10+1 stoofgerechten voor in de herfst

02 november 2020 – Leestijd 4 min

482 Pandanrijst Extra Vezels Gestoofde kippendij met tijm en tutti frutti

Het is herfst. En dat betekent maar één ding: stoven! Heerlijk mals vlees lekker lang op een laag pitje laten sudderen. We zijn er gek op. Maar het is soms ook best veel gedoe en daar houden we bij Lassie dan weer niet zo van. Daarom zetten we 10 van onze favoriete stoofgerechten voor in de herfst voor je op een rijtje. Allemaal recepten die je makkelijk zelf kunt maken, die snel op tafel staan en die minstens net zo lekker zijn als een traditioneel stoofpotje.

Kook vanavond nog eens lekker gevarieerd. Bekijk hieronder onze favoriete stoofgerechten voor in de herfst en laat je inspireren!

Gestoofde kippendij met tutti frutti, rode kool en kaneel

De gestoofde kippendij met tutti frutti, rode kool en kaneel is de herfst op een bordje. Het zoete van de tutti frutti gaat perfect samen met de appel in de rode kool en vormt een heerlijke combinatie met kaneel. En omdat we kippendijfilets gebruiken, staat dit bordje binnen een half uur bij je op tafel!

Biefreepjes met hutspotgroenten

In de herfst kun je er simpelweg niet omheen: hutspot. Maar met die wortels en uien hoef je natuurlijk niet per se een stamppot te maken. Sterker nog, je kunt er ook een heerlijke Aziatisch tintje aan geven en dat doen we dan ook in dit recept voor biefreepjes met hutspotgroenten. Lekker met rijst in plaats van aardappelen!

stoofgerechten voor in de herst

Stoofschotel van bietjes met geitenkaas en walnoten (vegetarisch)

Deze schotel van bietjes met geitenkaas en walnoten is één van onze lekkerste stoofgerechten voor in de herfst. Romig, zoet en aards tegelijk. Lekker fris door de geitenkaas, pittig door de rucola en met een crunch van geroosterde walnoten. Kortom, dit recept heeft alles wat je zoekt in een stoof. Probeer ‘m eens en laat je verrassen!

Thaise curry met pastinaak en cashewnoten

Even heel iets anders: Thaise curry met pastinaak en cashewnoten. Curry’s zijn in veel gevallen namelijk ook heerlijke stoofgerechten, waarbij je de groenten vaak stooft in een smaakvolle saus op basis van een heleboel kruiden en kokosmelk. Een echt Aziatisch stoofpotje dus. En in dit gerecht ook nog met een echte herfstgroente: pastinaak!

Gestoofde Marokkaanse groenten met olijven

De herfst is de perfecte tijd om te genieten van hartverwarmende stoofgerechten. Gerechten waar je weer vrolijk van wordt als je net met flinke wind tegen en door een hoosbui naar huis bent gefietst. Deze gestoofde Marokkaanse groenten met olijven is er zo een. Lekker kruidig en boordevol groenten. Daar voel je je weer goed van!

[Text Wrapping Break]Tip: Lijkt je dit lekker? Bekijk dan ook onze andere recepten met couscous en groente!

Snelle stoof met pittige prei en kabeljauw

De kabeljauw met pittige prei valt onder de supersnelle stoofgerechten. Ideaal voor die doordeweekse, hectische dagen. In dit recept stoven we de prei namelijk in een paar minuten gaar in een pittige saus van tomaten en sambal. We lepelen er wat kikkererwten bij voor de bite en serveren het geheel met een krokant gebakken kabeljauwfilet. Zo simpel kan het zijn!

Groentestoof met hazelnoten

Uien, prei, wortelen en spruitjes. Die die stoof je allemaal samen in een botersaus met tijm en serveer je onder andere met (gebrande) hazelnoten en honing. Meer herfstachtig worden stoofgerechten niet, hoor. Check dus snel het recept voor de groentestoof met hazelnoten en je kunt binnen een half uurtje al aanvallen!

Groentestoof met hazelnoten

Kippompoenstoof met doperwtjes (family friendly)

Eten er kinderen mee? Er zijn ook hele lekkere kindvriendelijke stoofgerechten. Heerlijke recepten waar je met het hele gezin van kunt genieten. Gezonde en gevarieerde gerechten, zoals deze kippompoenstoof met doperwtjes rijst. Lekker door de pindakaas en ketjap, maar ook bijzonder kleurrijk. Een echt feestje op je bord!

Romige kip kerrie met kokos

Net als de pompoenstoof is ook de romige kip kerrie met kokos één van onze kindvriendelijke stoofgerechten. En dat terwijl het boordevol groenten als wortel, paprika en sugarsnaps zit! En als je wil, kun je er zelfs ook nog makkelijk wat (baby)spinazie aan toevoegen. Kortom, mals gestoofde kip met lekker veel groente. Wie wil dat nu niet?

Tip: Check onze kidsproef recepten voor nog meer kindvriendelijke gerechten!

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus

Gerechten met gehaktballetjes in tomatensaus zijn bijna altijd meteen echte klassiekers … én stoofgerechten! Want je bakt de balletjes even aan en stooft ze vervolgens gaar in een heerlijke tomatensaus. In dit recept voor kruidige gehaktballetjes in tomatensaus doen we daar wat courgette bij en een beetje ras el hanout voor de pit. Lekker!

Kruidige gehaktballetjes in tomatensaus

Bonus: hachee met bockbier

Toegegeven: dit recept voor hachee met bockbier is niet snel klaar. Die moet wel even een uurtje of 2 à 3 stoven. Maar in een lijstje met de lekkerste stoofgerechten voor in de herfst mag zo’n recept natuurlijk nooit ontbreken. Je kunt de hachee serveren met gedroogde abrikozen (erg lekker!) en rode kool of spruitjes. Voor het echte herfstgevoel.

Nog meer herfst- en stoofgerechten?

Staan er onverhoopt geen stoofgerechten tussen waar je trek in hebt? Geen probleem. We hebben ook nog een aantal andere herfstrecepten voor je op een rijtje gezet. Een bonte collectie vol paddenstoelenrisotto’s, pompoenschotels en geroosterde groenten. Lekker, gezond en klaar in een handomdraai.