Wat eten we vandaag gezond

Wat eten we vandaag gezond?

Gezond eten is niet alleen goed voor ons lichaam, maar ook voor onze geest. Vaak wordt gezond eten geassocieerd met saai eten, maar dat hoeft absoluut niet zo te zijn! Door je lichaam te voorzien van gezonde voeding, kan je je energieker en meer gefocust voelen. Echter kan het natuurlijk lastig zijn om gezonde ingrediënten te combineren zonder dat je weer een ‘saaie’ gezonde maaltijd op tafel zet. Daarom hebben wij speciaal voor jou de ‘wat eten we vandaag gezond’ recepten op een rijtje gezet. Zo hopen wij jou te inspireren en laten we je zien dat gezond eten echt saai hoeft te zijn.

Gezonde voorgerechten

Bij Lassie zijn we het erover eens dat een gezond voorgerecht de perfecte manier is om je avondmaal gezond en voedzaam te beginnen. We hebben talloze gezonde en smaakvolle voorgerechten samengesteld, welke een goede start vormen voor iedere maaltijd. Al onze ‘wat eten we vandaag gezond’ voorgerecht recepten staan inclusief foto en bereidingswijze op onze website. Zo hopen wij je te inspireren om een van deze gerechten na te maken en een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Bovendien zijn al onze gezonde voorgerechten eenvoudig te bereiden, zodat jij dit snel en gemakkelijk klaar kan maken!

Visgerechten

Voor degene die hun dieet willen verrijken met gezonde vetten en eiwitten zijn visgerechten een goede keuze! Vis zit namelijk boordevol voedingsstoffen, waaronder omega-3-vetzuren, welke belangrijk zijn voor een gezonde hersenfunctie en een gezond hart. Bij Lassie weten we dat gezond eten ook lekker kan zijn, en daarom hebben we onze ‘wat eten we vandaag gezond’ visrecepten voor jou op een rijtje gezet! Van garnalen tot zalm en kabeljauw, onze visgerechten zitten vol met smaakvolle ingrediënten en veel groenten! Onze recepten zijn gemakkelijk te volgen, waardoor jij snel en gemakkelijk een gezond visgerecht op tafel zet, eet smakelijk!

Gezonde vleesgerechten

Net zoals vis, is vlees ook een belangrijk voedingsmiddel! Vlees is een uitstekende bron aan eiwitten, mineralen en vitamines. Gezond eten wil niet zeggen dat je vlees moet opgeven, maar dat je de juiste keuzes moet maken bij het selecteren van het vlees en de manier waarop je het vlees bereidt. Bak je vlees niet in roomboter, maar kies een olijfolie, en zorg ervoor dat je een verantwoorde hoeveelheid eet, in plaats van te veel. Om je te helpen gezond en lekker te eten, hebben wij een ‘wat gaan we eten vandaag gezond’ vleesgerechten categorie samengesteld! Ben je op zoek naar een gerecht met een heerlijke stukje kip of een malse biefstuk, alles staat hier tussen. Onze gezonde vlees recepten bevatten de juiste balans van voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft om gezond te blijven, geniet ervan!

Gezonde vegetarische gerechten

Er zijn talloze smakelijke en gezonde vegetarische recepten die je kunt maken. Van een Thaise curry vol met groenten tot een salade of een soep. Een van de voordelen van vegetarische gerechten is dat je veel groenten, fruit, granen en peulvruchten in het gerecht kan opnemen, die allemaal belangrijke voedingsstoffen bevatten, zoals vitamines, vezels en eiwitten. Door de voedzame ingrediënten te combineren met verschillende smaakvolle kruiden en specerijen, zet je de lekkerste gezonde vegetarische gerechten op tafel. Om je een beetje te helpen hebben we speciaal voor jou de ‘wat eten we vandaag gezond’ vegetarische recepten op een rijtje gezet!

Gezonde tussendoortjes

Gezonde snacks zijn dé manier om je energielevel op peil te houden tussen de hoofdmaaltijden door! Er zijn ontzettend veel gezonde snacks, zoals fruit, noten en groenten. Echter op een gegeven moment heb je alles wel een beetje gezien en wil je wat nieuws uitproberen. Met de ‘wat eten we vandaag gezond’ tussendoortjes recepten van

Lassie kan dat! Onze gezonde tussendoortjes geven je (hopelijk) inspiratie om nieuwe dingen uit te proberen en smaken te combineren. Zo krijg je de vitaminen, mineralen en vezels binnen die je nodig hebt en hou je jouw energielevel goed op peil!