2018 Logo Lassie Nr1 Witte ondergrond Pay off
Lassie

10 ideeën voor een homemade poké bowl

7 mrt. 2023 – Leestijd 3 min

Zin in een poké bowl? Dan maak je natuurlijk gewoon zelf. Makkelijker dan je denkt en vaak ook nog lekkerder. Met deze 10 ideeën voor een homemade poké bowl zit je altijd goed!

691 Lassie Poké Bowl Poké Bowl gemarineerde watermeloen en wakamé salade
559 Poke bowl rijst Japanse poké bowl zalm pickled ginger nieuw

Poké bowl met zalm

Zeg je poké, dan zeg je zalm. Deze poké bowl met zalm is dan ook niet voor niets een echte klassieker. Zeker ook omdat we de zalm marineren in o.a. sojasaus, sesamolie en honing. Tel daar avocado, sojaboontjes en pickled ginger bij op en je hebt een echte smaakbom te pakken. Lekker met nori en een flinke dot wasabimayonaise!

690 Lassie Poké Bowl Poké Bowl krokante kip teriyaki en regenboog groenten

Poké bowl met kip

Ook kip is populair in een poké bowl. En dan vooral crispy chicken. We maken deze poké bowl met kip dan ook met een kipschnitzels. Gewoon kant-en-klaar of zelfgemaakt door reepjes kipfilet door wat verkruimelde cornflakes te halen. Dat zorgt voor een lekkere crunch in je bowl. Serveer met teriyaki of een saus naar keuze!

Tip: Check ook 5x de lekkerste poké bowl saus voor nog meer ideeën!

608 Poke bowl rijst kant en klaar Pokébowl tonijn edamame sushigember

Poké bowl met tonijn

Nog een ingrediënt dat niet mag ontbreken op je poké avond: tonijn! Nu kun je natuurlijk zelf zo’n tonijnsteak dun snijden, maar we gebruiken in deze poké bowl met tonijn gewoon een blikje. Dat is bijna net zo lekker en gaat vooral een stuk sneller. Je bent dan ook vaak al in nog geen 10 minuten klaar. Kan de afhaal niet aan tippen!

609 kant en klaar poke bowl rijst Pokébowl knoflook chiligarnalen zeewiersalade

Poké bowl met garnalen

Deze poké bowl met garnalen is lekker en makkelijk in één. We bakken de garnalen hier namelijk samen met knoflook en een rood pepertje. Daarmee geven we ze snel heel veel smaak. De rest van de bowl (spinazie, cherrytomaatjes en zeewier) hebben dan niet veel meer nodig. Bovendien heeft deze bowl relatief weinig calorieën!

565 kant en klaar poke bowl rijst Snelle Poké Bowl surimi avocado nieuw

Poké bowl met surimi

Nog zo’n snel recept! Ook onze poké bowl met surimi staat namelijk al binnen 10 minuten op tafel. Snijd een paar radijsjes in plakjes, een avocado in blokjes en een bosuitje in dunne ringetjes. Scheur daarna surimi in reepjes, serveer alles op de rijst en leg er nog een goeie lepel wasabimayo op. Zo makkelijk kan het zijn!

Tip: Bekijk ook Dit zijn de lekkerste poké bowl toppings voor meer ideeën om je kommetje nóg lekkerder te maken!

Halfvolkoren Toverrijst Bowl Met Mexicaanse Half Volkorenrijst Insta

Mexicaanse poké bowl

Even iets heel anders: onze Mexicaanse poké bowl! Ook wel bekend als de burrito bowl. Zonder wraps natuurlijk, maar wel gewoon met gehakt, bonen, maïs en tacokruiden. Een hele Mexicaanse schotel in een kommetje. Komt geen oven aan te pas. Lekker met frisse avocado, een handje tortillachips en wat chilisaus!

614 Poke bowl rijst Pompoen pokébowl kruidige tofu mango

Poké bowl met tofu

Je hebt niet altijd zin in vlees of vis. Dat snappen we. En dus hebben we ook een vegetarische poké bowl. Namelijk onze poké bowl met tofu. Kruidige tofu om precies te zijn. Of zeg maar gerust pittige tofu. Want in dit recept smeren we de plakken tofu in met wat togarashi of chilimelange. Heerlijk in combinatie met de zoete mango!

615 Poke bowl rijst Teriyaki pokébowl kip gegrilde bimi cashewnoten

Poké bowl met teriyaki kip

Teriyaki en kip zijn een match made in heaven. Geen wonder dat deze poké bowl met teriyaki kip dan ook ontzettend populair is. Vooral omdat het met de bimi (of broccoli), radijsjes en cashewnoten ook een best gezonde bowl is. Verantwoord genieten op de vrijdagavond dus. Zo ga je met een extra lekker gevoel het weekend in!

689 Lassie Poké Bowl Poké bowl zalm en avocadoroos

Poké bowl met zalm & avocado

Over hemelse combinaties gesproken … wat dacht je van deze poké bowl met zalm en avocado? Niet alleen een hele lekker combi, maar ook nog eens heel kleurrijk. Zeker als je er zoals wij ook nog gele maïskorrels, rode ui en paarse kiemgroenten bij serveert. Een feestje op je bord én in je mond!

564 Poke bowl rijst Spicy tuna poké bowl avocado limoendip nieuw

Spicy tuna poké bowl

En we sluiten deze lijst vol homemade poké bowl ideeën af met een laatste klassieker: de spicy tuna poké bowl. Dit keer geen tonijn uit blik, maar verse tonijnfilet in een marinade van limoensap, knoflookpuree en togarashi. Nog een klein streepje srirachasaus erover voor wat extra pit en klaar is Kees. Zet dat glas melk maar vast klaar!

Meer weten?

Lees ook Poké bowl: zelf maken + de 8 lekkerste recepten voor nog meer inspiratie!