Zin in een groene Thaise curry? Of heb je gewoon nog een half potje groene currypasta staan dat je op wil maken? Check dan deze 5 makkelijke, lekkere én gezonde groene curry recepten. Met kip, vis en vegetarisch!
1. Groene curry met kip en sperziebonen
De Thaise kipcurry met sperzieboontjes is misschien wel onze favoriete groene curry met kip. Met kokosmelk, kippenbouillon én die groene currypasta zit elke hap namelijk vol smaak. Maar ook niet onbelangrijk: je kunt hem in ongeveer een kwartiertje op tafel hebben staan. Handig als je een keer laat thuis bent uit je werk!
2. Thaise groentecurry met pompoen en cashewnoten
Een dagje vega? Maak dan deze Thaise curry met pompoen en cashewnoten. Die zit namelijk vol met lekkere groenten. Denk aan prei, tomaten, knapperige sugarsnaps en frisse taugé. Geloof ons, met zoveel smaken en texturen mis je dat stukje vlees geen moment. Lekker met partjes limoen en grof gehakte koriander!
3. Groene curry met vis en courgette
Ook een heerlijke combi: groene curry met vis. Pangasiusfilet, bijvoorbeeld. Daar maak je namelijk deze Thaise viscurry. Een heerlijk gerecht met ook courgette, groene paprika en citroen. Daarbij hoef je de vis maar kort te stoven in de currysaus. Je zit dus vaak al binnen 20 minuten aan tafel. Mooi meegenomen!
Bekijk dit recept
4. Thaise curry met kip, maïs en pandanrijst
Bij deze Thaise groene curry met kip, maïs en pandanrijst doen we het net even anders. We gebruiken de currypasta hier namelijk niet voor de saus met kip en groenten… Nee, we roeren de saus in dit recept juist door de rijst. Zo geef je een hele andere dimensie aan je gerecht. Moet je eens geprobeerd hebben!
5. Vegetarische groene curry met spruiten en kikkererwten
Deze vegetarische groene curry komt uit de koker van Living The Green Life. Een opvallend gerecht, want spruiten en kikkererwten zou je misschien niet meteen in een Thaise curry verwachten. Toch gaan ze heel goed samen met die groene currypasta. Zeker als je er nog wat kokosmelk aan toevoegt en alles zo extra romig maakt!
Meer vega inspiratie? Bekijk ook 10x vegetarische curry recepten!
Zelf groene curry maken?
Zelf een groene curry maken is heel makkelijk. Met de juiste kruiden en je favoriete ingrediënten maak je zelf de lekkerste recepten. Hiermee kom je in ieder geval al een heel eind:
Groene curry kruiden
Bij een curry draait het natuurlijk allemaal om de kruiden. En bij een groene curry zijn dat vooral kruiden en specerijen als citroengras, koriander, laos, kaffir limoenblad en natuurlijk een flink aantal groene (!) chilipepertjes. Eventueel kun je je kruidenmix aanvullen met ui, knoflook, gember of komijn om nóg meer smaak te geven aan je gerecht.
Groenten & overige ingrediënten
Met een curry kun je alle kanten op. Je kunt recepten maken met kip, met garnalen en met vis. Vooral witvis doet het goed. Maar je kunt je curry natuurlijk ook gewoon vegetarisch houden en serveren met lekker veel groenten. Denk aan sperziebonen, courgette, paprika en peultjes. Oh, en vergeet de kokosmelk niet. Daarmee maak je namelijk die kruidige saus!
Rijst
Je serveert je curry natuurlijk met rijst. Kan niet anders. Je kan hier verschillende soorten voor gebruiken. Zelf eten we graag die plakkerige pandanrijst bij een Thaise curry, maar je kunt bijvoorbeeld ook basmatirijst gebruiken (die is wat luchtiger) of je serveert je curry met zilvervliesrijst om het extra gezond te maken. Het is maar net wat je lekker vindt of wat je nog hebt liggen!
Bereidingswijze
Zo kun maak je altijd een lekkere curry:
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Bak je kip, garnalen en/of groenten even aan (vis voeg je op het eind toe aan de saus). Voeg de kruiden of de currypasta toe en bak 30 seconden mee.
- Voeg de kokosmelk toe, roer door en stoof alles gaar met de deksel op de pan gaar in de saus.
- Serveer de rijst met de curry ernaast. Eet smakelijk!
Nog meer recepten bekijken?
Check dan 5x Thaise rode curry recepten of laat je inspireren door onze favoriete Thaise curry recepten!