Winter recepten: 15 hartverwarmende winterse gerechten

12 juli 2024 – Leestijd 4 minuten
Blog winter

De koude dagen in de winter vragen om hartverwarmende, winterse gerechten. Eten waar je blij van wordt als je uit je werk komt of waar je weer energie van krijgt na een dagje hangen op de bank. Bij Lassie hebben we een heleboel van die lekkere winter recepten voor je ontwikkeld. Met vlees, vis of gewoon lekker vegetarisch. Misschien net even anders dan je gewend bent, maar natuurlijk wel altijd lekker, altijd gezond en altijd makkelijk. Altijd goed.

Risotto’s

Hoewel je ze natuurlijk het hele jaar door goed kunt eten, zijn risotto’s echt lekkere winterse gerechten waar je blij van wordt. Zeker met ingrediënten en groenten die perfect passen bij het seizoen. Zacht, romig en lekker vullend. Het ultieme comfort food voor als het buiten vriest. En je kunt er alle kanten mee op; check deze inspirerende risotto gerechten maar eens. Onze winterse favorieten? Dat zijn deze:

Italiaanse orzo-risotto met spekjes en mascarpone
Italiaanse orzo-risotto met spekjes en mascarpone

Winter recepten met boerenkool, zuurkool & hutspotgroenten

Bij winter recepten denk je natuurlijk al snel aan stamppot. Heerlijk hoor, maar je kunt ook eens wat anders maken met boerenkool, zuurkool of hutspotgroenten. Een lekkere stoof, bijvoorbeeld. Een salade. Of juist iets exotisch waarmee je er even lekker tussenuit bent. Zo eet je heel makkelijk lekker gevarieerd en houd je het ook in de winter een beetje spannend in de keuken. Probeer dus eens deze winter recepten:

Gegrilde groenten (winter BBQ recepten)

Muts op en handschoenen aan, want we gaan barbecueën deze winter! De winter BBQ wordt steeds populairder. En niet zonder reden, want het is super gezellig en écht hartverwarmend. Gelukkig kun je heel veel gezonde gerechten met geroosterde groenten uit de oven of grillpan niet alleen binnen, maar ook buiten maken. Dus trek je barbecue maar uit de schuur, want deze winter recepten kun je prima op de BBQ maken:

Lekker stoven!

Zodra de klok verzet wordt en het eerder donker wordt, gaan we stoven. We hebben onze ideale stoofgerechten voor in de herfst dus ook al eerder voor je op een rijtje gezet (en die zijn ook hartstikke lekker in de winter), maar daar voegen we graag nog wat extra winter recepten aan toe. Winterse gerechten die je keuken in no-time vullen met de heerlijkste geuren en die lekker snel klaar zijn. Probeer bijvoorbeeld eens onze:

En nog meer winter recepten

Er zijn natuurlijk nog véél meer winter recepten om te proberen deze maanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een echte wintersalade? Of van heerlijke ovenschotels? Die kun je prima van tevoren maken en hoef je op het moment suprême alleen nog maar even in de oven te schuiven. Perfect voor die drukke dagen voor kerst, bijvoorbeeld. Laat je dus vooral lekker inspireren door één van deze heerlijke winter recepten:

Geroosterde wortels met linzenrijst
Geroosterde wortels met linzenrijst

Koken met wintergroenten

Zo. Hopelijk heb je met deze winter recepten genoeg inspiratie om de komende weken of maanden lekker, gezond en gevarieerd te eten. Staat jouw favoriet er niet tussen of wil je nu nóg meer inspiratie voor winterse gerechten? Dan kun je natuurlijk ook één van onze andere recepten met echte wintergroenten proberen. Net zo makkelijk, net zo gezond en net zo lekker. Bekijk onze recepten met: