2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

Deze 10 snelle maaltijden zijn wel gezond

29 aug. 2024 – Leestijd 4 min

Geen tijd om te koken? Dan hoef je echt niet naar de snackbar of naar de supermarkt voor een magnetronmaaltijd. Met Lassie maak je namelijk heel makkelijk een snelle maaltijd die gezond is. Vaak al binnen 20 minuten. Laat je inspireren!

246 Nasi Goreng Nasi goreng met prei ham omelet
83 Panklaar Toverrijst Supersnelle rijstschotel met garnalen nieuw

Supersnelle rijstschotel met garnalen

Deze supersnelle rijstschotel met garnalen is dankzij onze Panklare Toverrijst al in 10 minuutjes klaar. Maar wat vooral handig is: met paprika’s, doperwtjes en garnalen uit de diepvries kun je dit gerecht altijd helemaal op voorraad hebben. Op de uien en knoflook na dan. Hoef je niet eens meer naar de winkel!

Bekijk het recept

595 Voorgestoomde quinoa Voorgestoomde quinoa gekarameliseerde witlof ham gember

Voorgestoomde quinoa met gekarameliseerde witlof, ham en gember

Ook handig voor een snelle maaltijd die gezond is: onze voorgestoomde quinoa. Die hoef je namelijk alleen maar even op te warmen in de pan of magnetron. Daarmee geniet je dus in een kwartiertje al van een gerecht met bijvoorbeeld gekarameliseerde witlof, ham en gember. Moet je eens geprobeerd hebben!

Bekijk het recept

707 Lassie bijnaklaar paella eenpansgroentepaella liggend beeld

Eenpans-groentepaella

Met onze BijnaKlaar Paella zet je in no time de bekende Spaanse klassieker op tafel. Wij maken er graag een makkelijke eenpans-groentepaella met paprika, tuinerwten en cherrytomaatjes mee. Daar hoef je namelijk geen vlees of vis voor te bakken en dus kun je nóg sneller aan tafel. 15 minuutjes. Maximaal.

Bekijk het recept

Meer weten? Bekijk hier onze nieuwe BijnaKlaar Paella.

246 Nasi Goreng Nasi goreng met prei ham omelet

Nasi goreng met omelet

Hoe lang duurt een tripje naar de lokale Chinees? Vast meer dan 20 minuten. En dat is precies de tijd die je nodig hebt om zelf deze lekkere nasi goreng met omelet te bereiden. Serveer met atjar tjampoer, seroendeng of gewoon wat plakjes tomaat en komkommer en je hebt in een handomdraai een complete rijsttafel gemaakt. Perfect voor de vrijdagavond!

Bekijk het recept

604 Panklaar Zilvervliesrijst Miso gebakken rijst boerenkool paddenstoelen

Miso-gebakken rijst met boerenkool en paddenstoelen

Een snelle maaltijd die gezond is én helemaal vegan? Ja, hoor. Milou van der Will van vegan foodblog The Green Chopstick bedacht daarvoor deze miso-gebakken rijst met boerenkool en gemengde paddenstoelen en we zijn er bij Lassie helemaal weg van. Laag in calorieën en lekker snel klaar. Wat wil je nog meer?

Bekijk het recept

710 Lassie bijnaklaar risotto courgetterisotto met pesto liggend

Courgetterisotto met pesto

Bij een risotto denk je misschien niet meteen aan een snelle, gezonde maaltijd. Toegegeven: wij ook niet. Maar met onze BijnaKlaar Risotto kan het toch. Deze courgetterisotto met pesto ligt namelijk vaak al in amper 15 minuutjes op je bord en bevat maar 370 kcal per portie. Wat ons betreft het ideale comfort food voor als je hard gewerkt hebt.

Bekijk het recept

Meer inspiratie: Bekijk onze BijnaKlaar Risotto en laat je inspireren door nog meer snelle risotto gerechten!

550 Voorgestoomde Couscous Pittige couscoussalade met ui kidneybonen en fetakaas

Pittige couscoussalade met ui, kidneybonen en fetakaas

Soms heb je gewoon zin in een lekkere salade. Maar het moet ook wel een beetje vullen. Je wilt natuurlijk niet na een uurtje alweer zitten snacken. Maak dan eens deze pittige couscoussalade. Deze snelle maaltijd is gezond en bevat lekker veel vezels en eiwitten waar je extra lang vol van blijft zitten. Ook lekker met gegrilde kipfilet!

Bekijk het recept

569 Gele rijst Surinaamse Massala kip spinazie gele rijst

Surinaamse massala kip met spinazie en gele rijst

Met spinazie, tomaten en kipfilet kun je deze snelle maaltijd gezond noemen. En met een eetlepel massala, twee teentjes knoflook en een bouillonblokje zit dit gerecht ook nog eens bomvol smaak. Precies zoals je van Jennifer Jessica’s Surinaamse keuken gewend bent. En eet je vega? Vervang de kip dan door gekookte eieren!

Bekijk het recept

Thaise Pompoensoep Pandanrijst Extra Vezels

Thaise pompoensoep met pandanrijst

Drukke dag gehad? Dan kun je vast wel een lekker kopje soep gebruiken. Duik dan eens de keuken in voor onze Thaise pompoensoep met pandanrijst. Een lekker romige soep met pompoen waar je ook makkelijk wat extra groenten in kwijt kunt. Reepjes paprika of peultjes, bijvoorbeeld. Of wat krokant gebakken tofu voor de extra proteïne!

Bekijk het recept

711 Lassie bijnaklaar risotto eenpansrisotto met groene groenten parmaham en pecorino liggend

Eenpansrisotto met groene groenten, parmaham en pecorino

Tot slot onze eenpansrisotto met groene groenten, parmaham en pecorino. Ook een snelle maaltijd die gezond is én vol zit met smaak. Met preien, tuinerwten en krokante parmaham proef je bij iedere hap namelijk net even weer andere smaken en texturen. En met maar 465 calorieën per portie is deze risotto echt een verantwoord feestje op je bord.

Bekijk het recept