Vegan weekmenu: 7 lekkere en makkelijke vegan gerechten

13 september 2021 – Leestijd 3 minuten
Zilvervliesrijst Linzen Geroosterde Venkel En Radicchio Met Linzenmix

Weekje vegan? Of eet je altijd veganistisch en ben je op zoek naar nieuwe recepten om te proberen? Daar helpen we je graag bij! Dit vegan weekmenu zit namelijk bomvol lekkere en makkelijke vegan gerechten. Stuk voor stuk heerlijke veganistische recepten voor een gezond en gevarieerd eetpatroon. Nieuwsgierig? Bekijk ze allemaal en laat je verrassen!

Massaman curry met zoete aardappel

Deze massaman curry is één van onze favoriete vegan gerechten met zoete aardappel. Massaman is een Thaise milde curry met een ietwat zoetzure, kruidige smaak die perfect past bij een zoete aardappel. Sterker nog, de aardappel is een belangrijk ingrediënt van iedere massaman curry. Een goed recept om de week mee te beginnen!

Je vindt het recept hier.

Paella met spinazie, rozijnen en kikkererwten

Spinazie zit boordevol vitamines en mineralen. En ook kikkererwten bevatten belangrijke voedingsstoffen voor veganisten. Die mogen dus niet ontbreken in een vegan weekmenu. Daarom is de paella met spinazie, rozijnen en kikkererwten ook één van onze favoriete veganistische recepten. En niet alleen vanwege de voedingswaarde; het gerecht is ook gewoon een feestje op je bord!

Check hier het recept.

Quinoa goreng met tempeh en pindadressing

Geen nasi goreng, maar quinoa goreng! Net zo lekker en met onze voorgestoomde quinoa ook één van de meest snelle vegan gerechten die je je maar kunt bedenken. Zeker als je ook een kant-en-klare boemboe gebruikt in plaats van er zelf een te maken. Je hoeft de tofu alleen maar even te wokken, de quinoa op te warmen en de groenten er rauw door te mengen. Kun je in een kwartiertje al aan tafel!

Hier bekijk je het recept.

Frisse limoenrijstbowl met falafel

Falafel. Ook één van die vegan gerechten die je in ieder vegan weekmenu tegenkomt. We serveren de falafelballetjes echter niet in een broodje zoals je misschien gewend bent, maar in een frisse rice bowl met komkommer, paprika en avocado. Eventueel kun je er nog wat zoete aardappel bij doen doen als je die over hebt van eerder deze week. Ook hartstikke lekker!

Lees hier hoe je dit recept maakt.

Frisse limoenrijstbowl met falafel

Geroosterde venkel en radicchio met linzenrijst

Bij vegan gerechten laat je groenten de hoofdrol spelen. En hoe doe je dat beter dan met een indrukwekkend gegrilde of geroosterde groente? Gewoon uit de oven of uit de grillpan. Bij de geroosterde venkel en radicchio met linzenrijst kiezen we voor de oven, want dat is lekker makkelijk. Bovendien heb je zo je handen vrij om de rest van het recept te maken, terwijl de groente gaar bakt in de oven!

Bekijk het recept hier.

Couscous met groentetajine

Een groentestoof past perfect in een vegan weekmenu. Bij Lassie gaan we dan graag voor een groentetajine met couscous. Met onze voorgekruide couscous Maroc is ‘ie altijd goed op smaak én je kunt er eindeloos mee variëren. Paprika, aubergine, courgette, sperziebonen, wortel … je kunt er alles in kwijt wat je nodig hebt liggen. Voor een opgeruimde koelkast en een goed gevulde buik.

Hier vind je het recept.

Couscous met groentetajine

Saffraanrisotto met pompoen en amandel

Is het al tijd voor weekend? Ja? Mooi! Want dan kunnen we eens lekker genieten van een bordje comfort food. En met comfort food bedoelen we natuurlijk een smeuïge risotto, al dan niet met goed glas wijn erbij. Onze saffraanrisotto met pompoen en amandelen is er perfect voor. Zonder boter, zonder kaas en toch lekker zacht en romig. Alles wat je nodig hebt op voor een relaxte avond.

Check hier het recept.

Verse tomatensoep met zilvervliesrijst

We sluiten dit vegan weekmenu af met een lekker soepje. Een verse tomatensoep met zilvervliesrijst om precies te zijn. Soepen zijn lekker makkelijke vegan gerechten bij uitstek; je kunt er vaak je laatste restjes groenten in kwijt en je maakt het doorgaans gewoon in één grote pan. Weinig afwas dus. Dat scheelt weer. Zo ben je weer klaar voor de volgende week!

Je kunt het recept hier lezen.

Nog meer recepten voor een vegan weekmenu?

We hebben natuurlijk nog veel meer vegan gerechten! Je vindt ze hier. Laat je lekker verrassen!