevruchten trouwens!

3. Snelle risotto met spek, aubergine, pecorino en tijm

Een hele mond vol! Maar dan weet je ook zeker dat deze risotto met spek, aubergine, Pecorino en tijm bomvol smaak zit. Ook omdat we er met een bakje cherrytomaatjes er een echte tomatenrisotto van maken en die zijn altijd goed. En eet je vega? Vervang de spekjes en de Pecorino dan door wat geitenkaas. Geen probleem!

4. Risotto met zalm en courgette

Deze risotto met zalm en courgette is een echt feestje op je bord. De gerookte zalm vormt namelijk een mooi contrast met de groene bosuitjes en courgette. En hij smaakt natuurlijk ook bijzonder goed. De crème fraîche en dille maken dit gerecht namelijk lekker smeuïg én lekker fris. Ook goed te maken met venkel trouwens!

5. Groene risotto met gorgonzola (vega)

Deze groene risotto met gorgonzola is een lekker makkelijk gerecht. Je hoeft alleen maar even een uitje aan te fruiten, de rijst en de bouillon toe te voegen en vervolgens de spinazie en gorgonzola erdoor te mengen. Nog even aftoppen met wat Parmezaanse kaas, pijnpoombitjes en gebakken uitjes en klaar is Kees!

6. Risotto met doperwten en gerookte kip

Zo’n pakje doperwten uit de diepvries is heel handig als je weinig tijd hebt om te koken. Die zijn namelijk zo klaar en dus ook weer geschikt voor in een snelle risotto. Wij maken er graag deze risotto met doperwtjes en gerookte kip mee als we haast hebben. Want daar heb je maar een kwartiertje voor nodig!

7. Romige risotto met champignons

Uiteraard kan ook een paddenstoelenrisotto niet ontbreken in dit lijstje met makkelijke en snelle risotto’s. Als je van paddenstoelen houdt, dan raden we je deze romige risotto met champignons aan. Ontzettend simpel, lekker en snel. Zo zit je vaak al binnen 20 minuten met het bordje op schoot op de bank voor een gezellig avondje Netflix.

Tip: Check ook Lassie Favo’s: 7x paddenstoelen risotto voor nog meer inspiratie!

8. Risotto met Parmaham

Nog zo’n snelle risotto om van te genieten na een week hard werken: de risotto met Parmaham. En daar doen we natuurlijk ook nog wat groenten bij. Courgette en artisjokharten om precies te zijn. Daarmee heeft dit recept alles wat je zoekt op de vrijdagavond. Trek dat flesje wijn er maar bij open!

Tip: Ontdek hier welke wijn goed past bij je risotto!

9. Tomatenrisotto met salami

Bij het maken van een snelle risotto heb je natuurlijk ook een snelle smaakmaker nodig. We hebben geen tijd om een laurierblaadje uren te laten trekken. In deze tomatenrisotto met salami gebruiken we dan ook het bakvet van de worst om de groenten in te bakken. Samen met de rijst en de bouillon wordt dat sowieso smullen.

10. Italiaanse gehaktschotel met spinazie

Oké, onze Italiaanse gehaktschotel met spinazie is misschien niet het meest voor de hand liggende risotto gerecht … maar daarom niet minder lekker! Integendeel zelfs. Dankzij de pesto zit deze snelle risotto namelijk boordevol smaak. Helemaal als je ‘m serveert met Parmezaanse kaas of wat geitenkaaskruimels!